Coulthard over de MP4-19

David Coulthard was vorige week de eerste die de nieuwe McLaren aan de tand mocht voelen en die verschilt nogal vijn zijn voorganger. Dat komt vooral door enkele wijzigingen in de technische reglementen

"Eén van de dingen die aangepast werden is de zitpositie. Die is toch heel anders dan in de MP4/17D. Ik gebruik nu hetzelfde zitje als in de MP4/18, maar ook tegenover die wagen is de positie een beetje anders. Het zijn dan ook twee verschillende wagens," aldus Coulthard. "De MP4/19 is nog iets smaller aan de zone waar de pedalen zitten. Dat hebben de ontwerpers met opzet gedaan omdat ze de nieuwe regels maximaal wilden benutten."

Een grote verandering in de reglementen is dat automatisch schakelen niet meer is toegestaan, en dat vergt enige veranderdering volgens Coulthard.

"Omdat automatisch schakelen door het nieuwe reglement verboden is, zal er terug veel afhangen van de juiste timing. Dat vergt toch weer even wat aanpassing. Terugschakelen heb ik altijd manueel gedaan, dus wat dat betreft wijzigt er niet zoveel voor mij. Maar zoals iedereen vertrouwde ik wel op het automatisch opschakelen omdat dit gewoon een heel efficiënte manier was om op het juiste moment te schakelen. Nu zal je als rijder terug foutjes kunnen maken door te vroeg of te laat te schakelen. Zo kan je een beetje snelheid verliezen en een inhaalkans voor de rijder achter je creëren. Maar daar draait het natuurlijk allemaal om bij racen."