FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 april 2000

Jat een Snickers en krijg 16 jaar gratis onderdak.

illco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Texas is een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar. De jury achtte hem schuldig aan diefstal van een Snickers.

Het was niet voor het eerst dat zijn voorliefde voor chocolade Kenneth Payne in contact bracht met justitie. Hij werd al eens veroordeeld wegens diefstal van een pak chocoladecremekoekjes.Ook het stelen van een gereedschapskist kostte de man een veroordeling.

Aangezien dit dus zijn derde veroordeling was, berechtte het Openbaar Ministerie Payne als verdachte van een ernstig misdrijf in plaats van als een simpel winkeldiefje.

De advocaat van Payne liet weten in hoger beroep te gaan.

Volgens mij hebben ze daar in The States echt niks beters te doen .

Lees hier het hele bericht.

Protest Coulthard afgewezen

Schumacher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het protest van David Coulthard tegen zijn diskwalificatie bij de Grand Prix- Formule I van Brazilie is afgewezen! De McLaren-coureur kwam als tweede over de finishlijn, maar werd uit de uitslag geschrapt omdat zijn voorvleugel twee millimeter te laag was. Volgens het team werd de afwijking veroorzaakt door het hobbelige circuit in Sao Paulo. Door de uitspraak blijft onze eigen superheld Jos Verstappen in de uitslag als zevende genoteerd. Het McLaren-team staat na twee Grands Prix nog compleet met lege handen...

Peruaanse bevalt in drieën

Afgelopen weekeinde was er een wel zéér bijzondere bevalling in Peru. Toen Celia Aguilar de eerste weeën voelde opkomen, liet ze haar man Juan snel de verloskundige in de Peruaanse hoofdstad Lima bellen. De vroedvrouw was snel ter plaatse en het paar kreeg een wolk van een dochter. Nix bijzonders tot dusver...

Maar de dag daarna kreeg Celia opnieuw krampen. De vroedvrouw kwam opnieuw langs en 'haalde' kindje numero twee, ditmaal een jongetje. En om het verhaal af te maken kreeg ze weer een dag later wederom barensweeën. Juan, inmiddels de wanhoop nabij, reed met een noodvaart naar het ziekenhuis, waar kindje nummer drie op de wereld kwam kijken. Maar nog bleek de (moeder)koek niet op: een vierde kindje overleefde de bevalling helaas niet...

Groninger in bootje naar Spanje

De kustwacht van IJmuiden is niet bepaald gelukkig met de tocht van Groninger Peter Werkman. Hij vaart namelijk in een rubberboot met buitenboordmotor naar Spanje. Werkman is afgelopen zaterdag vertrokken uit Lauwersoog voor een reis van 2500 kilometer naar het Spaanse San Sebastian.

De man, die sinds een zwaar ongeval in de WAO zit, wil met deze tocht zijn persoonlijke grenzen verleggen. De kustwacht was al een paar maanden op de hoogte van het plan. "Wij hebben hem verteld dat wij het idee niet zagen zitten, maar we kunnen de man moeilijk tegenhouden. Het enige dat we konden doen, is hem het advies geven om voldoende veiligheidsmaatregelen te nemen."

Hoewel de Groninger een nautische theorietraining heeft gehad, noemt de woordvoerder van de kustwacht de onderneming gekkenwerk. "Eén keer in de zoveel tijd is er weer iemand die zichzelf weer zo nodig moet testen. Dit soort stunts raden wij altijd af, ongeacht de weersomstandigheden." De tocht moet ongeveer twee maanden gaan duren. Hij ligt momenteel in de haven van Hellevoetsluis.

EK-feestje kost Eindhoven 6,5 ton

Het opwarmertje voor het Europees kampioenschap voetbal dat de gemeente Eindhoven in gedachten heeft, kost ongeveer 650.000 gulden. Vanaf begin mei staan gedurende zeven weekeinden zeven pleinen in het teken van het spektakel. Sport, spel en kleinkunst zijn daarbij de belangrijkste elementen. Elk pleinfeest staat in het teken van één van de speellanden. In totaal zijn er meer dan honderd verschillende activiteiten, die vooral zijn gericht op de jeugd van vier tot twintig jaar.

Eindhoven is één van de vier Nederlandse EK-speelsteden. In de week van 12 tot en met 19 juni worden er in totaal drie wedstrijden gespeeld.

Routinecontrole mond uit in schietpartij

Lois meldde ons via de newssubmit:

Een automobilist die maandagavond bij een routinecontrole in de IJ-tunnel in Amsterdam werd aangehouden heeft de politie aardig beziggehouden. De man beschoot bij de aanhouding de agenten, waarop zij onmiddellijk terugvuurden. De man werd geraakt, sprong een sloot in waar hij zijn machinegeweer dumpte, en vluchtte bloedend een restaurant in. Daar zaten ca. 28 mensen net heerlijk te eten . De man verschool zich in de kelder van het restaurant. De politie ontruimde het restaurant en zette de omgeving af. Na ruim een uur werd de man uit het restaurant gehaald door het arrestatieteam.

Volgens personeel van het restaurant was de man vrij kalm. "Hij zag er wel wat verward uit en zat onder het bloed", aldus een medewerkster. "Maar hij liet ons verder met rust."

De man is na behandeling van zijn oppervlakkige verwondingen naar het hoofdbureau van de politie gebracht.

Dit is natuurlijk allemaal wel spannend maar je eten is mooi wel koud

Cruijff niet langer adviseur bij Ajax

Johan Cruijff zal vanaf nu niet langer als adviseur bij Ajax optreden. De oud-voetballer zegt dit deze week in zijn column in het voetbalweekblad Voetbal International. Aanleiding om het contact met Ajax te verbreken is het feit dat de club al zijn adviezen over de opvolging van trainer Jan Wouters heeft genegeerd. De club koos voor Co Adriaanse, terwijl Cruijff het tweetal Frank Rijkaard en Ruud Krol als trainersduo had aanbevolen. Piet Keizer zou in Cruijffs ogen bestuurslid technische zaken moeten worden. Ook dat advies legde Ajax naast zich neer...

Keihard oordeel over Microsoft

Laat gisteravond werd in New York uitspraak gedaan in de beroemde & beruchte rechtszaak tegen Microsoft. Het vonnis was vernietigend, maar zoals we van een monopolist kunnen verwachten gaat Microsoft in hoger beroep. Al eerder op de dag vloog het aandeel omlaag, het sloot 15% lager.
In de uitspraak was het belangrijkste punt de beruchte integratie van Internet Explorer in Windows 95 OSR2 en hoger. Maar, als we pech hebben dan krijgen we weer 't zelfde als de vorige keer: de rechtszaak sleept jaren en ondertussen kan Microsoft rustig de monopolist uithangen. William Neukom (in 't Nederlands klinkt die naam veel leuker ) had de uitspraak al verwacht en had zijn oordeel al klaar. "Er zullen nog vele rondes volgen", zei hij. "We blijven vol vertrouwen dat wij uiteindelijk gaan winnen." Daarbij noemde hij ook nog dat bij een eerdere antitrustzaak in 1997 Microsoft in hoger beroep in het gelijk werd gesteld.

We wachten met spanning af.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.