Games in 2018: de wishlist van de FOK! Gamescrew

6. Pheno

De eerste helft van het jaar

Er is weer een nieuw jaar, dus er zijn weer nieuwe games om naar uit te kijken. Mijn idee was eerder om met Ni  no  Kuni 2 het jaar te beginnen, maar helaas werd deze naar de drukke releasemaand maart geschoven. Bedankt Bandai Namco, nu moet ik gaan zien hoe ik dat en Yakuza 6: The Song of Life moet gaan combineren. Aan de andere kant geeft me dat minder stress eind januari, want dan komen en Dragon Ball FighterZ en Monster Hunter: World tegelijkertijd uit. Wie dat bedacht heeft ... De een een fantastische fighter die zo vanuit de anime lijkt te komen en de ander laat je op enorme monsters jagen en dit keer wel met een verhaal. 

In februari is het dan eindelijk zo ver: de nieuwe engine van Omega Force krijgt een podium met Dynasty  Warriors 9. De gameplay zou ook eens flink aangepakt zijn door een open-wereld, nieuwe dynamische aanvallen naargelang de situatie van jouw personage en die van je tegenstanders en meer. Ik ben in ieder geval benieuwd hoe anders het speelt en of het het hack & slash-genre eens wakker schudt. Sword  Art  Online:  Fatal  Bullet doet het eens net wat anders dan anders door ons in de MMORPG Gun Gale Online te plaatsen. Dit keer gaan we dus vooral schietend door de levels, maar er is ook veel hetzelfde gebleven, zoals de relaties, de (zij)missie-opbouw. Toch zal ik er weer voor gaan, zelfs de vorige die ik een 5 gaf heb ik toch nog een platinum-trofee uit gehaald. Het is dwangmatig, ik kan er ook niets aan doen.

Yakuza 6:  The  Song  of  Life is het begin van veel dingen, maar ook het einde van het verhaal van Kazuma Kiryu. Dit hoofdpersonage hangt de mafia-praktijken aan de wilgen na dit deel heeft SEGA al bevestigd, dus ik ben benieuwd of het een mooi einde is. Het is vooral het internet mijden nu, want de game is al uit in Japan. Wij moeten nog tot maart wachten. En dan komen daar nog Far  Cry 5 en Ni  no  Kuni 2 uit. Het eerste kwartaal zit al volgeboekt vrees ik.

De laatste helft van het jaar 


Later dit jaar zijn daar dan nog Soulcalibur  VI,  Detroit:  Become  Human, een nieuwe Yoshi voor Nintendo Switch, de nieuwe God of War, hopelijk eens een goede game gebaseerd op Spider-Man,  Code  Vein, een mogelijke release van Red  Dead  Redemption 2 en nog wat Japanse titels waar ik jullie niet mee ga vermoeien. En dan moet de E3 nog komen, zal Nintendo binnenkort meer vertellen over dit jaar in een Nintendo Direct en moet From Software nog uitleggen waar die malle teaser over ging. Dit jaar hoop ik in ieder geval meer over Bayonetta 3 en Metroid van Nintendo te horen. NIS America heeft al gezegd dat ze eens losgaan over Disgaea 6, want ik moet toch een time-sink hebben van 300+ uur. 

Tja, voor de rest heb ik altijd hoop op een nieuwe Dead  or  Alive 6, want de boob-physics van Team Ninja zijn onovertroffen. Na drie keer het vijfde deel te hebben uitgebracht moet het toch eens genoeg zijn voor dat vechtspel. Team Ninja heeft al aangegeven dat er geen nieuwe kostuums meer komen, dus eindelijk gaan ze door met hun volgende project. Of er dit jaar al iets van een aankondiging komt? Over boobs gesproken: Senran Kagura heeft heel wat nieuwe titels aangekondigd gekregen in Japan, ik ben benieuwd of Marvelous ze naar Europa brengt. Want ondanks de nogal zware last die de dames voor zich dragen is de gameplay vaak wel heel tof. Een vraag die ik ook hopelijk beantwoord krijg: wat is Rocksteady Games aan het doen? Batman is al tijden klaar, de geruchten gaan over een Superman-game. Volgens de makers moeten we onze "minds loosen" als ze het geheime project eindelijk onthullen. Challenge accepted.