Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over twee Maastrichtse VMBO-debieltjes.

Die twee Maastrichtse schoolmeisjes in Parijs zijn dus weer terecht. Anoesha Aram en Halima Saoufi  klampten gistermiddag een paar Parijse politiemensen aan omdat ze blut waren. Geen geld meer voor treinkaartjes naar huis. De grappen over de gebrekkige hersenontwikkeling van allochtone  VMBO-meisjes zijn in mijn stamkroeg niet van de lucht. Terecht: Anoesha en Halima zetten een hele groep scholieren te kakken.

Recentelijk werden websites benaderd door een mevrouw die een misstap had begaan: of ze mijn column over die kwestie even wilden verwijderen, want het was zo lastig met solliciteren als de beoogde baas hun naam googlede. Volgens mij is er niets mis met een rondje naming and shaming:

Kunnen alle FOK!-users mij even beloven, dat ze zoveel mogelijk de namen van Anoesha Aram en Halima Saoufi zullen noemen in allerlei reacties? Geen enkele baas dient deze onbetrouwbare debieltjes ooit nog een baan of een stage te gunnen. Maatschappelijk onbruikbaar…