Bonds slaat 700e homerun

Barry Bonds heeft vrijdag zijn 700e homerun geslagen. In de wedstrijd van zijn ploeg San Francisco Giants tegen de San Diego Padres (4-1) was hij opnieuw succesvol.

Barry Bonds is pas de derde honkballer ooit in de Amerikaanse Major League die deze prestatie behaald. Hank Aaron en Babe Ruth gingen hem voor. De 40-jarige honkballer kreeg een mooi feestje voorgeschoteld na de homerun. Naast een staande ovatie van het publiek had de club gezorgd voor vuurwerk en een paar enorme spandoeken, die langs de lichtmasten werden ontrold.

Bonds sloeg de bal over een afstand van 130 meter het veld uit. Onmiddellijk ging een horde fans op de bal af. Daarbij zal de waarde die de bal zal krijgen een grote rol hebben gespeeld. Een 25-jarige man uit de buurt was de gelukkige vinder, maar de vraag is of de man de bal zal houden of verkopen. Historische honkballen brengen in Amerika veel geld op.

Bonds reageerde verheugd dat hij het voor het thuispubliek kon doen: "Je durft niet eens te denken dat je lang genoeg speelt om vijfhonderd homeruns te slaan, laat staan zevenhonderd. Je kunt niet trotser zijn als dat ook nog eens thuis gebeurt."