[upd]Uitslag Mongolië-Maladiven

Otto (okee6)
Dit weekend werd in Azië al weer volop gevoetbald in de kwalificatie voor de WK 2006 in Duitsland. Mongolië verloor in eigen huis van de Maladiven (0-1).

Mongolië mocht vooraf tot favoriet worden gerekend. Bij een temperatuur van -16 graden zouden de gasten van de Maladiven-eilanden in de stille oceaan weinig gevaar kunnen stichten. Voor tweeduizend in bont gestoken bezoekers pakte het in Ulaan-Bataar op 1500 meter boven zeeniveau echter anders uit. De Maladiven kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong en gaf die niet meer weg. De 15-man tellende selectie kreeg na afloop applaus van het thuispubliek.

Bangladesh liet in Tadzjikistan van zich spreken. Ook hier gold vooraf dat de temperatuur van invloed zou moeten zijn. De thermometer bleef op vijf boven nul steken. De Tadzjiken konden in de eerste helft maar eenmaal scoren. Keeper Aminul van Bangladesh pakte daarbij ook vrijwel alle ballen. Dat het uiteindelijk 2-0 werd, maakte voor het eindresultaat niet uit. Bangladesh kan met die cijfers thuis komen. Tadzjikistan vervolgt zijn weg naar Duitsland.

Er werden nog meer wedstrijden gespeeld in deze zone:

Mongolië - de Maladiven 0-1
Singapore - Quatar 0-2
Pakistan - Kirchizië 0-2
Tadzjikistan - Bangladesh 2-0
Macau - Taiwan 1-3
Laos - Sri lanka 0-0