[WK] Uitslag Zweden - Senegal

Ferry (Veerboot)
WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De achtste finalewedstrijd tussen Zweden en Senegal is geëindigd in een 1-2 overwinning (na verlenging) voor Senegal. In de kwartfinale zal Senegal uitkomen tegen de winnaar van Japan-Turkije.

Wedstrijdverslag
De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Zweden. In de derde minuut liet Zweden een mooie ingestudeerde vrije trap zien. Keeper Sylva van Senegal reageerde echter met een knappe reflex en Magnus Svensson wist in de rebound niet te profiteren.

In de 11e minuut was het wel raak. Larsson kopte een corner van Anders Svensson knap binnen. De verdediging van Senegal ging hier niet volledig vrijuit.

Na deze vroege openingstreffer kwamen de Afrikanen goed terug in de wedstrijd. Er ontstond meer druk op het Zweedse doel, en meer kansen op de gelijkmaker. In de 25e minuut leek Senegal dan ook langszij te komen, maar het doelpunt van Papa Bouba Diop werd (terecht) afgekeurd vanwege buitenspel.

Met een mooi strak schot wist Henri Camara in de 37e minuut wel de gelijkmaker binnen te schieten. Even daarna miste dezelfde Camara dé kans op de 2-1. Uit een vrije kopkans, na een voorzet van Diatta, kopte hij naast.

De tweede helft toonde een beetje hetzelfde beeld als in de eerste. Senegal was de overheersende ploeg, maar wist niet echt kansen te creëren. Vooral Diouf was goed bezig, maar zijn egoïsme zorgde ervoor dat de echte dreiging uitbleef. In de 67e minuut nam hij nog wel een mooie vrije trap. Maar deze was te zacht, waardoor hij over het doel kon worden getikt door Edman.

Twintig minuten voor tijd kwam Zlatan Ibrahimovic in het veld. Hij maakte een minder zenuwachtige indruk dan bij Ajax, maar ook hij kon het verschil niet maken. Wel was hij twee maal dicht bij een doelpunt. Eerst na een mooie actie, waarbij hij verdediger Coly te slim af was. Maar zijn schot werd gered door Sylva. Later kreeg hij ook een kans, maar hij liet een goede voorzet vanaf links van zijn schoen af springen.

De laatste tien minuten van de reguliere speeltijd waren er over en weer veel kansen. De wedstrijd werd wat spannender om naar te kijken. Toch was de verlenging, voor het eerst op dit WK, onvermijdelijk.

Svensson leek in de 6e minuut van de verlenging de golden goal te maken. Met een schitterende 'Zidane' speelde hij zichzelf vrij en schoot hij verwoestend op doel. Helaas voor hem en de Zweden stond de paal in de weg. Een kleine tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een prachtige hakbal van Thiaw werd opgepikt door uitblinker Camara, die twee man uitspeelde en de bal langs Edman schoot.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!