Wing: Breathe

Sinds die ene bewuste aflevering van South Park ben ik al een fan van haar. Niet omdat ze zo'n geweldige stem heeft of hele originele muziek maakt, want dat is niet zo. Nee, het is vanwege het enthousiasme waarmee ze zingt en omdat ze daar ook onverstoorbaar mee doorgaat, ondanks alle kritiek.

Ik heb het natuurlijk over Wing, de Chinese zangeres uit Nieuw Zeeland.

Ik las gisteravond op haar site dat ze een nieuwe CD gemaakt heeft: "Breathe" (voor een korte sample van de titelsong klik hier). Wing liet me vanochtend via e-mail weten dat dit haar twaalfde CD is en dat de verkoop van "Breathe" a.s vrijdag zal starten zodra ze zelf weer is teruggekeerd in Nieuw Zeeland. Dit is naar eigen zeggen 'haar beste CD' tot nu toe. Op mijn vraag of ze al eens een videoclip heeft gemaakt, antwoordt ze ontkennend. Ze is alleen geïnteresseerd in zingen en daarom maakt ze CD's. Ze is niet geïnteresseerd in filmen en daarom maakt ze zelf geen music videos. Logisch toch?

Voor wie toch bewegende beelden nodig heeft, dit is een clip met Wing's versie van "Dancing Queen" van Abba. Veel kijk- en luisterplezier!