FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 september 2004

Eerste screenshots Mario Party 6

Met haar Mario Party-reeks heeft Nintendo de ultieme melkkoe gevonden want sinds 1999 zijn er al vijf Mario Party games verschenen op Nintendo's primaire platforms. Ook deel zes is op komst en van dit deel zijn nu de eerste screenshots vrijgekomen. Ga naar de volgende pagina om alle screens te bekijken.

Dé innovatie van deel zes is het gebruik van een microfoon bij de minigames waarbij hard in de microfoon geschreeuwd dient te worden om een schermhandeling uit te voeren. De game zal uitkomen in het voorjaar van 2005 en de microfoon zal hierbij gratis meegeleverd worden.

Rutger Hauer toch in Floris te bewonderen

Icoon Media nieuwsActeur Rutger Hauer zal toch te bewonderen zijn in de nieuwe Floris-film. Niet dat hij er echt in meespeelt, maar er zal gebruik worden gemaakt van oude zwartwitbeelden uit de oorspronkelijke tv-serie die eind jaren zestig voor een doorbraak van de acteur zorgde. Dat heeft regisseur Jean van de Velde zaterdag gezegd.

De inmiddels 60-jarige Hauer weigerde zijn medewerking te geven aan het filmvervolg op de tv-serie. In de film staat de kleinzoon van Floris centraal, gespeeld door Michiel Huisman. Deze ligt continu in de clinch met zijn vader (Victor Löw), die vindt dat zijn zoon de naam Floris niet verdient omdat hij in zijn leven nog niets heldhaftigs heeft gepresteerd. De zwartwitbeelden worden gebruikt op het moment dat Löw over de heldendaden van zijn vader vertelt.

"Het paste niet meer in zijn leven zoals het nu is", zegt Van de Velde over de weigering van Hauer mee te spelen. "Hauer sprak ook continu over de edele Middeleeuwen, die vooral niet geportretteerd mochten worden zoals in de serie werd gedaan. Ik kon daar niet zoveel mee." De film gaat half december in première. De originele Floris-serie is inmiddels verkrijgbaar op DVD.

Rutger Hauer als Floris
Rutger Hauer als Floris

Keroppi internet in het belhuis

Keroppi internet in het belhuis

Zoals enkele van jullie misschien nog weten uit voorgaande stukjes, woon ik in een anti-kraak studentenhuis. Ideaal hoor, lage woonlasten en een betrekkelijk grote kamer. Maar je mist soms wel bepaalde faciliteiten. Zo hebben we van de studenten woningbouwstichting wel een kabelaansluiting gekregen, maar als we Internet/telefoonaansluiting zouden willen, dan moesten we dat maar zelf regelen. Omdat mijn huisgenootjes en ik op dat moment (zo'n anderhalf jaar geleden) geen flauw benul hadden hoelang we er überhaupt mochten wonen, besloten we om niet te kiezen voor een telefoonaansluiting. Bovendien hadden we toch allemaal een telefoon met abonnement, een vast aansluiting zou ons waarschijnlijk alleen maar meer op kosten jagen.

Alleen, naast het feit dat we dus geen vaste telefoonaansluiting hebben, hebben we ook geen Internet in ons huis. In wezen geen probleem, want op de universiteit is altijd wel een snelle computer met een nog snellere internetverbinding aanwezig. En stiekem is het ook beter voor je studie als er geen computer is, die je alleen maar kan afleiden.

Maar soms zijn er van die dagen dat je toch even je mail wilt checken. Of dat je toch nog even dat ene kleine dingetje op internet wil nazoeken. Of 's avonds laat nog even die sheets van de hoorcolleges wil bekijken. En dan zul je net zien dat het keihard regent, je te weinig tijd hebt om heen en weer te fietsen of dat de faculteit gewoonweg dicht is. Ja, wat doe je dan?

Nou, normaal gesproken moest ik dan maar een andere oplossing zoeken. Het gebeurde wel eens dat ik mijn broertje opbelde met de vraag of hij op de reisplanner even kon uitzoeken wanneer ik mijn trein het beste kon nemen. Dus de eerlijkheid gebied mij te zegen dat ik er wel creatief van werd Maar echt handig was het toch niet.

Op een dag bleken deze problemen voorgoed verdwenen te zijn. Op de deur van mijn flat prijkte een A4tje met de mededeling dat er een internetcafé annex belhuis was geopend aan de overkant van de straat. Elke dag van 11 tot 23 geopend. Ik had al zo'n vermoeden dat ik me er niet teveel bij moest voorstellen, maar het was absoluut het proberen waard.

En zo kwam het dat ik op een avond richting de overkant van de straat liep om eens de internetfaciliteiten te gaan testen. Zodra ik ook maar een voet over de drempel had gezet waande ik me opeens in een andere wereld. Ik was niet meer in het druilerige Utrecht, nee door de broeierige sfeer (zou de kachel al aanstaan?) de mensen uit allerlei windstreken en door de Arabische muziek, had ik meer het gevoel dat ik ergens in het Midden-Oosten was beland. Het buitenland op 10 meter van mijn voordeur! Hoe ideaal!

Ik liep naar een provisorische balie en vroeg of ik kon internetten. Dat kon, alleen was alles bezet en waren er nog een paar wachtenden voor mij. De man wees achter me en op de drie wankele bureaustoelen die bezet werden door drie jochies van een jaar of twaalf. Drie wachtende voor me, nou dat is misschien toch wel teveel van het goede, bedacht ik. Maar al snel werd mij te kennen gegeven dat deze drie heren van plan waren om zich rond een computer te scharen. Dus zodoende was er netto maar een wachtende voor me en ik besloot dat ik daar wel op kon wachten.
Aangezien de jochies alle stoelen in beslag namen, besloot ik dat de vensterbank ook best als zitplaats zou kunnen dienen. Toen ik vriendelijk aan de eigenaar vroeg of dat toegestaan was, vloog een van de jochies op om me meteen zijn stoel aan te bieden.
Nou ik weet dat er een hoop gedoe over de Marokkaanse jeugd van tegenwoordig is, maar hier trof ik toch net een paar die uitermate beleefd waren hoor.

Toen ik uiteindelijk aan de beurt was, nam ik plaats achter een niet-zo-een-state-of-the-art computer. Maar goed, als je alleen maar hoeft te internetten en te msn'en heb je eigenlijk geen flashy computer nodig. Op zeer minimaal oppervlakte stonden een stuk of vijf computers op een rij. De een zou het knus noemen, de ander zou zich eraan storen. Want als je je hoofd maar een graad naar links of recht zou draaien of draaide, keek je al mee bij je buurman

Na een krap uurtje was ik klaar met wat ik wilde doen en besloot af te rekenen. Dat kwam maar liefst neer op een bedrag van slechts 1,50!
Okee, op de universiteit mag het dan wel gratis zijn, maar daar krijg je er niet zo'n exotische sfeer bij!

12 soorten pinguïns met uitsterven bedreigd

zakjapannertje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsSinds 1988 zijn de overlevingskansen van de pinguïn dramatisch verslechterd. Twaalf van de zeventien soorten worden met uitsterven bedreigd. De oorzaken hiervan zijn terug te voeren op de huidige klimaatverandering, overbevissing en de recente toename van toerisme naar voorheen moeilijk toegankelijke gebieden.

Niet alleen pinguïns die in gebieden met een wat meer gematigd klimaat leven worden in hun voortbestaan bedreigd. Ook pinguïns die leven rond Antarctica. Het gaat om een alarmerende ontwikkeling, zo verklaren honderdvijftig pinguïnologen die afgelopen dagen in Vuurland bijeen waren op een internationaal congres.

De keizerpinguïn, die tot ongeveer één meter twintig lang kan worden, heeft nu ook last van de stijgende temperaturen. Door het smelten van het ijs dwalen kolonies af van hun voedselgebieden. De Amerikaanse hoogleraar J. Kooyman van de Universiteit van Californië kwam tijdens het congres met nooit eerder vertoonde foto’s van verhongerde en in het ijs ineengezakte keizerpinguïns.

Koninklijk echtpaar bijt van zich af

Icoon Koningshuis nieuwsWillem-Alexander en Máxima overwegen juridische stappen tegen Nederlandse en Duitse roddelbladen. Verschillende tijdschriften zouden het echtpaar in een kwaad daglicht hebben gezet, en met pijnlijke speculaties over huwelijksproblemen de twee de kast op hebben gejaagd.

Vorige week liep de twee tien meter uit elkaar, en keken ze nota bene ook nog allebei de andere kant op. Dat kan niets anders dan het gevolg zijn van een verhitte ruzie, moet weekblad Privé hebben gedacht. ‘Alexander en Máxima: CRISIS!’ werd er zorgwekkend geblokletterd op de omslag. Wellicht heeft het iets te maken de opbloeiende liefde tussen onze toekomstige koning en zwemster Inge de Bruijn. Want de innige omhelzing van de twee op de Olympische Spelen zegt natuurlijk genoeg. En je dacht dat Máxima dit zomaar op haar kop liet zitten? De Duitse roddelpers weet wel beter. Na een tip van een ooggetuige kwam boven water dat de twee in Griekenland een knallende ruzie hebben uitgevochten, zomaar in vredelievend restaurantje! Je begrijpt natuurlijk wel dat de sfeer in villa de Eikenhorst op het moment te snijden is.

Het boze paar inmiddels via de RVD laten weten ten tijde van de vakantie tijd nooit in een restaurant te zijn geweest, laat staan er een scène te hebben geschopt. Maar het blijkt slechts een kapotte pleister op de wond, daar de twee momenteel aan het onderzoeken zijn welke juridische stappen zij kunnen ondernemen tegen de roddelbladen. Daarmee zetten ze een traditie voort die door prins Claus is ingezet.

Willem-Alexander, Máxima en Amalia
Willem-Alexander, Máxima en Amalia op wintersport in Lech


Het paar was onlangs nog met journalisten in gesprek over een persregeling. De kersverse ouders zouden best bereid zijn af en toe op de foto te gaan of een interviewtje te geven, maar willen verder het grootste deel van hun tijd met rust worden gelaten. Hoewel de schikking nog niet officieel in werking is getreden, werd er tijdens de fotosessie van hun wintersportvakantie in Lech al wel conform de regels opgetreden.

Nieuwe Europese jurisprudentie kan het echtpaar mogelijk een helpende hand bieden. Prinses Caroline van Monaco beklaagde zich onlangs over de plaatsing van foto’s van haar en vermoedelijke minnaars en de daardoor geschonden privacy, waarop het Europese Hof voor de Rechten van de Mens de prinses in haar gelijk stelde. Een verhaal met een staartje dus, en wellicht zullen roddelbladen in vervolg eerst toestemming vragen alvorens privé-foto’s zomaar te publiceren. Ook al is daarmee de kern van de roddel al weer vervlogen natuurlijk.

Uitslagen HCE (18/09/04)

Vanavond werden er vijf duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NEC - PSV (0-3)
29' Van Bommel 0-1 (pen)
72' Lamey 0-2
89' Vonlanthen 0-3

Geel: Van der Doelen, Pothuizen, Valencia (allen NEC), Alex, Farfán, Van Bommel, Vennegoor of Hesselink, Vogel (allen PSV)
Bijzonderheid: Jack van Hulten trekt achtmaal geel

De Graafschap - FC Groningen (2-2)
52' Duits 1-0
59' Zongo 2-0
72' Van der Kruis 2-1 (ed)
75' Pinas 2-2

Geel: Duits (Gra), Elshot (Gro), Matthijs (Gro)

sc Heerenveen - NAC Breda (3-0)
30' Huntelaar 1-0
57' Huntelaar 2-0
62' Selakovic 3-0

Rood: Collen (NAC, 2x geel/22'), Bakkatti (Hee, 2x geel/72')
Geel: Rzasa (Hee), Bruggink (Hee), Zonneveld (NAC)
Bijzonderheid: Roland van der Hilst deelt in totaal zeven gele kaarten uit, met twee rode kaarten tot gevolg

RKC Waalwijk - RBC Roosendaal (2-0)
43' Fuchs 1-0
70' Hoogendorp 2-0

Geel: Smolders (RBC), Ikedia (RBC)

FC Twente - Willem II (0-0)

Rood: Kreek (Wil, 2x geel/57')
Geel: Heubach (Twe), Schuurman (Twe), Mathijssen (Wil), Van Mosselveld (Wil)

Bijzonderheid: er zijn deze competitieronde in 6 duels al 26 gele kaarten

Bekijk de huidige stand

PSP-puzzelgame Sticky Balls screenshots

Ondanks dat er heel wat aangekondigd is over de graphics die de nieuwe handhelds wel niet hebben gaat natuurlijk niet elke game daar optimaal gebruik van maken. Zo zijn er vandaag screens verschenen van de puzzel game Sticky Balls voor op de PSP.

Sticky Balls is een simpele puzzelgame waarin het de bedoeling is ballen van dezelfde kleur bij elkaar te zoeken. Het spel is al als free/shareware op de PC verkrijgbaar, maar ontwikkelaar Warthog wil hem bij de launch van de PSP ook portable maken.

[Update] Prijsverlaging GBA SP naar 99,95

Vandaag maakte Nintendo of Europe bekend dat ze een prijsverlaging van de Game Boy Advance SP gaan doorvoeren.
Met ingang van 24 september zal de prijs in heel Europa 30 euro naar beneden gaan, en zal de SP voor 99,95 Euro in de winkels liggen.

Jim Merrick, Senior Director of European Marketing: "Doordat de Game Boy Advance SP nu verkrijgbaar is voor deze nieuwe prijs, wordt de handheld een stuk toegankelijker voor een bredere groep gamers, met name onze jongere fans. Met alle fantastische games die er al voor de Game Boy Advance op de markt zijn, plus de vele extra titels die nog voor Kerstmis verkrijgbaar zullen zijn, willen we het voor iedereen mogelijk maken een Game Boy Advance SP te bezitten."

Naast deze prijsverlaging maakte Nintendo ook bekend dat er voor Kerst nog twee Limited Edition Game Boy Advance SP Packs uit gaan komen; Het Zelda Limited Edition Pack bevat een limited edition goudkleurige SP met Zelda opdruk, samen met een exemplaar van The Legend of Zelda: The Minish Cap. Deze Pack zal op 12 november in de winkels liggen. Naast deze Zelda Pack zal op 19 november een Mario Limited Edition Pack uitkomen, met een SP in Mario-stijl en een exemplaar van Mario vs Donkey Kong. Beide packs zullen naar verwachting voor 129,99 Euro in de winkels liggen.

Update:
Ondertussen zijn er ook foto's vrijgegeven van de goudkleurige GBA SP die samen met Zelda verkocht zal worden en de speciale Mario editie die in combinatie met Mario vs. Donkey Kong verkocht gaat worden:



'Bijlmerbajes zo lek als een mandje'

Vision had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet is triest gesteld met de beveiliging in de Bijlmerbajes. Zonder enige vorm van controle zouden mensen de gevangenis in en uit kunnen lopen of rijden. Met een beetje moeite kunnen gevangenen een sleutel kopen waarmee ze de dienstin- en uitgangen kunnen openen.


De Telegraaf wist in het bezit te komen van een dergelijke sleutel, waarop Justitie direct over de ochtendkrant heen viel. Het zou gaan om een incident, en het voorwerp wordt onmiddellijk teruggeëist. De betreffende sleutel zou kunnen worden gebruikt voor het openen van de dienstlift.

Bewaarders van de gevangenis hebben de noodtoestand gemeld bij de vakbond AbvoKabo. Door de serieuze lekken in de beveiliging zijn wapens, mobiele telefoons en drugs veel te eenvoudig het gebouw binnen te smokkelen. Volgens De Telegraaf heeft Justitie laten weten een onderzoek te starten naar de medewerkers van de gevangenis.

Bijlmer Bajes Amsterdam
De Bijlmerbajes in Amsterdam

Raad wil nieuwe omroepen niet in bestel

DrWolffenstein had ons via de nieuws-submit te melden:

De Raad voor Cultuur is tegen toetreding van DeNieuwe Omroep en Omroep Max tot het publieke bestel. De Raad zal dan ook een negatief advies uitbrengen aan staatssecretaris Van der Laan van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap omdat ze de omroepen te weinig vernieuwend en onderscheidend heeft bevonden.

Het Commissariaat voor de Media oordeelde onlangs nog dat beide omroepen wel het bestel in konden. Het Commissariaat kijkt echter naar ledenaantal. En die hebben de beide omroepen genoeg.

Van der Laan neemt voor het eind van het jaar nog een beslissing over toetreding van Max en DeNieuwe Omroep.

PvdA komt met 'beterbegroting'

Icoon politiek binnenland nieuwsIn verschillende steden verspreid over heel het land zijn vandaag kamerleden van de PvdA actief geweest om hun zogenaamde tegenbegroting, of ‘beterbegroting’ zoals de partij het noemt, toe te lichten. Leden van de grootste oppositiepartij richtten zich op voorbijgangers op straat, en spraken voor grotere groepen toehoorders.

Voorman Wouter Bos hield een toespraak in de Amsterdamse Indische Buurt, waar ongeveer 200 toehoorders op af kwamen. Volgens zijn woordvoerder Remco Dolstra waren deze het bovenal met de fractieleider eens. Als we de partij moeten geloven, leiden de voorgedragen alternatieven tot meer banen, meer groei en betere lastenverdeling. Deze grote problemen blijven in het huidige kabinetsbeleid simpelweg liggen, aldus Bos.

Wouter Bos - Tegenbegroting


Onder de ten gehore gebrachte ideeën vinden we onder andere het werkbonus-plan. De politieke vereniging wil werknemers een 500 Euro tellende premie geven, in de vorm van een belastingkorting en het uitrekken van 800 miljoen Euro voor de kinderopvang. Ook wil de partij de no-claimregeling in de zorg ingrijpend beperken. En door een grens te stellen aan de opbouw van pensioenen, moeten de hogere inkomens meer bijdragen aan de collectieve voorzieningen.

Net als het kabinet zegt de Partij van de Arbeid te bezuinigen, zij het op basis van ‘sterkste schouders, zwaarste lasten.’ Volgens de leider besteedt zijn partij evenveel geld als het kabinet, maar wendt het de middelen op een andere manier aan. “De PvdA wordt door rechts Nederland vaak verweten dat ze de staatsschuld laat oplopen. Die lol gunnen we ze niet”, aldus Bos.

Ook GroenLinks en de SP zullen voor Prinsjesdag aanstaande dinsdag hun alternatieve plannen presenteren. Tijdens de politieke en financiële beschouwingen, welke door een blessure van Balkenende zijn uitgesteld, zullen de oppositiepartijen de kans krijgen hun woordje te doen. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Tegenbegroting - Wouter Bos

WOII-veteranen herhalen parachutesprong

Silver_Shark had ons via de nieuws-submit te melden:

Elf hoogbejaarde veteranen uit de Tweede Wereldoorlog hebben vandaag de parachutesprong herhaald die ze zestig jaar geleden maakten tijdens de Slag om Arnhem. De oudste veteraan die de sprong waagde was 85 jaar, de jongste 79. Drie van de veteranen sprongen solo, de anderen samen met een instructeur. De sprong was onderdeel van de zestigste herdenking van de Airborne luchtlandingen.

De organisatie van de herdenking was verrast door de enorme toeloop. Naar schatting 50.000 tot 60.000 mensen kwamen vandaag naar de Ginkselse hei bij Ede. Ze waren om 10:00 uur getuige van de sprong van de oud-strijders. Direct na hen sprongen zeshonderd parachutisten van de Luchtmobiele Brigade en het Engelse 4 Para-regiment. Door de harde wind maakte een aantal van de jonge parachutisten een harde landing. Eén militair brak zijn schouderblad.

Veteranen maken parachutesprong
De veteranen bereiden zich voor op de sprong

Britney Spears wil zwanger worden

Britney Spears wil zwanger worden en wel tijdens de huwelijksnacht. In oktober trouwt de zangeres met Kevin Federline, die onlangs zijn zwangere partner de bons gaf om met het 22-jarige popidool verder te gaan.

Spears heeft haar hele leven al verlangd om een jonge moeder te zijn. Nu ze tot over haar oren verliefd is op Federline ziet ze haar kans schoon om haar wens in vervulling te laten gaan. Dat haar fans het niet eens zijn met het voorgenomen huwelijk boeit haar niets: 'Ik voel me goed en ben verliefd. Kevin geeft me zoveel steun en liefde!'

Het wordt overigens het tweede huwelijk voor Spears. Vorig jaar stapte ze in Las Vegas in het huwelijksbootje met een jeugdliefde. Het geluk duurde echter maar 55 uur.


Die jurk past Britney over 9 maanden niet meer

DVD: Sensation the megamixes

Ook dit jaar komt er na de twee CD's van beide edities weer een CD/DVD uit met daarop een CD met de megamixes en een DVD met de registratie van het evenement. Vorig jaar vond ik het een erg leuke DVD om terug te kijken. Zal de DVD dit jaar net zo goed zijn als vorig jaar? Wij van FOK! kregen een exemplaar om dit eens te beoordelen. Wil je weten wat ik van de DVD van dit jaar vond? Lees dan verder...

Vandenbussche maakt debuut

De 23-jarige keeper die afgelopen zomer van Sparta naar het Abe Lenstra-stadion kwam zal Boy Waterman vervangen in de wedstrijd tegen NAC Breda.

Ook zal de Belg hoogstwaarschijnlijk in actie moeten komen tijdens de UEFA-Cup wedstrijd tegen Maccabi Petach Tikva komende woensdag in Israël.

Waterman liep de schouderblessure op in de wedstrijd tegen De Graafschap toen hij in botsing kwam met de spits Loic Loval.

Dronken automobilist richt ravage aan in Venlo

Icoon Binnenlands nieuwsEen dronken man uit Venlo heeft vanmorgen een ravage aangericht in het centrum van Venlo. Na een ruzie stapte de man in zijn auto en reed over het voetgangersgedeelte van de Parade. Hierbij richtte hij veel schade aan. Voetgangers wisten ternauwernood opzij te springen om de automobilist te ontwijken.

Tijdens de dronkemansrit werden onder andere bloembakken, fietsen, lantaarnpalen en winkelpuien vernield of zwaar beschadigd. De man kon worden aangehouden toen twee politiewagens hem klemreden op het Koninginneplein. Agenten sloegen een ruit van de auto in om de man aan te houden. De dronkaard zal onder meer poging tot doodslag ten laste worden gelegd.

Nieuwe screenshots Tony Hawk's Underground 2

Activision heeft enkele nieuwe screenshots van Tony Hawk's Underground 2 vrijgegeven.





THUG2 heeft 20 professionele skaters op het team Hawk en die zullen skaten tegen team Bam. Het is mogelijk om zelf je skater, graffiti en logo's te ontwerpen. Daarnaast zijn controls verbeterd en bevat het spel speelmogelijkheden als Sory -en Classicmode.

Tony Hawk's Underground 2 komt uit op 6 oktober voor de Xbox, PlayStation 2, GameCube, Game Boy Advance en PC.

Beveiligingsterreur

Dief of dievegge, het staat niet op je voorhoofd geschreven. Was het maar zo eenvoudig, dan was het protocol Winkeldiefstal Preventie overbodig en had ik geen last van mijn angst gekregen. Angst? Ja, want ik winkelde heel graag, maar nu durf ik geen winkel meer uit. Ja, úit, je leest het goed. Doodzenuwachtig word ik wanneer ik weer door zo'n verdomde rotpoort moet.

De eerste keer ging het alarm af na een bezoek aan een grote speelgoedwinkel, midden in de stad. Binnen een mum van tijd werd ik omsingeld door drie paniekerige winkelmedewerkers, een beveiligingsmedewerker - type bullebak - en tientallen omstanders, allemaal met dezelfde gedachte:
"Je ziet het er niet aan af, maar kijk, daar staat zo'n ordinaire winkeldievegge!"
Behalve schaamte, borrelde ook boosheid in mij omhoog. Ik had verdomme betaald! Ik wapperde driftig met mijn kassabon, maar het maakte geen indruk. Men eiste inzage in mijn tas. Ik moest mee, terug naar de winkel, dwars door het ijzige opstootje, met de bullebak op mijn hielen. Daar aangekomen, griste het nonchalante winkelmeisje de tas uit mijn handen om vervolgens tot de ontdekking te komen dat zij één artikel had vergeten te demagnetiseren. Nou hier dan! En nu hup, wegwezen, ze had het druk. De bullebak reageerde iets jovialer.
"Maar goed dat we het ontdekten, meid, het had je bij een andere winkel veel problemen kunnen opleveren!"

Hoe lang het heeft geduurd voordat ik weer door zo'n poort durfde? Lang genoeg. En de eerste paar keren alleen maar in gezelschap van een goede vriendin. Die vond dat ik had moeten weigeren. Niks kijken in mijn tassen, ik had toch betaald?
Die "goede raad" kwam mij duur te staan, in een supermarkt waar "de caissière te allen tijde uw boodschappentas mag controleren".
Als je daar naar het heiligdom der supermarkten wordt afgevoerd - het kantoortje van de bedrijfsleider - is het bewijs bij voorbaat geleverd. Je hoort het de andere klanten gewoon denken:
"Je ziet het er niet aan af, maar kijk, daar gaat weer zo'n ordinaire winkeldievegge!"
In die supermarkt met de overgevoelige poortjes heb ik mij ook nooit meer vertoond.

Mijn angst voor beveiligingspoortjes werd almaar erger: bij een filiaal van een grote drogisterijketen werd ik in mijn kraag gegrepen door zo'n bitchy winkeljuf op hoge hakken. De boosdoener? Zo'n geniepige en piepkleine magnetische strip op mijn duur betaalde lippenstift.
Er leek geen einde te komen aan mijn neerwaartse spiraal: in de stadsbibliotheek en zelfs in het zwembad werd ik als ongerechtigde klant gebrandmerkt. Je wilt niet weten hoe dàt klinkt, de akoestiek in die ruimtes is werkelijk fenomenaal.
Doodzenuwachtig werd ik op den duur, van die akelige, hoge tonen en rood opflitsende lampen, in die periode begon ik zelfs met nagelbijten.
Ik begon ook met trucjes bedenken: treuzelen bij de poortjes bijvoorbeeld, net zo lang tot er veel mensen tegelijk doorheen moesten. Helaas is die truc is ook bij winkeldieven favoriet.
Mijn angst ontaardde bijna in een fobie: bij iedere poort bonsde mijn hart nog zwaarder in mijn keel, parelde er meer zweet op mijn voorhoofd en werd mijn gezicht nog witter.

Ten einde raad zocht ik steun bij de verkopers en dat bleek een heel goede zet: sommigen stonden mij welwillend en zeer geduldig bij. Ik mocht het tot vervelens toe vragen: zat de kassabon er wel in en waren alle magnetische strips en labels verwijderd? Eén verkoper was zelfs uitermate begripvol.
"Toe maar", fluisterde hij achter mij. "Loop maar door het poortje, je kunt het, écht."
Deze verkoper had de opvolger van Emile Ratelband kunnen zijn, want zowaar, het hielp! Ik kreeg zelfs weer plezier in het winkelen...

Tot ik mij onlangs op Schiphol bevond, waar sinds kort alle beveiligingspoorten op uiterst gevoelig staan. Alles moest op de band: mijn jas, handtas en fly-buy tas, en omdat er metaal in zat, ook mijn schoenen en mijn riem. Argeloos en onbevangen liep ik door de poort en toen brak de hel weer los.
Alsof ik meespeelde in een B-movie: een zoemtoon veranderde in een sirene, rode lampen in felle spotlights, de ontspannen sfeer in alarmfase één, honderden vrolijke toeristen in wantrouwende cipiers. Ik hoorde iedereen denken:
"Je ziet het er niet aan af, maar kijk, daar staat weer zo'n ordinaire terroriste!"

Een vrouwelijke Marechaussee nam mij apart, om mij te fouilleren. Ze hield het zakelijk.
"Enig idee waaraan het zou kunnen liggen?"
Eh nee, mijn hele hebben en houden lag op de band.
"Mijn bh misschien?" piepte ik, trillend op mijn benen.
Niks bh, het was mijn metalen haarklem, gekocht in een filiaal van een grote drogisterijketen, precies ja, bij die bitchy winkeljuf.
Ik heb het onding weggegooid, meteen, zonder aarzelen. Voor de rest ben ik terug bij af en moet ik weer helemaal opnieuw beginnen, ditmaal met behulp van de Koninklijke Marechaussee...

Dodental orkaan Ivan in de VS loopt op

Icoon Buitenlands nieuws Het dodental ten gevolge van de orkaan Ivan in de Verenigde Staten is zaterdag opgelopen tot zeker 39. Dat meldde de Washington Post op haar website. De orkaan, bijgenaamd 'Ivan de verschrikkelijke', zorgde er bovendien voor dat 1,8 miljoen mensen in negen Amerikaanse staten zonder stroom kwamen te zitten. Ivan verplaatst zich nu verder naar het noorden, maar is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm. De materiele schade in de Verenigde Staten wordt door experts geschat op vier tot tien miljard dollar.

Een van de zwaarst getroffen staten is Florida. Tornado's en zware regenval veroorzaakte daar veel problemen in gebieden die de afgelopen twee maanden ook al door orkaan Charley en Frances waren getroffen. Virginia werd ook opnieuw zwaar getroffen door het natuurgeweld. Vrijdag kondigde de gouverneur daar de derde noodtoestand in drie weken af. Eerder hield Ivan ook al flink huis in het Caribisch gebied, waar de orkaan voor meer dan 70 doden zorgde.

Het orkaanseizoen is echter nog niet afgelopen. In het Caribisch gebied is Jeanne hard op weg om ook een orkaan te worden. Het is nog niet precies bekend of Jeanne het vaste land van de Verenigde Staten zal bereiken, maar volgens deskundigen is het goed mogelijk dat ze ook in Florida aan land komt. Jeanne heeft inmiddels al grote schade aangericht op Puerto Rico, waar grote delen van het eiland onder water kwamen te staan en tenminste twee mensen de dood vonden.

Maker Sasser-virus werkt bij computerbedrijf

Wat velen al verwachtten is uitgekomen: Sven Jaschan heeft een baan gekregen bij een Duits computerbedrijf. Hij maakt beveiligingssoftware. De 18-jarige Jaschan is verantwoordelijk voor onder meer de Netsky- en de Sasser-worm, die vele computers in de hele wereld platlegden.

De Duitse tiener werd in mei van dit jaar gearresteerd op verdenking van het programmeren van het computervirus Sasser. Al vrij snel bekende hij zowel de Sasser- als de Netsky-worm te hebben gemaakt. Enkele maanden later werd bekend dat hij verantwoordelijk is voor een groot deel van de internationaal verspreide virussen van de afgelopen jaren. De reden: hij wilde respect afdwingen.

Handsfree bellen in de auto is niet veiliger

Icoon Algemeen nieuws Uit een recent onderzoek van het Zweedse Nationaal Instituut voor Wegen- en Transportonderzoek is gebleken dat handsfree bellen tijdens het rijden niet veiliger is dan de mobiele telefoon gewoon in je hand houden. Uit proeven in een simulator bleek namelijk dat de concentratie van de automobilist afnam door alle vormen van mobiel bellen. Vooral handelingen zoals het lezen van een sms of het intoetsen van een nummer bleken gevaarlijk te zijn.

3VO, de Nederlandse organisatie voor verkeersveiligheid, zei niet verbaasd te zijn over de uitkomsten van het onderzoek. Volgens een woordvoerster geeft het verbod op bellen zonder carkit de Nederlander een vals gevoel van veiligheid. "Mensen denken 'als de overheid handsfree bellen toestaat, zal het wel veilig zijn'. Het is belangrijk dat ze zich ervan bewust worden dat dat niet zo is," aldus de woordvoerster.

Mosley verwacht nieuwe teams

FIA president Max Mosley denkt dat er met een paar wijzigingen in de regels nieuwe teams in de Formule 1 zullen bijkomen. De vrees dat er volgend seizoen nog minder auto's op de grid staan heeft hij niet.

Na de aankondiging van het vertrek van Jaguar uit de Formule 1 stellen veel mensen vragen bij de toekomst van de Formule 1. Met nog twee teams, Minardi en Jordan, die moeite hebben het hoofd boven water te houden, zou het startveld wel erg klein kunnen worden. Mosley gelooft echter dat als de nieuwe reglementswijzigingen worden doorgevoerd, er nieuwe teams de Formule 1 zullen binnenkomen.

"Er zijn op zijn minst vier teams waarvan ik het weet die willen de Formule 1 willen instappen. Maar niet, zoals wordt geloofd, de borgsom van 48 miljoen dollar stopt hen. Het is de beschikbaarheid van motoren die hen stopt.", aldus Mosley. In 2004 leveren alleen Cosworth en Ferrari motoren aan andere teams.

Bonds slaat 700e homerun

Barry Bonds heeft vrijdag zijn 700e homerun geslagen. In de wedstrijd van zijn ploeg San Francisco Giants tegen de San Diego Padres (4-1) was hij opnieuw succesvol.

Barry Bonds is pas de derde honkballer ooit in de Amerikaanse Major League die deze prestatie behaald. Hank Aaron en Babe Ruth gingen hem voor. De 40-jarige honkballer kreeg een mooi feestje voorgeschoteld na de homerun. Naast een staande ovatie van het publiek had de club gezorgd voor vuurwerk en een paar enorme spandoeken, die langs de lichtmasten werden ontrold.

Bonds sloeg de bal over een afstand van 130 meter het veld uit. Onmiddellijk ging een horde fans op de bal af. Daarbij zal de waarde die de bal zal krijgen een grote rol hebben gespeeld. Een 25-jarige man uit de buurt was de gelukkige vinder, maar de vraag is of de man de bal zal houden of verkopen. Historische honkballen brengen in Amerika veel geld op.

Bonds reageerde verheugd dat hij het voor het thuispubliek kon doen: "Je durft niet eens te denken dat je lang genoeg speelt om vijfhonderd homeruns te slaan, laat staan zevenhonderd. Je kunt niet trotser zijn als dat ook nog eens thuis gebeurt."

Raadslid laat al 2 jaar niets van zich horen

Een lid van de stadsdeelraad Amsterdam-Zuidoost is al bijna twee jaar niet verschenen op raadsvergaderingen. De in maart 2002 gekozen Qammar Raja van de fractie Solidariteit Zuidoost woonde in december 2002 voor het laatst een raadsvergadering bij. De achterban die Raja met voorkeursstemmen in de raad stemde voelt zich verraden.

Qammar RajaOp het kantoor van het stadsdeel kan niemand inzicht verschaffen over de verblijfplaats van het raadslid. Desondanks wordt de raadsvergoeding van twaalfhonderd euro wel elke maand overgemaakt. Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet heeft de fractie van Solidariteit Zuidoost aangesproken op de matige opkomst. "Maar het blijft een zaak van de fractieleden of zij wel of niet aanwezig zijn bij vergaderingen", aldus Sweet.

Raja stond bij de verkiezingen vierde op de lijst van Solidariteit Zuidoost, maar verwierf dankzij 381 voorkeursstemmen een zetel in de tweemansfractie van zijn partij. Raja dankte zijn zetel aan zijn belofte zich in te zetten voor de Pakistaanse gemeenschap in Amsterdam-Zuidoost. Zijn inbreng als raadslid was echter beperkt. "Raja is vier of vijf keer op een vergadering geweest. Ik geloof niet dat hij één woord heeft gesproken", aldus collega-raadslid Henk de Boer (CDA).

Slachtoffers vuurwerkramp gekort op uitkering

Met dank aan uniqhorn voor het inzenden van onderstaand bericht via de nieuwssubmit

Icoon Binnenlands nieuwsTientallen bijstandsgerechtigden uit Enschede worden gekort op hun uitkering. Het betreft hier slachtoffers van de vuurwerkramp die zich vier jaar geleden in Enschede afspeelde. De schadevergoeding die zij hiervoor hebben ontvangen wordt door de sociale dienst beschouwd als inkomsten, waardoor hier volgens de Wet Werk en Bijstand op gekort dient te worden.

Eerder vandaag liet wethouder J. Goudt in een reactie weten geschokt te zijn. "Dit had nooit zo mogen gebeuren". Goudt, die verantwoordelijk is voor de financiële en psychosociale nazorg van de slachtoffers van de vuurwerkramp, wil de kwestie volgende week in het college van burgemeester en wethouders aan de orde stellen.

Bij andere grote rampen zoals in de Bijlmer en Volendam werd een uitzonderingsregel toegepast, waardoor de schadevergoedingen die bijstandsgerechtigden hiervoor ontvingen werden aangemerkt als 'vrijgesteld vermogen'. Het CDA heeft in de Tweede Kamer minister Remkes van Binnenlandse Zaken en staatssecretaris van Hoof van Sociale Zaken om opheldering gevraagd, en is van mening dat de uitzonderingsregeling ook in Enschede toegepast dient te worden.

Trainer Rode Ster stapt op

De trainer/coach van Rode Ster Belgrado, Ljupko Petrovic, is na een serie van slechte resulaten opgestapt.

Zo werd er in de voorronde van de Champions League verloren van PSV , en afgelopen week verloor de club in het UEFA cup toernooi met 4-0 van Zenit St. Petersburg.

Ook in de competitie van Servie en Montenegro startte de club matig. Van de eerste drie wedstrijden werd er maar eentje gewonnen.

Annulering reis kost A'dam 14.000 euro

Icoon politiek binnenland nieuwsEen annulering van een werkbezoek van een raadscommissie aan New York kost de gemeente Amsterdam 14.000 euro. De leden van de commissie spraken een half jaar geleden af om te gaan bekijken hoe New York omgaat met zaken als inburgering, immigratie, opvang van verslaafden en aan het werk helpen van werklozen.

Omdat ambtenaren het programma van de raadscommissie Werk en Inkomen niet rond kregen is de reis tien dagen voor vertrek geannuleerd. De kosten van het werkbezoek zouden 44.000 euro bedragen. Alleen de fracties van CDA en VVD wilden nog gaan. Zafer Yurdakul (D66): "Wij hebben begrepen dat het voor Amerikanen heel gebruikelijk is om zo'n programma pas op het laatste moment in te vullen. Bovendien hebben we veel tijd aan de voorbereiding besteed en nu kost het alsnog veel geld."

De fractie van de SP, die al eerder had aangegeven niet mee te gaan, juicht het afblazen van de reis toe. De partij vindt dat eerst duidelijk moet worden wat het leerdoel van een reis moet zijn, alvorens een geschikte bestemming gezocht kan worden. Raadslid Meta Meijer (SP) gaat een voorstel indienen het automatische recht van raadscommissies op een buitenlandse dienstreis per bestuursperiode te ontnemen. Het raadslid wil dat de gemeenteraad voortaan aan de hand van een beargumenteerd voorstel beslist of een werkbezoek noodzakelijk is.

De voorgenomen reis van de raadsleden was extra opmerkelijk omdat collega-raadsleden van de commissie Algemene Zaken samen met burgemeester Cohen en politiecommissaris Van Riessen op het moment voor een werkbezoek in New York zijn.

I want a famous face

Laatst was er weer een programma op de televisie, waarin "lelijke" mensen werden opgelapt door een legertje chirurgen, stylistes en heel erg homoseksuele kappers (waarom is lispelen "gay"??? Ik snap het niet...).

Persoonlijk heb ik niks tegen mensen die zich laten verbouwen, integendeel, in sommige gevallen sta ik er zelfs helemaal achter. Denk hierbij vooral aan letsel, overgehouden aan ongelukken of andere drama's. Ik geloof dat dit dan reconstruerende chirurgie heet? Ook is er zoiets als esthetische chirurgie, waarbij hazenlippen gefixed en "zwemvliezen" tussen je vingers verholpen worden.

Ethisch een stuk minder verantwoord, zijn de befaamde borstvergrotingen; toen ik dit jaar voor de eerste keer op Bloemendaal rondliep kon ik er echt niet meer om heen; silicone is here to stay! Aangezien ik zelf een man ben die van "ronde vormen" houdt, voelt het hypocriet om dit soort operaties af te vallen, maar het zou wel terecht zijn.

Programma's als "make me beautiful" of "Extreme Makeover" zijn stuk voor stuk reclamefilmpjes voor plastische chirurgie, en afgezien van het feit dat de deelnemers erg goed gekozen zijn op hun fysieke toestand, zijn ze mentaal ook ideaal om mee te werken. Ten eerste geloof ik dat die mensen gecast zijn op hun geschiktheid voor plastische chirurgie, met andere woorden: "Actual results may differ!" En ook denk ik dat het absolute ontbreken van een ruggegraat een vereiste is. Als je ziet wat voor onzin de deelnemers uitkramen waarmee ze al die operaties rechtvaardigen zonder er ook maar iets voor te hoeven doen, zou je kokneigingen krijgen. Ik heb namelijk nog nooit één kandidaat gezien die recht in de camera zei waar het op staat: "Door jarenlang mijn lichaam verwaarloosd te hebben, zie ik er nu uit zoals ik ben; oud, vies en ongezond."

Nee, in plaats daarvan krijg je prietpraat voorgeschoteld over "dat ze zich in een moeilijke fase van hun leven bevinden", of dat hun mooiere zus "altijd populairder was". Vooral de Amerikaanse programma's hebben een hoog "traantjes op het einde" gehalte. Alsof dit onlosmakelijk verbonden is aan het einde van deze programma's: Mij irriteert de wijze waarop deze mensen gedachteloos zinnetjes opdreunen die direct uit de tjakkaindustrie van Dr. Phil en Oprah lijken te komen. Want wat zegt een zin als "This opportunity confirmed all the decisions I've been making in order to get where I want to be today" nou eigenlijk? Het klinkt intellectueel, maar het is bullshit.

Al die programma's die zich bezighouden met uiterlijk, zoals de modepolitie, Make me Beautiful, Extreme Makeovers en "I want a famous face" zijn helemaal van deze tijd, waarin inhoud secundair is en lichamelijke perfectie een stille belofte is voor een perfect leven. En dat is jammer, want elke dag wordt het onze woonkamer ingestuurd, maar ondertussen heeft het een niveau waar De Tokkies de neus voor zouden ophalen.

Armstrong klaagt verzekering aan

Lance Armstrong en Tailwind Sports, het overkoepelende bedrijf van het wielerteam, klagen verzekeringsmaatschappij SCA Promotions Inc. aan. Het bedrijf weigert de bonuspremies te betalen voor de winst in de Tour de France.

Tailwind Sports verzekerde zich in 2001 voor 420.000 dollar voor de bonussen die het wielerteam zou moeten betalen bij toekomstige winst in de Tour de France van Lance Armstrong. In 2002 betaalde de verzekeringsmaatschappij netjes de 1,5 miljoen dollar aan bonussen uit. In 2003 werd er nog eens 3 miljoen dollar aan bonussen uitgekeerd. Na de winst in 2004 weigert het bedrijf echter de bonussen op te hoesten.

In totaal hebben Armstrong en zijn teamleden recht op in totaal 5 miljoen dollar aan bonussen. SCA Promotions Inc. zegt echter dat de claim van Armstrong en consorten niet geldig is. De verzekeringsmaatschappij wil bewijs zien dat Armstrong eerlijk heeft gewonnen en eist van Armstrong dat hij de dopingbeschuldigingen uit het boek 'L.A. Confidential: The Secrets of Lance Armstrong' weerlegt. Tailwind Sports klaagt het bedrijf nu aan en zegt dat de verzekeringsmaatschappij niet een partij is om de zege in twijfel te trekken, aangezien de Tour-zege door wielerauthoriteiten is goedgekeurd.

Japanse release Gran Turismo 4 mogelijk naar 2005

Sony heeft op haar officiële releasekalender de releasedatum aangepast van "fall" naar "winter". Daar de releasedatum niet omschreven staat als "winter 2004", bestaat er nu de mogelijkheid dat de game dit kalenderjaar niet uit zal komen, aangezien de winter pas op 21 december begint. De officiële website van Gran Turismo verwijst overigens nog gewoon naar een "fall" release.

Aanvankelijk stond Gran Turismo gepland voor een novemberrelease in Noord Amerika. Omdat vertegenwoordigers van Sony onbereikbaar waren voor commentaar is onbekend hoe het uitstel van de Japanse release invloed uitoefent op het Amerikaanse en Europese releaseschema.

Minardi gelooft in Cosworth-contract

Volgend op de aankondiging dat Ford de Formule 1-onderdelen van Jaguar en Cosworth verkoopt en zich terugtrekt uit de Formule 1, heeft Minardi laten weten te geloven dat ze volgend jaar nog met Cosworth-motoren kunnen rijden.

Een paar weken geleden maakten Cosworth en Minardieen nieuwe deal voor volgend seizoen bekend. Nu Ford alle F1-activiteiten staakt is het de vraag wat er met de motorendeal van Minardi gebeurd. Bij Minardi geloven ze erin dat Cosworth ze hoe dan ook volgend jaar motoren levert.

Teambaas Paul Stoddart gaf in een verklaring aan: "Minardi heeft een lange, fijne en wederzijds voordelige relatie met Cosworth Racing gehad en in het licht van de gebeurtenissen rond de bekendmaking zullen we samen met vertegenwoordigers van Cosworth naar een werkbare oplossing gaan zoeken rond de motorenlevering voor volgend seizoen. Wij zijn er zeker van dat we tot een goed akkoord hierover kunnen komen."

Kolobnev ook naar Rabobank?

De Rus Alexander Kolobnev staat in de belangstelling van Rabobank.

De Rus Alexander Kolobnev, nu rijdend voor Domina Vacanze, staat in de belangstelling van Rabobank.

Deze klimmer reed een uitstekend seizoen bij de Italiaanse ploeg en is een talentvol renner die goed bergop kan. De bank is namelijk nog opzoek naar een klimmer en denken deze in Kolobnev gevonden te hebben.

Hij zou de overstap naar Rabobank wel zien zitten, mede omdat zijn landgenoot Menchov ook voor deze ploeg gaat rijden.

Contractbreukclaims tegen Ford?

Ford kan hebben gedacht dat het stoppen met Formule 1 een flinke bezuiniging zal opleveren. Het stoppen van Jaguar kan echter nog voor flinke claims van andere teams zorgen.

De advocaten van de FIA, de overkoepelende F1-organisatie en de Formule 1-teams bestuderen waarschijnlijk momenteel de stukken. Jaguar en daarmee Ford heeft het contract getekend van het Concorde-akkoord. Dit akkoord voorziet er niet dat teams kunnen stoppen zonder doorslaggevenede geldproblemen. Aangezien Ford de volledige eigenaar van het Jaguar-team is, is het de vraag of de andere contractuele partijen toestaan dat Ford zich plotseling terugtrekt.

Bij Prost Grand Prix en Arrows was praktisch niks meer te halen toen ze uit de Formule 1 verdwenen. Bij Jaguar ligt dit anders. In ieder geval is in het Concorde-akkoord een boete van 250.000 dollar per gemiste Grand Prix opgenomen. Met minstens 16 races per seizoen zal dat bedrag oplopen tot 12 miljoen dollar. Daarnaast kunnen de verschillende partijen een schadevergoeding eisen als de contractuele verplichtingen niet worden voltooid. Een nadrukkelijke in het akkoord opgenomen verplichting is om de gehele periode uit te zitten.

Voor Ford lijkt het dus zaak om het team te verkopen. Op die manieren kunnen de verplichtingen uit het Concorde-akkoord aan een andere partij worden overgedaan. Een simpele zaak zal het echter allerminst worden voor Ford.

Nader mag meedoen aan verkiezingen Florida

Icoon US verkiezingen 2Ralph Nader mag in de staat Florida deelnemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat heeft het hooggerechtshof van Florida vrijdag beslist na een week van gesteggel over de deelname van de kandidaat van de Reform Party. De deelname van Nader zou gunstig zijn voor president Bush, omdat Nader naar verwachting stemmen kan wegsnoepen van de Democratische kandidaat Kerry.

In 2000 kreeg Nader, toen nog kandidaat voor de Green Party, bijna 100.000 stemmen in Florida. Gore verloor in Florida van Bush met een verschil van 537 stemmen, en verloor daarmee de race om het presidentschap. Democraten verzetten zich dit jaar tegen de deelname van Nader in de staat, met als argument dat de Reform Party geen echte nationale partij zou zijn. Daarvoor zou de partij van Nader onvoldoende leden hebben.

Ralph NaderEen lagere rechter besloot eerder deze week dat de Reform Party inderdaad geen landelijke partij is, en dat Nader niet als onafhankelijke kandidaat mag deelnemen in de staat omdat hij niet de daarvoor noodzakelijke handtekeningen heeft verzameld. De regering van Florida onder leiding van gouverneur Jeb Bush ging daartegen bij het hooggerechtshof in beroep. Ook in de staat Colorado besliste een rechter dat Nader mag deelnemen. In Colorado wordt, net als in Florida, een nek-aan-nekrace verwacht tussen Bush en Kerry.

Peilingen
De peilingen geven ondertussen een zeer verschillend beeld van de verhoudingen tussen de kandidaten. Nadat in de week na de Republikeinse conventie Bush in de meeste peilingen een forse voorsprong bleek te hebben opgebouwd op John Kerry meldde het Pew Research Center donderdag dat de belangrijkste kandidaten vrijwel gelijk opgingen. Een week eerder had hetzelfde instituut onder waarschijnlijke kiezers nog een voorsprong van zestien procent voor Bush gepeild. Nader scoorde in deze peiling één procent. De vrijdag gepubliceerde peiling van Gallup liet echter nog steeds een ruime voorsprong van veertien procent voor Bush zien. Volgens deze peiling zou Ralph Nader drie procent van de stemmen halen.

Nieuw leven voor spelersfonds PSV

PSV zoekt nieuwe investeerders voor het spelersfonds. Nieuw investeringskapitaal zou PSV moeten helpen de komende jaren aankopen te kunnen doen.

De nieuwe voorzitter van PSV Rob Westerhof is meteen begonnen met investeerders te zoeken. Vanaf enkele tienduizenden euro's kunnen investeerders deelnemen aan het spelersfonds. Dat fonds kreeg een forse klap nadat investeerders afhaakten na de regeling rond het vertrek van Kezman. Het merendeel van de investeerders heeft het geld echter weer terug in het spelersfonds gestopt.

De plannen voor de vernieuwing van het spelersfonds moeten nog wel worden goedgekeurd door de raad van commissarissen. De risico's van het kapitaal in het investeringsfonds zouden meer gespreid moeten worden in de toekomst. PSV voert al gesprekken met enkele met enkele venture capital-bedrijven voor de boost van het spelersfonds.

Ook zouden de banden met Philips weer meer moeten worden aangetrokken. De nieuwe slogan van Philips 'Sense & Simplicity' vindt Westerhof prima bij PSV passen. "Wel op het voetbal, waarmee ik Arsenal deze week tegen PSV zag spelen. Zo simpel en toch zo resultaatgericht. Zo zou PSV ook moeten spelen.", vertelde de voorzitter.

Square-Enix TGS line-up update

Op de komende TGS beurs laat Square-Enix toch meer zien dan aanvankelijk bekend was. Zo is Final Fantasy XII toch te zien (weliswaar alleen in video vorm) en ook de nieuwe Final Fantasy VII spin-off (Dirge of Cerberus) wordt getoond.

De complete line-up bestaat nu uit:

Romancing Saga: Minstrel Song (PS2)
Radiata Stories (PS2)
Dragon Quest VIII (PS2)
Dragon Quest & Final Fantasy in Itadaki Street Special (PS2)
Kingdom Hearts II (PS2)
Fullmetal Alchemist 2: Akaki Elixir no Akuma (PS2)
Final Fantasy XII (PS2, video only)
Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII (PS2, onbekend)
Hanjuku Hero IV: Shichi-nin no Hanjuku Hero (PS2, video only)
Final Fantasy XI: Chains of Promathia (PS2, PC, video only)
Front Mission Online (PS2, PC, video only)
Egg Monster Hero (DS, video only)
Kingdom Hearts: Chain of Memories (GBA)
Final Fantasy VII: Advent Children (DVD)
Fantasy Earth: The Ring Of Dominion (PC, video only)
Cross Gate Power-up Kit 3 (PC, video only)
EverQuest II (Japanese distributor, video only)
Before Crisis: Final Fantasy VII (Mobile, video only)

[update] EU en Turkije ruzi?n over wetten

GoingStrong had ons via de nieuws-submit te melden:

De Europese Commissie heeft gisteren geëist dat Turkije doorgaat met de geplande hervormingen van het wetboek van Strafrecht. Om bij de EU te kunnen horen moeten de Turken een heel scala aan strafwetten moderniseren. Het Turkse parlement moet middels één besluit 345 artikelen goedkeuren die de wetten beter laten aansluiten op de Europese. Zo moet marteling strenger worden bestraft en mensenhandel middels duidelijk wetgeving verboden worden.

De herziening van het Turkse strafrecht is de laatste grote stap die het land moet zetten om met de EU te mogen onderhandelen. Maar gisteren maakte het Turkse parlement bekend dat het de veranderingen uitstelt. Deze week ontstond er ook al ophef omdat in het nieuwe wetboek tevens een overspelwet zou worden ingevoerd. Dat vindt de EU onaanvaardbaar. Even leek het erop dat het overspel toch zou worden geschrapt als strafbaar feit, maar nu is de situatie onduidelijk.

De Turkse premier Erdogan reageerde gisteren woedend op de uitspraken vanuit de EU. ''Niemand moet de EU gebruiken om druk uit te oefenen op Turkije. De EU moet zich niet mengen in onze binnenlandse aangelegenheden.'' Bovendien voldoet Turkije volgens Erdogan nu al aan de eisen die de EU stelt. Na de felle uithaal van Erdogan daalde de effectenbeurs in Istanbul met bijna 4%.

Minister Bot van Buitenlandse Zaken toonde, in zijn rol als voorzitter van de Europese Unie, begrip voor Erdogan. ''Turkije is nog geen lid van de EU en ze gaan geheel over hun eigen wetten. Maar ik weet dat Erdogan dolgraag het poortje naar de EU wil openhouden. Ik kan me voorstellen dat te veel bemoeienis van buiten het voor hem moeilijk maakt om het debat in zijn eigen land en partij op te lossen.''

Update 12:37
Inmiddels heeft Turkije laten weten dat het parlement tot 1 oktober op reces is. Hierdoor zijn alle werkzaamheden tot die datum opgeschort. De volksvertegenwoordiging rondt daarmee het cruciale debat over modernisering van de strafwetgeving niet op korte termijn af.

De Europese Commissie komt op 6 oktober met een langverwacht rapport over Turkije dat doorslaggevend is voor de vraag of Turkije lid mag worden van de EU. De kans dat de wetswijzigingen in Turkije voor 6 oktober zijn aangenomen, lijkt zeer klein.

Namco kondigt Rune Chaser aan

Volgens Impress Gamewatch zal Namco op de Tokyo Game Show volgende week met een nieuwe racegame op de proppen komen, namelijk Rune Chaser.

In Rune Chaser mogen spelers vrij rondrijden door een grote metropool genaamd Prio City terwijl ze een verscheidenheid aan missies uitvoeren waaronder: Het vernietigen van doelwitten, het vervoeren van voorwerpen, vijanden ontlopen etc. Je zal in Rune Chaser niet gebonden zijn aan een bepaald parcours zoals in veel andere games, je bent vrij om een route te kiezen.

Rune Chaser zal een scenario modus hebben met een sterk verhaal evenals een free driving modus waarbij je gewoon rond kunt rijden door Prio City. Volgens Namco heeft de game meer dan 50 missies en zal het voldoende uitgebreid zijn en verhaal hebben om zich te kunnen meten met een RPG.

Rune Chaser wordt op dit moment exclusief ontwikkeld voor de PS2, een release datum is nog niet bekend.

Onkraakbaar fietsslot met pen te openen

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Eén van de grootste (motor/brom)fietsslotenmakers ter wereld, Kryptonite, gaat alle verkochte Evolution 2000 U-fietssloten gratis vervangen. Daarmee zijn tientallen miljoenen euro's gemoeid.

Kryptonite reageert hiermee op een bericht dat via internet verspreid wordt. Hierin wordt beschreven hoe je heel simpel met behulp van een doodnormale ballpoint het 50 dollar kostende slot open kunt krijgen. De Evolution 2000 behoorde volgens Kryptonite tot zijn veiligste producten. De fabrikant was zelfs zo overtuigd dat het beloofde de waarde van de gestolen fiets te vergoeden als het slot gekraakt zou worden.


Bij de beschrijving die via internet verspreid wordt hoort ook een videofilmpje. Daarin is te zien dat iemand met een bekende plastic BIC-pen waarvan de bovenkant verwijderd is, binnen enkele seconde rommelen het slot probleemloos openkrijgt.

Russische veiligheidsdiensten voorkomen aanslag

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Russische veiligheidsdiensten hebben zaterdag een aanslag in Moskou voorkomen. Er werden in het centrum van de hoofdstad twee personenauto's met explosieven ontdekt. Alle explosieven konden tijdig onschadelijk gemaakt worden. Dat meldden diverse Russische media.

Volgens de Russische media heeft de politie ook een arrestatie verricht. Vrijdagavond werd een man opgepakt omdat hij zich verdacht gedroeg en onder invloed van drugs leek te zijn. Hij zou hebben verklaard duizend dollar te krijgen om de auto's langs de kant van een weg te parkeren waar onder andere president Poetin langs zou komen. Volgens de politie overleed de man vlak na zijn arrestatie in het ziekenhuis aan de gevolgen van een hartaanval.

Vrijdag eiste de Tsjetsjeense rebellenleider Sjamil Basajov de verantwoordelijkheid voor de bloederige aanslag op een school in Beslan op. Hierbij kondigde hij tevens aan dat er nieuwe aanslagen zouden volgen. Het is nog onduidelijk of de gevonden explosieven hiermee in verband staan.

Tientallen doden bij aanslag Kirkuk

RencoB had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Bij een zelfmoordaanslag met een autobom in de Noord-Iraakse stad Kirkuk zijn zaterdag zeker 23 mensen om het leven gekomen. Volgens artsen van het lokale ziekenhuis vielen er ook zestien gewonden, waarvan er een aantal in kritieke toestand verkeert. De aanslag was gericht op het regionale hoofdkantoor van de Iraakse Nationale Garde.

De terrorist bracht zijn auto tot ontploffing bij de achteringang van het hoofdkantoor dat in een bewoonde wijk van Kirkuk staat. De meeste slachtoffers stonden te wachten voor de ingang in de hoop een baan bij de Nationale Garde te kunnen krijgen.

Aanslagen op veiligheids- en politiefunctionarissen zijn de laatste tijd aan de orde van de dag in Irak. Bij een andere aanslag op een politiebureau in Bagdad kwamen dinsdag 47 mensen om het leven. Een losstaand incident op diezelfde dag kostte nog eens twaalf politiefunctionarissen en een burger het leven toen een busje waarin ze zaten onder vuur werd genomen.

Vrijdag was het opnieuw raak; bij een zelfmoordaanslag met een autobom op een blokkade van de politie kwamen tenminste acht politieagenten om het leven.

Paralympische Spelen geopend

RencoB had ons via de nieuws-submit te melden:

Olympische SpelenDe twaalfde Paralympische Spelen zijn in Athene officieel geopend. 60.000 toeschouwers zagen hoe dressuurruiter Joop Stokkel de Nederlandse vlag het Olympische stadion binnendroeg. Hij doet inmiddels voor de vijfde keer meer mee als paralympiërs. Als zwemmer (in Seoul en Barcelona) won hij vijf gouden, drie zilveren en drie bronzen plakken. Na zijn overstap naar de paardensport won hij in Atlanta en Sydney nog eens één gouden, twee zilveren en één bronzen medaille.

97 Nederlandse sporters komen in Griekenland in actie op het toernooi voor mensen met een beperking. Thea Limbach is chef d’equipe van de ploeg, die in Sydney vier jaar geleden dertig medailles veroverde, waarvan twaalf gouden.

Dit jaar doet er een recordaantal van 141 landen mee aan het toernooi. Daarnaast is er ook een recordaantal van 2300 journalisten aanwezig. Op televisie is dagelijks op Nederland 2 van 17:30 tot 17:55 uur bij BNN het programma 'Met één been in de finale te zien' waarin Patrick Lodiers en Bettine Vriesekoop vanuit Athene verslag doen. Ook in het NOS Sportjournaal zullen dagelijks flitsen van het evenement te zien zijn.

Seizoen Verkerk voorbij

Marin Verkerk komt dit seizoen niet meer in actie. De 26-jarige Alphenaar heeft last van zijn schouder en moet een operatie ondergaan.


Bij die operatie moet duidelijk gaan worden hoe groot de scheurtjes zijn, die aan het licht kwamen tijdens een onderzoek in Berlijn.

Ook hangt het daar vanaf hoe lang de revalidatie duurt. Mocht de schade meevallen is het zes weken, maar in het ergste geval is Verkerk zes tot acht maanden uit de roulatie.

'Home Alone'-ster opgepakt voor drugsbezit

Icoon Showbiz nieuwsMacaulay Culkin, bekend van de kaskrakers Home Alone 1 en 2, is gisteren opgepakt wegens drugsbezit. Tijdens zijn arrestatie had hij marihuana in het bezit.

De drugs werden ontdekt in de staat Oklahoma toen de auto waarin Culkin zat werd aangehouden wegens te hard rijden. Overigens was Culkin niet de bestuurder van de auto. Naast het bezitten van marihuana is hij ook gearresteerd wegens het bezitten van een aantal medicijnen. Hier had hij geen recept voor, waardoor het verboden is die medicijnen op zak te hebben.

Na het succes van 'Home Alone' is het bergafwaarts gegaan met Macaulay Culkin. Hij wist sindsdien nog wel enkele rolletjes te bemachtigen, maar kwam vaker negatief in het nieuws. Zo is al langer bekend dat Culkin regelmatig aan de drugs is, en trouwde hij al op zeer jonge leeftijd met zijn toenmalige vriendin. Dat huwelijk strandde echter al na twee jaar.


De opgegroeide Macaulay Culkin

A1 afgesloten door gekantelde truck

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

De snelweg A1 richting Oldenzaal is ter hoogte van Hengelo Noord in beide richtingen afgesloten omdat er een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen is gekanteld. De chauffeur raakte hierbij gewond. Wat voor gevaarlijke stoffen het zijn en wat de oorzaak is van het ongeluk is op dit moment nog niet bekend.

De weg is afgesloten om de brandweer de ruimte te geven om bij de vrachtwagen te komen. Op de A1 is een verkeerschaos ontstaan omdat auto's proberen om te keren.

Dieven overvallen politiebus

Vier Braziliaanse dieven hebben vorige week zonder het te weten een bus overvallen die vol zat met agenten. Het 46-koppen tellende gezelschap was onderweg naar een sporttoernooi in de stad Salvador in de provincie Bahia. De gewapende overvallers stopten met twee auto's voor de bus en kwamen het voertuig met de ongewapende agenten binnen.

"De dieven gingen ervan door met camera's, gsm's, portefeuilles en zelfs hun sportuniformen," zo zei een woordvoerder van de politie. Van de daders ontbreekt tot op heden ieder spoor. Volgens de woordvoerder is het korps erop gebrand de vier te pakken.

Boete voor pornoproducenten

De Amerikaanse pornofilmstudio's Evasive Angles en TTB Productions hebben van de rechter een boete gekregen omdat de mannelijke acteurs geen condoom droegen. De veroordeling tot het betalen van 30.000 euro volgt op een onderzoek dat door de gezondheidsautoriteiten werd opgestart nadat in april een reeks Aids-gevallen in de porno-industrie boven water was gekomen.

Alle acteurs werden na de incidenten op Aids gecontroleerd. Daarnaast lag de industrie twee maanden stil. Slechts zeventien procent van de Amerikaanse porno-acteurs zegt een condoom te gebruiken.

Linkse jongeren willen linkse coalitie

De jongerenorganisaties van de drie linkse politieke partijen in de Tweede Kamer willen dat er een brede linkse-coalitie komt. DWARS (GroenLinks), de Jonge Socialisten (PvdA) en ROOD (SP) roepen In een gezamenlijk manifest, Peper-Manifest geheten, hun moederpartijen op tot meer samenwerking.

De politieke jongeren menen dat de linkse partijen alleen door goede samenwerking een alternatief kunnen bieden voor het 'keiharde beleid' van het tweede kabinet-Balkenende. Volgens de linkse jongeren is de huidige regering bezig met ''het afbreken van de verzorgingsstaat onder de 'dekmantel' van eigen verantwoordelijkheid.''


Het Peper-Manifest wordt op donderdag 23 september overhandigd aan aan Femke Halsema, Wouter Bos en Jan Marijnissen. Vanaf dan zal de inhoud van het stuk ook op internet worden gezet.

Speech van Laura Bush verstoord

De Amerikaanse first-lady Laura Bush heeft gisteren haar speech in de stad Hamilton niet af kunnen maken omdat een moeder van een Amerikaanse soldaat deze verstoorde. De politie greep vervolgens in en arresteerde de vrouw die een T-shirt droeg met een tekst die gericht was op haar man: 'President Bush, U Vermoordde Mijn Zoon'.

De moeder schreeuwde al vanuit het publiek. Andere toeschouwers probeerden haar vervolgens te overstemmen door 'Nog Vier Jaar! Nog Vier Jaar! te roepen, de verkiezingsleuze van de Republikeinen.

De presidentsvrouw prees in haar speech hoe de regering actie ondernam in de oorlog tegen het terrorisme.

Duitsland wil geen islamitische conferentie

Duitsland wil niet dat er in Berlijn begin oktober een islamitische conferentie plaatsvindt. Volgens de Duitse regering dreigt de bijeenkomst een groot aantal extremistische moslims naar Duitsland te trekken.

Doel van de 3-daagse conferentie is ''de bevrijding van de bezette gebieden en landen en het doorbreken van de Amerikaans-zionistische wereldhegemonie''. De Duitse regering heeft wereldwijd alle ambassades opdracht gegeven personen die deel willen nemen geen visum te verstrekken. Bovendien onderzoekt men of de conferentie in zijn geheel kan worden verboden. ''Voor fundamentalisten en haat-predikers is in Duitsland geen plaats'', aldus buitenlandwoordvoerder Walter Lindner. De organisatie zei eerder tussen de 500 en 800 deelnemers te verwachten.

Iedereen houdt van Dirkie

Populariteit is een ongrijpbaar fenomeen. Waarom is de ene voetballer veel geliefder bij de fans dan de ander? Er spelen allerlei factoren, maar toch zijn er grofweg twee redenen te noemen. Enerzijds zijn er de briljante technici, die op basis van hun fantastische kwaliteiten wedstrijd beslissen voor hun team. Het zij door een pass, het zij door een goal. Anderzijds zijn er de spelers die zich een slag in de rondte werken. Geen spoor van brille, maar een overdosis aan werklust. Met een door zweet, modder en, als het even kan, bloed doordrenkt shirt stappen zij het veld af, nadat ze op hun tandvlees nog even alle vakken met supporters zijn afgelopen.

Succes voor springruiter Van der Schans

De Nederlandse springruiter Wout-Jan van der Schans heeft vrijdag de Coca Cola trofee gewonnen op het internationale concours hippique in het Spaanse Barcelona.

Naast een beker won van der Schans, samen met zijn paard Newton, een geldprijs van 2000 euro.

Komende zondag staat in Barcelona nog de Samsung Super League-finale op het programma, waarin naast van der Schans ook Angelique Hoorn, Emile Tacken, Eric van der Vleuten en Harrie Smolders deelnemen. Daarin maakt het Nederlandse team geen kans meer op de zege, Frankrijk is koploper in het klassement.

Nattigheid..

Sommige reclamespotjes zijn niet saai, zoals deze

Nu het toch over natte zooi gaat, deze jongens vinden het uitermate leuk om een zak met water op iemand hoofd te keilen ) nu dacht ik altijd dat het gewicht van een liter water hetzelfde effect zou hebben als een baksteen van een kilo maar dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn)

Met Vuurwerk op je vrienden schieten schijnt ook funny te zijn !

Als laatste een droog stipjesspel wat moeilijker blijkt te zijn dan je in 1e instantie denkt.

'De Mol wil TROS-plannen ondermijnen'

Het nieuwe televisiekanaal dat John de Mol wil starten betekent een doodsteek voor de TROS. De nu nog publieke omroep heeft ook plannen om commercieel te gaan. De kapitaalkrachtige De Mol wil echter de TROS te snel af zijn.

De nieuwe zender, die in augustus volgend jaar moet starten op het kanaal van Nickelodeon, wil enkele bekende TROS-gezichten aantrekken. Zo zou De Mol zijn eigen zus Linda naar de zender willen trekken. Ook publiekstrekkers Jack van Gelder en Ivo Niehe zouden op zijn verlanglijstje staan, zo zegt RTL-baas Fons van Westerloo.

Ook de uitzendingen van de Postcodeloterij, nu nog te zien op de TROS, zou De Mol aan zijn zender willen binden. De TROS mag van de mediawet pas in september 2005 uit het bestel stappen.

Journalisten lopen op dak Tweede Kamer

Wolk, Notorious en Rabrynil hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Drie RTL-journalisten hebben vrijdagochtend een halfuur lang zonder problemen op het dak van de Tweede Kamer gebivakkeerd. Ze waren verkleed als schilders en met de hulp van een ladder het dak opgeklommen. Enkele beelden die de drie met een camera maakten waren vrijdagavond te zien in het tv-programma Editie NL op RTL 4.

Volgens de regering heerst rond het complex al weken een verhoogde staat van paraatheid. Toch konden de 'schilders' van fictief schildersbedrijf 'Editie Schilderwerken' zonder moeite het dak op komen. Een woordvoerder van de Kamer noemde de beveiligingsmaatregelen desondanks "wel degelijk adequaat." "De verantwoordelijkheid voor de gebouwen ligt overigens bij de politie Haaglanden", voegde de woordvoerder daar aan toe.

Eerder vandaag wist een journalist van het Britse blad The Sun een nepbom het Britse parlement binnen te smokkelen. Anthony France, al enkele weken undercover werkzaam als kok in een restaurant in het gebouw, betrad het Lagerhuis met een tas vol draden, batterijen, een tijdontsteker en boetseerklei lijkend op een kneedbom, aldus The Sun.

--
Op deze pagina zijn enkele beelden van de RTL-journalisten te zien, onder andere hoe ze op het dak komen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.