Amerikanen gedood bij aanslag Gazastrook

Bij een aanslag op een internationaal konvooi van diplomaten in de Gaza-strook, zijn woensdag drie Amerikanen om het leven gekomen, een vierde raakte gewond.
Ze zaten allen in een terreinwagen van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv.

De slachoffers waren veiligheidsagenten van DynCorp, een enorm Amerikaans bedrijf, dat voor de Amerikaanse overheid onder andere politieagenten traint in Irak en zorgt voor de beveiliging van belangrijke Amerikaanse personen in het buitenland zoals bijvoorbeeld de diplomaten in Israël, Irak en Afghanistan.

De aanslag vond plaats bij Beit Hanoun en sloeg een enorme krater in het wegdek. Delen van de verwoeste terreinwagen werden tot wel dertig meter van de weg geslingerd.
Vrijwel direct na de aanslag bekogelden Palestijnse kinderen de overgebleven auto's met stenen.

Enkele grote Palesteinse terreurorganisaties, waaronder Hamas, hebben verklaard niks met de aanslag te maken te hebben, omdat niet-Israëlische personen nooit tot hun doelwit behoren.

Omdat de aanslag niet lang na het door de VS afkeuren van de resolutie waarin Israël wordt veroordeeld voor het bouwen de omstreden omheining rond de Westelijke Jordaanoever gepleegd werd wordt vermoed dat andere anti-overheidsgroeperingen hiervoor verantwoordelijk zijn.

Vanuit Washington zijn zes FBI-agenten naar Israël gestuurd om de zaak te onderzoeken.