Uitslag FC Kärnten-Feyenoord

Otto (okee6)
Feyenoord speelde vanavond in Oostenrijk de returnwedstrijd in de eerste ronde UEFA Cup tegen FC Kärnten. Feyenoord speelde ongeïnspireerd maar won wel met 0-1.

Met de 2-1 voorsprong uit de thuiswedstrijd begon Feyenoord voorzichtig in Klagenfurt. FC Kärnten was als eerste gevaarlijk. Een goede aanval van Feyenoord leidde echter tot de vroege openingstreffer van Thomas Buffel (0-1). Dirk Kuijt zette prima voor, waarna Buffel hard en hoog inschoot.

Feyenoord kreeg zelfs voor rust nog kansen om de voorsprong te vergoten, het liet dat echter na. Buffel schoot op keeper Goriupp.

Na de rust liet Feyenoord het spel aan de Oostenrijkers. De Rotterdamse aanvallers kwamen niet meer aan bod. Ook de entree van Anthony Lurling voor Robin van Persie bracht geen verbetering van het spel. Met de 0-1 eindstand verzekert Feyenoord zich echter gemakkelijk van de volgende ronde.


FC Kärnten - Feyenoord (0-1)
15' Buffel 0-1

Geel: Jovanovic, Kabat, Schellander (allen Kär), Acuña (Fey)

FC Kärnten: Goriupp, Papac, Jovanovic, Kolvidsson, Ambrosius (Kabat/46), Bubalo, Hota (Jesus/85), Höller, Schellander, Zafarin, Kogler (Kampel/46)

Feyenoord: Zoetebier, Swerts, Van der Berg, Paauwe, De Nooijer, Acuña, Ono (Ghaly/89), Schreuder, Buffel, Kuyt, Van Persie (Lurling/75)