Nieuw leven voor spelersfonds PSV

Maurice (mbn)
PSV zoekt nieuwe investeerders voor het spelersfonds. Nieuw investeringskapitaal zou PSV moeten helpen de komende jaren aankopen te kunnen doen.

De nieuwe voorzitter van PSV Rob Westerhof is meteen begonnen met investeerders te zoeken. Vanaf enkele tienduizenden euro's kunnen investeerders deelnemen aan het spelersfonds. Dat fonds kreeg een forse klap nadat investeerders afhaakten na de regeling rond het vertrek van Kezman. Het merendeel van de investeerders heeft het geld echter weer terug in het spelersfonds gestopt.

De plannen voor de vernieuwing van het spelersfonds moeten nog wel worden goedgekeurd door de raad van commissarissen. De risico's van het kapitaal in het investeringsfonds zouden meer gespreid moeten worden in de toekomst. PSV voert al gesprekken met enkele met enkele venture capital-bedrijven voor de boost van het spelersfonds.

Ook zouden de banden met Philips weer meer moeten worden aangetrokken. De nieuwe slogan van Philips 'Sense & Simplicity' vindt Westerhof prima bij PSV passen. "Wel op het voetbal, waarmee ik Arsenal deze week tegen PSV zag spelen. Zo simpel en toch zo resultaatgericht. Zo zou PSV ook moeten spelen.", vertelde de voorzitter.