Goedemorgen Extra!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag een extra aflevering over een schofterige grap.

Paul de Leeuw heeft gisteravond Hannie Veerkamp, de dochter van vorige week overleden Nel (Man Bijt Hond) Veerkamp geschoffeerd. De dochter was aanwezig op de Beaumonde Awards en kreeg een microfoon van het liveprogramma MaDiWoDo Vrijdagshow onder haar neus geschoven. Vanuit de studio probeerde De Leeuw contact te krijgen met Hannie die niet meteen doorhad wat er gebeurde. Studiogast Anna Drijver zei nog dat ze in de rouw was. Na een pijnlijke stilte hoorde ze uiteindelijk dat ze met Paul de Leeuw sprak. "Dat geloof ik niet", zei Hannie, waarop De Leeuw zei: "Nee, je spreekt met Peter R de Vries, we hebben je moeder opgegraven."
 
Iedereen valt over Paul de Leeuw’s kwalijke grap. Maar er valt er ook wat op die Hannie Veerkamp aan te merken, natuurlijk. Ze is in de rouw, en kan daarom niet worden gestoord, is het verhaal. Wat doet ze dan op dat Beau Monde-gedoe? Je kunt niet tegelijk rouwen en publiek rondparaderen. Het is het een of het ander. Maar desondanks:

De opmerking "we hebben je moeder opgegraven" blijft natuurlijk een schofterige grap. Terecht werd Prem van de buis getrapt. Kan de VARA mij even laten weten, per wanneer Paul de Leeuw ook zijn biezen moet pakken? Met onmiddellijke ingang dan maar? Niemand die hem zal missen.