Hearthstone special: een nieuwe legendary en buffs voor kaarten

2. Nieuwe legendary: SN1P-SN4P

SN1P-SN4P

Puddington: Alle decks die gebruik maken van mechs zullen met deze kaart aan de haal gaan. Drie mana 2/3, magnetic, echo én een deathrattle? Nooit gedacht dat blizzard zoveel value in één kaart zou proberen te proppen. En de kaart is ook nog eens gratis voor alle spelers!

Vanzelfsprekend zijn er een aantal classes die heel goed uit de voeten kunnen met deze kaart, namelijk warrior en hunter. Bomb hunter is een redelijk sterk in de huidige meta en met SN1P-SN4P heb je dé tool om de bombs wat extra power te geven en de zo de deathrattle te activeren. Bijna alle warrior-decks maken gebruik van Dr. Boom, mad genius dus elke SN1P-SN4P plus de microbots van de deathrattle hebben óók nog eens rush. Ideale tool om te vechten voor board control.

Een ander archetype waar deze legendary wellicht in past is token druid. Door de echo kun je met de volle 10 mana drie SN1P-SN4Ps voor een totale waarde van 6 attack en 9 health, en wanneer je opponent de mechs van het bord veegt kun je de microbots nog buffen met Blessing of the Ancients. Met deze kaart gaat gegarandeerd veel geexperimenteerd worden, en het is bijna gegarandeerd dat we deze veel terug gaan zien in meta decks.

Op het moment van schrijven was er op de Hearthstone-subreddit al een discussie aan de gang over een OTK combo die je kan maken met Coppertail Imposter, Reckless Experimenter en SN1P-SN4P, maar Blizzard heeft dat gelukkig al voorzien en aangekondigd dat er een nerf komt voor Reckless Experimenter.

Noppie2000: Ik houd van mechs, dus toen Blizzard SN1P-SN4P aankondigde was ik erg tevreden. Een nieuwe legendary tussen uitbreidingen is al interessant, het is na Zayne zelfs al de tweede, maar één die dan daadwerkelijk ook nog sterk te noemen is, is alleen maar beter.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Zoals Puddington al noemt zijn er genoeg decks die het interessant gaan vinden om deze kaart te spelen. Ik durf me zelfs hardop af te vragen of deze kaart niet voor elke klasse interessant is. Een 2 mana 2/3 is misschien niet zo interessant op zich, maar je kunt met Echo en Magnetic ook SN1P-SN4P plakken aan zichzelf. Dan heb je ineens een 4/6 met een deathrattle die je board weer vult. Combineer het met Zilliax, die ook in vrijwel elke klasse wel te vinden is, en je hebt een klein, maar robuust Mech-pakket waar je deck zeker niet minder op wordt.

Persoonlijk had ik gehoopt dat de nerf voor Reckless Experimenter pas later kwam. Deels omdat Priest wel iets kan gebruiken en deels omdat in Wild al is gebleken dat een soortgelijke combo helemaal niet problematisch hoeft te zijn. Glenda Crowskin met Mechwarper en Wargear doen al iets soortgelijks, maar misschien is het powerlevel daar wel zoveel hoger dan in Standard dat de combo niet uitmaakt.

Hoe dan ook, als ze de nerf toch al in gedachten hadden of zo snel nog doorvoeren, had het dan eerst lekker een weekje live laten gaan.