FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


The West Wing

TV-programma

Serieel politiek drama over het reilen en zeilen achter de schermen van het Witte Huis. The West Wing laat zien hoe het eraan toe gaat in de vertrekken van de westervleugel van het Amerikaanse presidentiële werk- en woongebouw. Door de president en zijn directe staf te volgen in hun dagelijkse bezigheden, krijgt de kijker een beeld van de hectiek van het besturen van een land als de VS, met alle grote en kleine problemen die zich dagelijks aandienen.

In de eerste seizoenen zien we hoe President Josiah 'Jed' Bartlet (Martin Sheen) en zijn staf het land draaiend houden. In latere seizoenen komen ook verkiezingscampagnes in al hun details aan bod.

The West Wing won 26 Primetime Emmy Awards, 2 Golden Globe Awards en een hele reeks kleinere awards. De show is in totaal genomineerd voor 93 Emmy's en houdt het record voor de meeste gewonnen Emmy's in hetzelfde seizoen (namelijk 9).

Fans van de stijl van de afleveringen van The West Wing zijn mogelijk ook geinteresseerd in Sports Night, een comedy over het productieteam van een dagelijkse live sportshow op televisie, en Studio 60 on the Sunset Strip, over de makers van een sketch show a la Saturday Night Live. Beide series zijn bedacht en geschreven door Aaron Sorkin, de man achter The West Wing.

Genre Drama
Bedacht door Aaron Sorkin
Looptijd 1999 - 2006
Aantal seizoenen 7
Programmastatus Gestopt
Land van oorsprong Verenigde Staten
TV-zender van oorsprong NBC
Oorspronkelijke uitzenddag Woensdag (seizoen 1-6) / Zondag (seizoen 7)
Meer informatie TV.com
User-waardering 10.0
Aantal stemmen4
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
©FOK.nl e.a.