FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 juni 2002

Gezond weerop

Vroeger was alles beter. Nou ja, onbezorgder is misschien een beter woord. Er waren geen kankerverwekkende stoffen om je druk over te maken, om luchtvervuiling maakte je je al helemaal niet druk en niemand lette eigenlijk op wat hij at.
Dat is tegenwoordig wel anders kan ik je vertellen. Tijdens mijn pogingen een gezonder leven te gaan leiden kwam ik een flink aantal schokkende zaken tegen over de alledaagse gevaren van de buitenlucht, tegenstrijdige berichten over de gevaren van meeroken en zelfs het risico op kanker bij het eten van een, in mijn ogen zo gezonde, boterhammetje.

Overspannen Duitser trekt spoor van vernieling

GYZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duitser heeft op de A4 Den Haag-Amsterdam een ware ravage aangericht op zaterdagnacht. De man passerde links en rechts met hoge snelheid zijn medeweggebruikers, waarna hij over de vluchtstrook een vrachtwagen probeerde in te halen. Toen hij na deze hachelijke manoeuvre de snelweg weer opkwam verloor hij de macht over het stuur en en botste tegen een personenwagen en een busje die beiden over de kop sloegen.

De bestuurster van de personenwagen, een 19-jarige Rotterdamse, overleed aan haar verwondingen, de zes inzittenden liepen verwondingen op. De slachtoffers van het ongeval wilden de Duitser, die vermoedelijk overspannen was, te lijf gaan en de politie moest er aan te pas komen om de man in veiligheid te brengen.

[WK] Uitslag Spanje - Ierland

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De achtste finalewedstrijd tussen Spanje en Ierland is na strafschoppen door Spanje gewonnen. Na 90 minuten stond het 1-1. In de strafschoppenserie won Spanje met 3-2. In de kwartfinale zal het uitkomen tegen de winnaar van Italië - Zuid-Korea.

Wedstrijdverslag
In de eerste helft was Spanje heer en meester. Ze waren zeer zuinig met balverlies en hun combinaties liepen soepel. Het enige probleem was dat Raul en Morientes te vaak, en af en toe onterecht, afgevlagd werden voor buitenspel. Bij de Ieren liep de aanval niet goed, want de Spaanse verdediging stond als een huis. Al na 8 minuten scoorde Morientes uit een voorzet, waarbij hij Given kansloos liet.

Het leek een makkelijke overwinning voor Spanje te worden, maar de bevrijdende treffer bleef uit. Een doelpunt van Luis Enrique werd afgekeurd vanwege buitenspel en een grote kans voor Morientes werd ten onrechte afgevlagd. Een kans voor Ierland was er via Robbie Keane, maar door een lastige stuit schoot hij over.

In de tweede helft wisselde Camacho zijn hele aanval, die overigens maar uit twee man bestond. Door de meer verdedigende instelling van Spanje draaide de wedstrijd totaal om. Ierland hunkerde naar de gelijkmaker en vocht door. In de 61e minuut kreeg het een penalty, doordat Damien Duff na het uitgestoken been van Juanfran op de grond ging liggen. Volkomen onterecht wees Anders Frisk naar de stip. Iker Casillas stopte het penalty van Ian Harte echter.

Spanje, dat ook een tweede goal wegens buitenspel afgekeurd zag worden, speelde alleen maar voor het behouden van de voorsprong. In de 90e minuut, ze lijken er een traditie van te maken, maakte Ierland gelijk. Casillas hield Spanje nog op voorsprong met onder andere een katachtige redding. Maar hij kon de tweede Ierse penalty niet keren. Hierro hield Quinn opzichtig vast, waarop Keane de penalty dus wél wist te benutten.

In de verlenging kwamen beide teams niet tot scoren. Gedeeltelijk omdat Spanje geen aanval meer over had en ook omdat Ierland het totale offensief niet beloond zag worden.

Het duel eindigde in penalty's. Ierland, dat de hele wedstrijd zo hard gewerkt had om te winnen, verspeelde hierin alle kansen. Keane en Hierro begonnen allebei met een benutte penalty, maar vervolgens schoot Matt Holland recht op de lat. Ex-Feyenoorder Connoly en Kevin Kilbane zagen daarna allebei hun slappe inzet gekeerd worden. Ondanks het feit dat Valeron en Juanfran nog naast schoten, besliste Mendieta met de laatste penalty de wedstrijd in het voordeel van Spanje.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag Zweden - Senegal

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De achtste finalewedstrijd tussen Zweden en Senegal is geëindigd in een 1-2 overwinning (na verlenging) voor Senegal. In de kwartfinale zal Senegal uitkomen tegen de winnaar van Japan-Turkije.

Wedstrijdverslag
De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Zweden. In de derde minuut liet Zweden een mooie ingestudeerde vrije trap zien. Keeper Sylva van Senegal reageerde echter met een knappe reflex en Magnus Svensson wist in de rebound niet te profiteren.

In de 11e minuut was het wel raak. Larsson kopte een corner van Anders Svensson knap binnen. De verdediging van Senegal ging hier niet volledig vrijuit.

Na deze vroege openingstreffer kwamen de Afrikanen goed terug in de wedstrijd. Er ontstond meer druk op het Zweedse doel, en meer kansen op de gelijkmaker. In de 25e minuut leek Senegal dan ook langszij te komen, maar het doelpunt van Papa Bouba Diop werd (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel.

Met een mooi strak schot wist Henri Camara in de 37e minuut wel de gelijkmaker binnen te schieten. Even daarna miste dezelfde Camara dé kans op de 2-1. Uit een vrije kopkans, na een voorzet van Diatta, kopte hij naast.

De tweede helft toonde een beetje hetzelfde beeld als in de eerste. Senegal was de overheersende ploeg, maar wist niet echt kansen te creëren. Vooral Diouf was goed bezig, maar zijn egoïsme zorgde ervoor dat de echte dreiging uitbleef. In de 67e minuut nam hij nog wel een mooie vrije trap. Maar deze was te zacht, waardoor hij over het doel kon worden getikt door Edman.

Twintig minuten voor tijd kwam Zlatan Ibrahimovic in het veld. Hij maakte een minder zenuwachtige indruk dan bij Ajax, maar ook hij kon het verschil niet maken. Wel was hij twee maal dicht bij een doelpunt. Eerst na een mooie actie, waarbij hij verdediger Coly te slim af was. Maar zijn schot werd gered door Sylva. Later kreeg hij ook een kans, maar hij liet een goede voorzet vanaf links van zijn schoen af springen.

De laatste tien minuten van de reguliere speeltijd waren er over en weer veel kansen. De wedstrijd werd wat spannender om naar te kijken. Toch was de verlenging, voor het eerst op dit WK, onvermijdelijk.

Svensson leek in de 6e minuut van de verlenging de golden goal te maken. Met een schitterende 'Zidane' speelde hij zichzelf vrij en schoot hij verwoestend op doel. Helaas voor hem en de Zweden stond de paal in de weg. Een kleine tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een prachtige hakbal van Thiaw werd opgepikt door uitblinker Camara, die twee man uitspeelde en de bal langs Edman schoot.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Blessures voor Raúl en Albelda

Sterspits van Spanje, Raúl, heeft in de wedstrijd tegen Ierland een liesblessure opgelopen. De vraag is nu of hij mee speelt in de kwartfinale tegen Italië of Korea.

Geheel zeker is echter het feit dat Albelda de kwartfinale gaat missen. Zijn langslepende liesblessure verergerde nadat hij in de 71e minuut als wissel voor Morientes was ingebracht.

Albelda zal minder gemist worden dan Raúl, mocht die niet fit zijn. Het duo Raúl-Morientes was een belangrijke schakel in het behalen van de laatste 8.

Coach Camacho zei tegen de Spaanse televisie: 'Mogelijk kunnen we op Raúl rekenen voor de volgende wedstrijd maar Albelda is er zeker uit'.

Deel Sydney ontruimd voor Matrix Reloaded

In Sydney kunnen de mensen al iets eerder genieten van de beelden die te zien zijn in de film The Matrix Reloaded. Een deel van het centrum van Sydney wordt in juli minstens een weekend ontruimd. Door het ontruimen kan er een spectaculaire helikopteropname worden gemaakt. Deze zal tussen de flatgebouwen doorvliegen, zo meldde The Sunday Telegraph.

Het eerste deel van The Matrix werd in 1999 uitgebracht en was erg succesvol. The Matrix Reloaded is de opvolger. Volgens producent Joel Silver is deze scène "de meest gecompliceerde ooit gefilmd". Alle details over de stunt worden geheim gehouden, want de broertjes Wachowski, regisseurs van de film, zijn anders bang dat de concurrenten met hun ideeën ervandoor gaan. Dinsdag spreken de regisseurs met de overheid over de veiligheidsmaatregelen.

The Matrix Reloaded wordt samen opgenomen met het derde deel, The Matrix Revolutions. Deel twee zal uitkomen in mei 2003, deel 3 zal in december van dat jaar in première gaan.


In 2003 kunnen de fans weer genieten van The Matrix Reloaded en Revolutions.

Keroppi achter de kassa

Keroppi achter de kassa

Over het algemeen schrijf ik mijn stukjes direct op de computer. Best handig want wanneer je blind en met 10 vingers gaan typen heb je zo een stukje op scherm staan. Maar bij dit stukje is het anders. Deze woorden schrijf ik, in een ongemakkelijke houding gedraaid, op mijn kassalade. Op het moment werk ik namelijk in de avond (iemand heeft ooit besloten dat het handig is dat je elke werkdag van 9 tot 9 schroefjes kan kopen) en het is erg rustig.

De vorige keer dat ik 's avonds moest werken had ik geen idee dat het zo rustig zou zijn. Terwijl ik dus om de 10 minuten een klant hielp had ik zeeën van tijd. Na met een rolmaat alle afmetingen van mijn kassa te hebben opgemeten, 3 roerstokjes met gammapen van bloemen motief te hebben voorzien, geteld hoeveel tinten wit er in de stelling tegenover me stonden en mikado met roerstokjes te hebben gespeeld, was het dan ein-de-lijk sluitingstijd.

Om te voorkomen dat me dit nog een keer zou overkomen had ik me deze avond gewapend met een vulpen (ik ben nog 1 van de weinigen mensen die vrijwillig met vulpen schrijft) en een paar blaadjes papier. Zo gauw het er naar uitziet dat ik de komende 5 a 10 minuten geen producten over mijn scanner hoef te halen, gris ik mijn pen en papier en begin te schrijven. Mocht er opeens toch ergens een klant opduiken worden die attributen snel aan de kant gegooid en zet ik mijn kassamiep glimlach op.

Ik werk nu al weer een tijdje en ik merk dat ik stukken relaxter ben dan in het begin. Vooral de eerste dag was vreselijk. Ik weet nog hoe ik aankwam en in de kantine werd neergegooid. Door mijn leeftijd (minimaal de helft van de vaste medewerkers) en mijn felgroene shirtje (tussen het gamma-blauw) viel ik nog meer op.

Ik kreeg een begeleidster toegewezen die mij zou moeten inwijden in de geheimen van de kassa. Maar het is niet een kwestie van achter je kassa kruipen en scannen maar, nee eerst moet je dus je kassa uittellen. Na een heel formulier te hebben ingevuld met gegevens over hoeveel stuks van elk muntstuk erin aanwezig was, mocht ik dan eindelijk naar mijn kassa. In 5 minuten kreeg ik een stoomcursusje over alle knopjes, hoe een BTW bon op naam te maken, hoe een klant te laten pinnen, hoe artikelen te laten vervallen enz. enz.
Ik staarde vol weerzin naar het toetsenbord van de kassa, hoe moet ik nou al die knopjes weer terug kunnen vinden. Ja er zat wel een bepaald systeem qua kleuren in, maar ik kon het systeem niet ontdekken.

Terwijl de eerste klanten kwamen aanlopen, schoof mevrouw de begeleidster het rek dat mijn kassa blokkeerde aan de kant en ik werd in het kilometers diepe gegooid. Mijn begeleidster stond achter me terwijl ik voor het eerst de lopende band aantrapte en de spullen richting mijn scanner zag schuiven.
En gelijk was het feest. Een artikel zonder barcode! Wanhopig keek ik om naar begeleidster, wat te doen? "Roep meneer zusenzo maar even om" gebood ze met een blik op de microfoon naast me. Ik haalde een keer diep adem en hoorde het ogenblik daarna mijn stem door de Gamma galmen. En ik heb al zo'n hekel aan het horen van mijn eigen stem zoals de meeste mensen.

Als je voor het eerst achter een kassa zit is je eerste gedachte: "goh dit werk is ECHT niet zo makkelijk als iedereen je doet geloven" maar ondertussen ben ik er wel achter gekomen dat alles routine wordt.
Maar het feit dat iemand constant over mijn schouder stond mee te loeren en je op fouten wees voordat je in staat was geweest om ze zelf te ontdekken maakte me echt hypernerveus.

De meeste klanten hadden het ook wel door dat ik hier voor het eerst zat en waren zo vriendelijk om geduldig te wachten als ik weer eens een artikel van alle kanten moest bekijken voordat ik doorhad waar ze dit keer de streepjescode hadden verstopt.

Het voordeel is wel dat je binnen 2 uur gewend bent aan al die nieuwe euromuntjes en briefjes. Na 3 doosjes met spijkertjes afgerekend te hebben ("Dat is dan 6,72 alstublieft") duwde een klant mij doodleuk een briefje van 200 euro in mijn handen. Ik draaide me om naar mijn begeleidster en zei: 'Deze mag ik zeker niet aannemen he?" "Oh jawel hoor, maar vraag wel maar even of die meneer er 2 cent bij heeft".
Wat natuurlijk niet het geval was want zwart geld krijg je zelden in kleingeld uitgereikt.

Op je eerste werkdag hoef je maar een halve dag te werken en dat was maar goed hoor want geestelijk was ik doodop. Combineer dat met het feit dat het niveau van de vaste medewerkers soms bijzonder laag lag en het is misschien voor te stellen dat ik 's avonds tegen mijn ouders klaagde "ik wil niet meer terug, ik wil niet, echt niet".

Maar ik ben blij dat m'n ouders me toch hebben gedwongen om even door te gaan want kassamiepen mocht ik de volgende dag al gedeeltelijk zelfstandig en ik mocht zelfs mee met het bedrijfsuitje naar Sixflags. En daar kan ik een heel hilarisch verhaal over schrijven nog...

CIA moet Saddam Hussein verjagen

De Amerikaanse president Bush heeft de CIA, de Amerikaanse geheime dienst, de nadrukkelijke opdracht gegeven om de Iraakse leider Saddam Hussein te verjagen. Dit meldde de Washington Post vandaag.

In eerste instantie zou het gaan om het verjagen van Hussein uit Irak, maar het doden van de leider is ook niet uitgesloten. Dit zou dan alleen mogen als het ging om een 'daad van zelfverdediging'. Irak wordt door Bush gezien als de 'as van het kwaad', omdat Irak massavernietingswapens zou produceren en verspreiden. Al eerder maakte Bush kenbaar van Saddam Hussein af te willen. Hij zei daarbij grootschalige militaire acties niet uit te sluiten.

De CIA krijgt door dit besluit van Bush meer geld en middelen beschikbaar, om zo uiteindelijk het doel te bereiken.

[Uitslag] Spanje - Ierland

13:30 Suwon Spanje (3) 1 - Ierland 1 (2) (na strafschoppen)

Ierland is op dramatische wijze uitgeschakeld in de tweede ronde. De Spanjaarden hadden er strafschoppen voor nodig om hun favorietenrol waar te maken.

In de eerste helft was Spanje heer en meester. Ze waren zeer zuinig met balverlies en hun combinaties liepen soepel. Het enige probleem was dat Raul en Morientes te vaak, en af en toe onterecht, afgevlagd werden voor buitenspel. Bij de Ieren liep de aanval niet goed, want de Spaanse verdediging stond als een huis. Al na 8 minuten scoorde Morientes op een voozet en liet Given kansloos. Het leek een makkelijke overwinning voor Spanje te worden maar de bevrijdende treffer bleef uit. Een doelpunt van Luis Enrique werd afgekeurd door buitenspel en een grote kans voor Morientes werd ten onrechte afgevlagd. Een kans voor Ierland was er via Robbie Keane toen hij vrij stond op een pass, maar hij werd verslagen door de lastige stuit en schoot over.

In de tweede helft wisselt Camacho zijn hele aanval, die overigens maar uit twee man bestond. Door de meer verdedigende instelling van Spanje draaide de wedstrijd totaal om. Ierland hunkerde voor de gelijkmaker en vocht door. In de 61e minuut krijgt Ierland een penalty doordat Damien Duff naast het uitgestoken been van Juanfran op de grond gaat liggen. Volkomen onterecht wijst Anders Frisk naar de stip. Het is echter Iker Casillas die de penalty van Ian Harte stopt. Spanje, dat ook een tweede goal wegens buitenspel afgekeurd zag worden, speelde alleen maar voor het behouden van de voorsprong. In de 90e minuut, ze lijken er een traditie van te maken, komt Ierland gelijk. Casillas hield Spanje nog op voorsprong met oa. een katachtige redding maar werd kon de tweede Ierse penalty niet keren. Hierro hield Quinn opzichtig vast, waarop Keane de penalty wél wist te benutten.

In de verlenging kwamen beide teams niet tot scoren, gedeeltelijk omdat Spanje geen aanval meer over had en ook omdat Ierland het totale offensief niet beloond ziet worden. Het duel eindigt met penalties.

In die penalty serie verspeelt Ierland, dat de hele wedstrijd zo hard gewerkt had om te winnen, op een knullige manier alle kansen. Keane en Hierro beginnen allebei met een benutte penalty. Maar vervolgens schiet Matt Holland recht op de lat. Ex-Feyenoorder Connoly en Kevin Kilbane zien allebei hun slappe inzet gekeerd worden. Ondanks het feit dat Valeron en Juanfran nog naast schieten beslist Mendieta met de laatse penalty het lot van Ierland. Spanje gaat door

Spanje:
Casillas, Puyol, Helguera, Hierro, Juanfran, Baraja, Valeron, De Pedro (Mendieta 66), Luis Enrique, Raul (Luque 80), Morientes (Albelda 71).

Ierland:
Given, Gary Kelly (Quinn 55), Staunton (Cunningham 50), Breen, Harte (Connolly 82), Finnan, Kinsella, Holland, Kilbane, Duff, Keane.

Goals:
Morientes (8), Keane (90 pen)
Harte mist strafschop (63)

Geel:
Juanfran, Baraja, Hierro

Scheidsrechter:
Anders Frisk (Zweden)

Penaltysessie:
1-1: - Keane scoort | Hierro scoort
1-2: - Holland mist | Baraja scoort
1-2: - Connolly mist | Juanfran mist
1-2: - Kilbane mist | Valeron mist
2-3: - Finnan scoort | Mendieta scoort

Audi wint voor derde keer Le Mans

Na Bentley, Alfa Romeo, Jaguar, Ferrari, Ford, Matra en Porsche heeft nu ook Audi voor de derde keer de 24 uur van Le Mans gewonnen.

Het gehele podium bestond uit Audi's. Eerste werd het team met de Duitser Frank Biela, de Deen Tom Kristensen en de Italiaan Emanuele Pirro. De tweede Audi die over de streep kwam werd bestuurd door de Schot Johnny Herbert, de Fransman Rinaldo Capello en de Italiaan Christian Pescatori. Uiteindelijk bleek ook de nummer drie van Audi (Duitsers Michael Krumm en Marco Werner en de Oostenrijker Philipp Peter) waardoor het machtsvertoon van Audi op Le Mans dit jaar overduidelijk werd.

Ook deden er dit jaar Nederlanders mee. Het 'Racing for Holland'-team werd achtste. Jan Lammers, Tom Coronel en Van Hillebrand hadden te veel tegenslagen om hoger te kunnen eindigen. Drie keer moest de versnellingsbak worden vervangen, waardoor ze uiteindelijk met 24 ronden achterstand finishte. De overige Nederlandse teams Carsport Holland en Spyker haalden de eindstreep niet.

Openbaar triootje in Maastricht zwaar bestraft

IceFace had ons via de newssubmit het volgende opmerkelijke bericht te melden:

De politie in Maastricht heeft na een telefoontje van de buurtbewoners een einde gemaakt aan een triootje van een Duitser en twee Poolse dames.

De 36-jarige Duitser was samen met de twee Poolse dames van 21 en 24 op de Kesselkade openbaar seks aan het bedrijven.

Voorbijgangers en buurtbewoonders stoorden zich aan het feit dat 'de geslachtsdelen zichtbaar waren'. Daarom werd de politie gebeld en kregen de drie elk een boete van 130 euro. Deze werd meteen betaald.

Nürburgring aangepast

De Nürburgring heeft een metamorfose ondergaan, er zijn namelijk vijf bochten bijgekomen; drie naar links en twee naar rechts.

Met deze bochten hebben ze de eerste twee bochten aangepast. In de oude eerste bocht, de Castrol S, gebeurde bijna altijd een ongeluk na de start.

Deze aanpassing heeft er voor gezorgd dat de baan langer is geworden. Hoewel de FIA het nog officieel moet meten, is de baan verlengd van 4,5 naar 5,1 kilometer.

Nieuwe camera ziet door muren

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britse wetenschappers werken aan een camera, voor gebruik in de ruimte, die zo gevoelig is dat hij door rook, mist, stof en zelfs muren kan kijken. Ook zal hij door kleren heen kunnen kijken. Het apparaat werkt op het "T-Ray" principe, oftewel het maakt gebruik van de terahertz golf. Dit is een straling dat door vrijwel alles wordt afgegeven.

Volgens één van de wetenschappers zou het apparaat binnen twee jaar ingezet kunnen worden, mits er een financier gevonden wordt. Zodra het apparaat ingezet is zullen de wetenschappers als eerste onze atmosfeer onderzoeken. Zelfs een "staart" van een komeet kan onderzocht worden liet hij weten.

De camera zou ook ingezet kunnen worden bij de beveiliging van een vliegveld of in de zorg sector. Op 24 juni zal er over het project worden gediscussieerd door de Britse minister van Wetenschap.

Hiddink mag Zuid-Koreaan worden

dutchmilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat de Zuid-Koreanen alles over hebben voor Guus Hiddink was al bekend. Het gaat nu zelfs zo ver dat als de Nederlandse trainer een Zuid-Koreaans staatsburger wilt worden, de regering de naturalisatieprocedure voor buitenlanders wilt gaan aanpassen. Woordvoerders van het ministerie van Justitie gingen nog verder en zeiden dat voor Hiddink een uitzondering gemaakt kan worden zonder wetswijziging.

Hiddink hoeft bijvoorbeeld nu niet vijf jaar lang in het land te wonen. Ook hoeft hij geen taal- en geschiedenisexamen af te leggen. Hij kwam pas in januari 2000 naar Azië en heeft een tolk nodig om zich verstaanbaar te maken tegenover zijn spelers. Een woordvoerder van het ministerie liet weten dat wanneer Hiddink het zou willen, hij genaturaliseerd zou kunnen worden.

Rusland trekt zich terug uit verdrag

Rusland stapt uit het Start II-verdrag over het verminderen van het aantal strategische kernwapens. Het verdrag is "dood" gezien het Amerikaanse defensiebeleid. Zo trok Amerika zich al eerder terug uit het ABM-verdrag, om het nieuwe antiraketschild verder te ontwikkelen. Ook de ondertekening van een nieuw kernwapenpact in mei zou de doorslag hebben gegeven.

Het Start II-verdrag werd in 1993 door de VS en Rusland ondertekend. De twee grootmachten legden daarmee de vermindering van hun arsenaal aan kernwapens vast tot 3000 à 3500 stuks. Zo ver is het lang niet gekomen.

Rusland is niet tevreden over de Amerikaanse houding. Door het terugtrekken van Amerika in het ABM-verdrag stegen de spanningen in Moskou. Rusland beschouwde het verdrag namelijk als "hoeksteen van de veiligheid in de wereld".

In mei hadden de beide landen al opnieuw een verdrag getekend. Daarin werd afgesproken om het arsenaal in te krimpen tot 1700 à 2200 kernkoppen. Bush en Poetin zouden tevens informatie uitwisselen over het anti-raketsysteem.

Man vermoordt vrouw om WK op televisie

:: youri weblog :: had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een hevige ruzie over de afstandsbediening heeft een Thaise man zijn vrouw vermoord. De vrouw klaagde al 2 weken lang over de luiheid van haar man, die steeds maar weer het WK voetbal wou zien. Tijdens de wedstrijd Mexico - Italie heeft ze de afstandsbediening gepakt en de televisie op een soap opera gezet.

De man werd toen boos omdat hij de afstandsbediening niet terug kon krijgen waarop hij haar in het gezicht sloeg. Kort daarop schoot hij haar dood. De man werd de volgende ochtend gearresteerd toen hij zich net aan het klaarmaken was om te vluchten.

Minister Vermeend stopt in Tweede Kamer

Zodra er een nieuwe regering is aangetreden verlaat demissionair PvdA-minister Vermeend van Sociale Zaken de Tweede Kamer.

Van Nieuwenhoven, PvdA-fractievoorzitter, maakte dit bekend na afloop van het tweedaagse beraad. Ook meldde ze dat de kans bestaat dat er nog meer mensen vertrekken. Minister Pronk van VROM en staatssecretaris Vliegenthart kondigden al eerder hun vertrek aan na het grote verlies van de PvdA bij de verkiezingen.

Ook Vermeend vertrekt vanwege de verkiezingsnederlaag. Tevens vindt hij de PvdA-fractie een 'onevenwichtige samenstelling'. Door zijn vertrek wil hij jong talent de kans geven.

Vermeend hoopt terug te kunnen keren in de Eerste Kamer.

[Uitslag] Zweden - Senegal

Senegal is door een 2-1 overwinning (na verlenging) op Zweden doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de Zweden. In de derde minuut lieten de Zweden een mooie ingestudeerde vrije trap zien. Keeper Sylva van Senegal reageerde echter met een knappe reflex en Magnus Svensson wist in de rebound niet te profiteren.
In de 11e minuut was het wel raak: Larsson kopte een corner van Anders Svensson knap binnen. De verdediging van Senegal ging hier echter niet volledig vrijuit.

Na deze vroege openingstreffer kwamen de Afrikanen goed terug in de wedstrijd. Er ontstond meer druk op het Zweedse doel, en meer kansen op de gelijkmaker.
In de 25e minuut leek Senegal ook langszij te komen, maar het doelpunt van Pape Bouba Diop werd, terecht, afgekeurd wegens buitenspel.

Met een mooi strak schot weet Henri Camara in de 37e minuut wel de gelijkmaker binnen te schieten. Even daarna mist dezelfde Camara dé kans op de 2-1, als hij een vrije kopkans krijgt uit een voorzet van Diatta: hij kopt naast.

De tweede helft toont een beetje het zelfde beeld als in de eerste. Senegal is de overheersende ploeg, maar weet ook niet echt kansen te creëren. Vooral Diouf is goed bezig, maar zijn egoïsme zorgt ervoor dat echte dreiging uitblijft. In de 67e minuut schiet hij nog wel een vrije trap mooi, maar te zacht, in en kan de bal over het doel worden getikt door Edman.

Twintig minuten voor tijd komt Zlatan Ibrahimovic eindelijk in het veld, voor Alexandersson. Hij maakt een minder zenuwachtige indruk dan bij Ajax, maar ook hij kan het verschil niet maken.
Wel is hij twee maal dicht bij een doelpunt. Eerst na een mooie actie, waarbij hij verdediger Coly te slim af is, maar zijn schot gered ziet door Sylva, en later als hij een voorzet van links niet goed onder controle krijgt, en de bal van zijn voet laat springen.

De laatste tien minuten zijn er veel kansen over en weer. De wedstrijd wordt wat spannender om naar te kijken. Toch is de verlenging, voor het eerst dit WK, onvermijdelijk.

Svensson lijkt in de 6e minuut van de verlenging de golden goal te maken: met een schitterende "Zidane" speelt hij zichzelf vrij en schiet hij verwoestend op doel. Helaas voor hem en de Zweden staat de paal in de weg. Een kleine tien minuten later is het aan de andere kant wel raak: een schitterende hakbal van Thiaw wordt opgepikt door uitblinker Camara, die twee man uitspeelt en de bal langs Edman schiet.

Senegal speelt nu in de kwart-finale tegen de winnaar van Japan - Turkije.

Scoreverloop: 1-0 Larsson (11'); 1-1 Camara (36'); 1-2 Camara (113')

Zweden:
Hedman; Mellberg, Mjällby, Lucic, Jakobsson; Alexandersson (Ibrahimovic, 76'), A.Svensson, Linderoth, M.Svensson (Jonsson, 100'); Allbäck (A.Andersson, 65'), Larsson

Senegal:
Sylva; Coly, P.M.Diop (Beye, 66'), Cisse, Diatta; Daf, P.B.Diop, Thiaw, Faye; H.Camara, Diouf

Geel: Coly, Thiaw (Sen)

Scheidsrechter:Aquino (Par)

Ondernemers zijn Antillianen zat

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Tilburg moet een einde maken aan de overlast van een groep Antillianen, zo eist de ondernemingsvereniging Heuvelplein. Als de gemeente niet mee wil werken, dan wil de vereniging met behulp van een beveiligingsbedrijf het plein schoonvegen.

De groep Antillianen veroorzaakt veel overlast, omdat ze mensen intimideren, met scooters over voetpaden rijden en publiek op het terras lastigvallen.

Burgemeester Stekelenburg erkent de problemen, maar wil over concrete maatregelen nog niets zeggen.

Aboriginals waren de eerste Amerikanen

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet de Indianen maar afstammelingen van de Aboriginals uit Australië waren de eerste bewoners van Amerika. Volgens een BBC documentaire die later dit jaar wordt uitgezonden toont onderzoek van gevonden schedels dit aan.

De schedels tonen typisch negroïde kenmerken. Voorheen waren er ook al beelden gevonden die dezelfde negroïde kenmerken vertoonden. Al reeds 50.000 jaar geleden zouden de Aboriginals het land hebben bewoond en uit rotstekeningen zou blijken dat zij daar met boten zijn gekomen.

In de ijstijd van 11.000 jaar geleden zouden ze vervolgens verdreven zijn door Aziaten die over een landbrug naar Amerika kwamen. De afstammelingen van die Aziaten vormen nu de "Indianen".

Sociaal-democraten winnen in Tsjechië

Daar waar in Europa in de meeste landen een duidelijke verrechtsing optreedt heeft bij de parlementsverkiezingen in Tsjechië juist de sociaal-democratische regeringspartij CSSD gewonnen. De sociaal-democraten, die worden geleid door Vladimir Spidla, kregen zo'n 30% van de stemmen.

De conservatieve oppositiepartij ODS van oud-premier Vaclav Klaus kwam uit op ruim 24%. De communisten scoorden opmerkelijk goed en zijn met ruim 18% de derde partij.

Belangrijkste verkiezingsthema was de eventuele toetreding van Tsjechië tot de Europese Unie; de sociaal-democraten zijn daar voorstander van, de conservatieve oppositie is ertegen. Gezien de uitslagen lijkt Tsjechië nu klaar voor een EU-lidmaatschap.

Dopinghandel heeft vrijspel

Uit een onderzoek van het ministerie van Justitie blijkt dat politie en justitie vrijwel niets ondernemen tegen de illegale handel in doping. Vooral in fitnessclubs en sportscholen wordt steeds meer gebruik gemaakt van stimulerende en spierversterkende middelen. Naar schatting zijn er in Nederland zo'n 45.000 gebruikers van doping.

Jaarlijks gaat er in Nederland zo'n 90-miljoen euro om in de dopinghandel. Het OM zegt niet genoeg personeel te hebben om het probleem aan te pakken. De bestrijding van de dopinghandel heeft ook geen prioriteit, aldus het OM.

Vorig jaar besloot de Tweede Kamer juist om de handel in doping harder te willen straffen. De maximale gevangenisstraf hiervoor werd maar liefst vertienvoudigd tot zes jaar.

Turkse Milli Görüs uit kritiek op het Westen

De Turkse islamitische beweging Milli Görüs (Nationale Visie) heeft gisteren op haar Europese bijeenkomst in Arnhem felle kritiek geuit op het Westen. Ruim 20.000 aanwezigen werden toegesproken door N. Erbakan, oud-premier en leider van de verboden Turkse Welzijnspartij.

Erkaban hield zijn gehoor voor dat het Westen na de val van de muur een nieuwe vijand heeft gevonden in de islam. Volgens hem moet dat het bestaansrecht van de NAVO kennelijk opnieuw bevestigen. Volgens Erbakan moet de Amerikaanse president Bush zich meer bezig houden met het creëren van vrede in de wereld , dan met ''het bedenken welk volgend islamitisch land hij wil gaan bombarderen''.

''Met hoofd en hart in Turkije''

Erbakan zei verder tot de aanwezigen dat ze weliswaar hier wonen, maar met hun hoofd en hart in hun land Turkije zijn: ,,En zo hoort het ook''.

Een neef van N. Erkaban, M. Erkaban, de voorzitter van Milli Görüs in Europa zei in zijn toespraak: ,,Duitsland terroriseert en criminaliseert Milli Görüs. Dat moet ophouden, wij zijn geen criminelen.''

Duitsland houdt de activiteiten van Milli Görüs scherp in de gaten en overweegt een verbod van de beweging. De beweging heeft nauwe banden met de in Turkije verboden islamitische Welzijnspartij van Erbakan. Die heeft in Turkije een verbod gekregen op het bedrijven van politiek wegens fundamentalistische uitspraken. Ook in Nederland is kritiek op het nationalistische karakter van de organisatie, dat een integratie in de Nederlandse samenleving in de weg zou staan.

Volgens Milli Görüs zelf zijn ze erop gericht om langs democratische weg islamisering van de Turkse staat en samenleving te bewerkstelligen. Naar eigen zeggen heeft Milli Görüs in Nederland een aanhang van 40.000 personen. Ruim 32.000 daarvan moeten als sympathisanten beschouwd worden.

Portugees Pinto sloeg scheidsrechter

Nadat hij in de wedstrijd tegen Zuid-Korea door scheidsrechter Sanchez van het veld werd gestuurd heeft de Portugese aanvaller Joao Pinto de arbiter een klap gegeven. Dat schrijft een Portugese krant. Voor de klap kan Pinto lang worden gestraft.

Volgens Sanchez maakte Pinto een zware overtreding. "Ik twijfelde geen seconde en gaf rood. Toen sloeg hij me op m'n ribben. Ik was even helemaal de kluts kwijt," aldus de scheidsrechter in Público.

Sanchez was vol lof over het optreden van Fernando Couto na de klap van Pinto. Hij hield de scheisdrechter met twee handen bij de hals vast, waarop het leek of hij tegen de rode kaart protesteerde. Dat is volgens Sanchez niet waar. "Couto wilde me kalmeren. Hij heeft zich zeer netjes gedragen."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.