Games in 2018: de wishlist van de FOK! Gamescrew

8. Kensuke

Monster  Hunter:  World

Ik kan eigenlijk mijn geluk niet op. Mijn waarschijnlijke Game of the Year 2018 komt al in januari uit! Monster Hunter: World is de game waar ik al jaren op wacht. Een van mijn favoriete franchises keert eindelijk terug naar console en legt daarmee de lat veel hoger dan de 3DS-games hebben gedaan. De veel grotere interactieve speelgebieden, het feit dat monsters tegen elkaar kunnen vechten en de vele quality of life-verbeteringen doen iedere fan watertanden. De kleine twijfels die ik nog had werden door de bèta in december zo goed als weggenomen. Het is ook mooi dat Capcom beloofd heeft gedurende het jaar meer content toe te voegen. Het is duidelijk: mijn 2018 gaat voornamelijk in het teken van deze game staan.

Monster Hunter: World - PSX 2017: Third Fleet Trailer | PS4

Veel goeds uit het Oosten

Verder lijkt het wederom een lekker jaar te worden voor Japanse games. Ik kijk erg uit naar JRPGs zoals Ni no Kuni 2, Dragon Quest XI en Octopath Traveler. Yakuza 6 staat ook erg hoog op mijn lijstje. Kiryu maakt al lang deel uit van mijn leven. In de laatste 10 jaar heb ik deel 0 t/m 5 uitgespeeld. Zijn laatste hoofdstuk wordt hopelijk een mooi afscheid. Valkyria Chronicles 4 maakt het Japanse feestje compleet. De serie keert eindelijk terug naar zijn roots en laat veel van die anime-achtige onzin achter zich.

Nintendo en indies

Nintendo laat ik nog even onbenoemd. We weten nog heel weinig over hun 2018-plannen en eerlijk gezegd lijkt het me sterk dat ze 2017 overtreffen. Kirby en Yoshi zien er bijvoorbeeld relatief matig uit. Mijn hoop is gevestigd op Fire Emblem en Metroid Prime 4. De Switch blijft wel een heerlijk platform om op te gamen, dus ik kijk ook uit naar een aantal ports. Ik kan bijvoorbeeld niet wachten op Hollow Knight en Owlboy, deze komen allebei in het eerste kwartaal eindelijk uit voor Switch.

Voor de rest verlang ik naar kleine titels zoals Bloodstained, Shin Megami Tensei: Deep Strange Journey en A Way Out. Grote AAA-knallers zitten eigenlijk nog helemaal niet op mijn radar. God of War, Spider-Man, Anthem, Red Dead Redemption 2 ... het lijken me allemaal mooie titels, maar ik heb nog een aantal twijfels en er is ook relatief weinig over deze games bekend. Nee, 2018 wordt deel 2 van de wederopstanding van Japanse games.