Games in 2018: de wishlist van de FOK! Gamescrew

5. Noppie2000

Dragon  Ball  Fighter Z

Dragon Ball heeft tientallen games gekregen. Van RPG's tot fighters en van kaartspellen tot beat-em-ups. Het is zo gek niet te verzinnen en de serie heeft het wel. Verzadiging is te verwachten en de laatste jaren is dat ook wel merkbaar onder de fanbase. Games als Xenoverse (2) doen het nog redelijk, maar het blijft een beetje hetzelfde. Tot Dragon Ball Fighter Z.

Wat ziet deze game er retelekker uit. Strakke graphics, een ode aan de manga en anime in termen van aanvallen, outfits, de cast. Dragon  Ball  Super wordt meegenomen, de verwijzingen zijn helder en de actie is heerlijk bruut. Arc System Works is bezig met een game die de community bezighoudt, waar men mee aan de slag wil. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten; de game lanceert al 26 januari!

Hoop: meer van Nintendo
2017 betekende een prachtig jaar voor Nintendo. Nintendo Switch bleek erg succesvol en lanceerde met, voor velen, dé game van het jaar. Dit werd opgevolgd door vele indies, Arms, Splatoon 2, Super Mario Odyssey en nog zoveel meer. Het werd een droomjaar, maar inmiddels zitten we in 2018. Laat het nu net zo zijn dat de plannen van Nintendo voor 2018 nog redelijk onbekend zijn. We weten dat Kirby Star Allies eraan komt en een nieuwe Yoshi. Ook is er een nieuw deel in de Fire Emblem-serie in de maak, maar dat is het wel zo'n beetje.

Komt er een nieuwe Smash Brothers? Een Animal Crossing als opvolging van de mobiele app? Wat doet Retro Studio's, die inmiddels ook al vier jaar werken aan een nieuwe game. Komt Pokémon in 2018 of wellicht wel Metroid  Prime 4? Krijgen we weer een nieuwe IP als Arms? En third-parties? Krijgen we nieuwe verrassingen als Rocket  League,  Doom,  L.A. Noire en noem maar op? Wat houdt de online service precies in? 

De geruchten gaan dat we in januari nog een Nintendo Direct krijgen, maar tot die tijd is het allemaal giswerk. Het is tijd dat Nintendo laat zien wat ze in petto hebben, want om het momentum van 2017 vast te houden is flink wat werk nodig.