Het grote naambekerverhaal

Er zijn soms van die dagen, vol goede moed begin je de nieuwe week op je werk. Om drie uur klok je in en aangezien gewoonlijk de nieuwe goederen om vier uur pas binnen komen ga je eerst rustig wat dingen rechtzetten en wat klusjes doen waar je anders nooit aan toe komt.

De klok tikt vrolijk verder en tegen kwart voor vier komt de jongen die zijn hele leven niets anders zal doen dan het rondbrengen van karren met goederen vrolijk lachend de afdeling oplopen. ‘Er staat nog een kar aan de overkant’ zegt hij en het lijkt dus mee te vallen. De eerste kar zat vol met Winnie the Pooh naambekers. Lekker allemaal door elkaar in volkomen onlogisch gerangschikte dozen. Of je dat een plekje wilt geven.

Vol goede moed begin je aan de klus, even wat ruimte maken en beginnen met sorteren. A, B, C, D, E…..het alfabet begint na vijf minuten volledig door je hoofd te spoken. Als je dan netjes je keurig vrijgemaakte plek vol hebt en de kar leeg is, blijkt dat er in de andere kar nog meer van die **** bekers te zitten. Mag alles weer opnieuw opgebouwd, mogen er nog wat Angelique- en wat Samanthabekers tussen gezet. Komt Richard nu voor Ricardo en moet Anne eerst, of Annabel. Na anderhalfuur kan je geen mok meer zien. Dan komt er wat ontspanning bij het lezen van de naambekers zonder naam. Hij, Zij, Buurman of zullen we toch Zij, Hij, Buurvrouw doen.

Vijf minuten voor zes, het werk zit er bijna op en godzijdank zijn alle bekers nog heel en staat het allemaal op alfabetisch volgorde. Je kijkt het geleverde werk nog even over en ziet dat Benjamin er niet tussen staat. De ingekorte versie Ben dan? Nee, zelfs dat niet. Van alle vulmedewerkers staat er welgeteld een van de namen tussen. Nog even blijf je opgewekt, dat scheelt weer een aankoop, totdat je het rek met naamsokken ernaast bekijkt, weer zit je er niet tussen en zelfs bij de rekken met sleutelhangers wordt je niet genoemd. En zelfs voor de meeste zelf te maken naamstempels is een naam van achttien karakters te lang.

Jan Hut zal hier zeer weinig last van hebben, maar als je een naam hebt die niet zo standaard is of die buiten de huidige mode. Dan vis je dus altijd achter het net en zijn er dus nooit producten met je naam erop te vinden. Als je het ook regelmatig tegenkomt zal het waarschijnlijk het gevoel wel kennen dat je soms het gevoel hebt dat je een verkeerde naam hebt. Te lang, Groenewolt met een t in plaats van een d en dan ook nog buiten de mode van tegenwoordig. Je valt zogezegd overal buiten en het zal nooit veranderen.

Mocht je van plan zijn om kinderen te nemen, ga dan eerst even de stad rond en zorg dat er wat dingen zijn waar de naam van de aanstaande zoon of dochter op staat en als je dan geluk hebt krijg je een dochter. Die hebben een groot voordeel boven jongens, waarvan het aantal namen ongeveer een derde is van het aantal meisjes namen.

Het is niet eerlijk verdeeld in deze wereld, zou je dit soort praktijken niet kunnen aanklagen wegens racisme


Heette ik nu maar Saeco