Helemaal toppie!

Aangezien mijn bijdrages aan de FOK!weblog zo nu en dan als negatief worden bestempeld, ben ik blij dat er nu wat positiefs is te melden. We schrijven namelijk geschiedenis vandaag, want het eerste deel van onze jongens is onderweg naar Uruzgan.

Oké, het zijn alleen nog maar de kwartiermakers en ze zijn nu alleen nog maar naar Kandahar, maar het begin is er. Generaal Berlijn, de hoogste militaire baas was hoogstpersoonlijk naar de vliegbasis Eindhoven gekomen om commandant kolonel Morsink en zijn mannen succes en krijgsmansgeluk toe te wensen.

Berlijn waarschuwde nog even dat zijn militairen net als de Canadezen kans lopen op zware aanslagen, maar ondanks een toename van het aantal incidenten in het zuiden van het land is de missie nog steeds welkom, zo had hij van zijn Australische en Canadese bondgenoten uit het gebied begrepen. Diezelfde bondgenoten roepen overigens om het hardst dat de zogenaamde 'Dutsj Aprootsj' veel te soft is voor het zuiden van Afghanistan, maar dat is volgens generaal Berlijn maar onzin. De zogenoemde 'Dutsj Aprootsj' is gebaseerd op respect en begrip voor de culturele omgeving. Nou dat zal de plaatselijke rebellen inderdaad wel tot bedaren brengen. Toppie!

Thuisblijvers hoeven zich overigens sowieso geen zorgen te maken want generaal Berlijn heeft al een deel van zijn strategie vrijgegeven: 'We gaan daar niet als malle Pietje in open Mercedessen zwaaiend met vlaggetjes rondrijden'.

Geen zorgen dus, dit komt helemaal goed.