UFO's over Georgia

Op 6 januari 1969, maakte Jimmy Carter melding dat hij een UFO had gezien. Carter was destijds Gouverneur van Georgia en zou acht jaar later president van Amerika worden.

Tijdens zijn campagne om president te worden vertelde Carter de pers: "Het was het gekste ding wat ik ooit gezien heb. Het was groot, het gaf veel licht, het veranderde van kleur en het was ongeveer zo groot als de maan. We hebben er tien minuten naar gekeken maar niemand kon ontdekken wat het was. Een ding is zeker, ik zal nooit de spot drijven met mensen die zeggen dat ze ongeïdentificeerde objecten in de lucht hebben gezien. Als ik president word, zal ik alle informatie die dit land over het zien van UFO's heeft beschikbaar maken voor publiek en wetenschappers."

Onnodig te zeggen dat Carter deze belofte niet nagekomen is. Helaas. Hoewel hij in 1978 wel het thuis brouwen van bier gelegaliseerd heeft.

Wat is er bijzonder aan deze UFO melding? Hij is geëindigd op de achtste plaats in de top tien van (Amerikaanse) UFO sightings. Welke er op de eerste en de andere plaatsen staan kun je hier nalezen.