Belgische coureurs azen op F1

Wouter (ziggyziggyziggy)
De Belg Bas Leinders hoopt opnieuw op een plekje binnen de Formule 1. Leinders verzorgde vorig jaar de vrijdagtests voor Minardi, maar mikt nu op een baan bij McLaren. Zijn landgenoot Jeffrey van Hooydonk verwacht binnenkort een teststoeltje bij Minardi.

Bas Leinders verklaarde in een interview dat hij wacht op een antwoord van McLaren op zijn aangeboden diensten. Minardi ziet hij niet meer als optie, hij wil nu geld gaan verdienen met zijn beroep. Leinders: "Vorig jaar had ik een onkostenvergoeding, maar geen loon. Dit kan ik natuurlijk geen jaren volhouden." Voor als de Formule 1 toch te hoog gegrepen blijkt, heeft Leinders al goede contacten in de Champ Cars.

Jeffrey van Hooydonk kreeg afgelopen week van Minardi te horen dat hij mocht komen testen. Hij heeft nog echter geen superlicentie, dus ging dit aanbod niet door. "Het zou maar voor één Grote Prijs zijn geweest, maar dat is een begin. Als je je kunt laten opmerken, kan het snel gaan. Over het geld zouden we het later nog hebben."