FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 april 2000

Avondklok Eindhovense jeugd

De Eindhovense politie gaat vanaf 1 mei 's avonds preventief kinderen oppikken van straat. Commissaris Van Amerongen van de regiopolitie Brabant-Zuidoost heeft dit gezegd tegen de VARA-radio. "Jeugdigen die 's avonds en 's nachts op straat rondhangen ontberen bescherming en moeten geholpen worden," zo zei Van Amerongen. De politie gaat de patrouilles uitvoeren met jeugdhulpverleners. De ouders van de 'hang-kids' wordt hulp aangeboden, mocht dat nodig zijn. Als de ouders hulp weigeren dan zal de Kinderbescherming worden ingeschakeld. Burgemeester Boone van Gouda kondigde gisteren aan te onderzoeken of een avondklok ingesteld kan worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Roger Moore ontvangt sprookjesprijs.

De Britse acteur Roger Moore, bekend als The Saint en James Bond, heeft de Deense 'Hans Christian Andersen Prijs' ontvangen voor zijn werk als ambassadeur van het VN-kinderfonds Unicef. De prijs werd in Odense, de geboorteplaats van de Deense sprookjesverteller, uitgereikt.

Een man, verkleed als het tinnen soldaatje uit een sprookje van Andersen, overhandigde op symbolische wijze een zak met gouden munten aan de voormalig 007, die het op zijn beurt weer schonk aan Unicef.

Lees hier het hele bericht.

Wonderlijk ongeluk in Den Haag

Loezzie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een steiger die in Den Haag is omgevallen heeft voor een flinke ravage gezorgd. Nadat de steiger was omgewaaid belandde deze op de bovenleiding, die daardoor brak. De stroom van de bovenleiding (zo'n 600 Volt) zorgde voor een brand in een nabijgelegen woning. De stroom ging namelijk door de steigerbuizen via de luifel en daarna door de verwarmingsbuizen naar de woning.

Verder wist de steiger nog 2 auto's licht te beschadigen, de stroom uit de bovenleiding beschadige ook nog een gasleiding en een tram.

Een brandweerauto op weg naar de plaats des onheils werd aangereden door een HTM-Bus

Het lijkt wel een film

Maltezen boos op McDonald's

McDonald's heeft een klacht ontvangen van de Maltese voetbalbond. De voetbalbobo's op het eiland vinden dat in de tv-reclame van McDonald's de draak wordt gestoken met de nationale voetbalploeg.

In de gewraakte spot wordt gezegd dat het elftal van Malta de hoop op de finale van het Europees Kampioenschap nog niet op heeft gegeven. Een rij voetballers in het shirt van Malta staat voor de kassa bij McDonald's, in de hoop om met de EURO 2000-wedstrijd van de fastfoodketen een kaartje voor de finale te winnen.

Als ze nou gewoon eens wat beter zouden voetballen, dan was er niks aan de hand.

Lees hier verder.

Staking Europese IRC servers

Beuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het connecten naar een irc server vandaag kwam ik de volgende message of the day tegen (MOTD)

*** = IRC STRIKE =
*** -
*** - Vanaf vrijdagmiddag 12:00 zullen verscheidene Europese IRC
*** - uit protest uitgezet worden. Ook alle Nederlandse servers doen
*** - mee met deze aktie.
*** -
*** - De reden voor dit protest is dat veel IRC servers geregeld enorme
*** - overlast ondervinden van zogenaamde Denial of Service attacks.
*** - Hierbij krijgt de IRC server een enorme hoeveelheid traffic te
*** - verwerken, die zowel de IRC servers, als andere diensten zeer
*** - nadelig beinvloedt.
*** -
*** - IRC is een dienst die vaak op vrijwillige basis door ISPs of
*** - Universiteiten aangeboden wordt. Door deze attacks besluiten
*** - steeds meer organisaties om te stoppen met deze gratis dienst.
*** - Uiteindelijk is dus iedereen de dupe van deze kinderachtige akties.
*** -
*** - Het protest zal tot zaterdagavond 8 uur duren.
*** -
*** - Meer info hier
*** -

Het zijn gewoon weer een paar mensen die het moeten verzieken voor anderen...

De BUS naar België?

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van mensen die de aansluitingen naar het internet verzorgen heb ik vernomen dat de BUS op weg zou zijn naar België. Waar precies weet ik niet maar, het zullen wel de Ardennen worden. Oorspronkelijk zou de de BUS door Nederland rijden, maar mede door de onrust van kijkers en bezoekers van de lokatie proberen ze zo het geheel te ontwijken. Zo werd De Bus in Den Haag en Alkmaar stevig bekogeld met stenen.

Ook sluipen kost geld

Voor de mensen die dachten dat ze het rekeningrijden wel even konden omzeilen volgt slecht nieuws. Besloten is namelijk dat gemeentes ook zelf poortjes mogen plaatsen op sluiproutes...

Gemeenten en provincies mogen tolpoortjes inzetten op sluipwegen, waar men één van de elf tolpoorten op de rijkswegen kan omzeilen. De opbrengst van deze tolpoorten gaat rechtstreeks naar de betrokken gemeente, provincie of waterschap. Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft dit de wethouders toegezegd.

De aanleg van de extra tolpoorten en de inning van de tol komen voor rekening van het rijk. Volgens de voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO/NCW zullen de binnensteden door deze maatregel helemaal op slot gaan...

Stelletje geldtrekkers in Den Haag

[Dank aan Sander die ons dit via de newssubmit meldde.]

Miljoenen voor gebakken lucht

Max wees ons via de newssubmit op het volgende:

Beleggers zijn massaal in de 1 april grap van Iex.nl getrapt. Op de site werd de beursgang van het bedrijf F/Rite Air aangekondigd. Lees deze naam hard op voor en je hoort in het Engels de ware aard van dit 'bedrijf': gebakken lucht. Om het er nog dikker bovenop te leggen werd de kernactiviteit van het bedrijf omschreven als "het ioniseren van lucht".

Geen enkele belegger vroeg een prospectus aan. Niemand trapte er dus in, zou je denken. In plaats daarvan werd er voor 19 miljoen gulden(!) aan kooporders gegeven! De bestellingen liepen maandag nog steeds binnen, hoewel de grap zondag al uit de doeken werd gedaan.

Alle slachtoffers krijgen overigens een e-mail, zodat ze weten dat ze erin zijn gestonken. De grap had ook nog een ideologisch punt: "We moeten de mensen duidelijk maken dat ze niet alle nieuwe fondsen blind moeten kopen", aldus de beheerder van de site.

Nee, maar dat wisten we al na World Online, toch?

Justitie verscheurt bekeuringen

Ted had ons via de newssubmit dit te melden:

Justitie in Haarlem verscheurt 323 bekeuringen die in de periode tussen 1 december 1999 en half januari 2000 zijn uitgedeeld. De politiemedewerkers die de bonnen uitdeelden, zouden daartoe nog niet bevoegd toe zijn geweest. De bekeuringen werden uitgeschreven door medewerkers van een nieuw verkeershandhavingsteam, die nog niet officieel waren benoemd tot opsporingsambtenaar. Het gaat om ambtenaren die geen agent zijn, maar van justitie wel boetes mogen opleggen. Ze hadden eigenlijk in december officieel geïnstalleerd moeten worden, maar dat liep vertraging op. In de tussentijd gingen ze wèl gewoon aan het werk bij controles op verkeersovertredingen.

Beleggers vs Nina Brink

Beleggers bereiden een schadeclaim voor tegen bestuursvoorzitter Nina Brink van World Online. Een groep particuliere beleggers heeft hiervoor strafpleiter Gerard Spong in de arm genomen en willen ook bij ABN-Amro en Goldman Sachs, die de beursgang van WOL begeleidden, een claim neerleggen. Bovendien overwegen de advocaten tegen Nina een strafklacht in te dienen bij het Openbaar Ministerie.

Ook een groep Amerikaanse beleggers overweegt een claim in te dienen. Door de scherpe koersdaling van World Online hebben beleggers circa 3,8 miljard gulden verloren sinds de beursgang. Op de Amsterdamse beurs sloot het aandeel WOL gisteren op 17,50 euro.

Als de claims gehonoreerd worden, dan heeft mevrouw Brink toch niet echt de financiële toekomst van haar familie veilig gesteld.

Lees hier het hele bericht.

'De Kast' live op internet.

De AVRO zendt zondag 9 april om 14:00 uur op internet een live-concert van popgroep De Kast uit. De Friese band treedt op dat tijdstip op in de Melkweg in Amsterdam. Voor zanger Syb van der Ploeg is het zijn tweede optreden voor de AVRO-tribune. Hij was een speciale gast tijdens het tribuneconcert van ‘Is Ook Schitterend’ en zong hij met zanger Joost het nummer ‘In de wolken’. Dit keer staat hij met zijn eigen Kast op het podium.

Het concert is inmiddels uitverkocht, maar fans kunnen vanaf 14:00 uur terecht op de site van de AVRO om het concert live te volgen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.