Game of the Year 2015 - Nummer 1

Deze RPG heeft al vele prijzen gewonnen en ook hier op FOK! is hij onze Game of the Year. Met meer dan dubbel het aantal stemmen van onze nummer twee staat The Witcher 3: Wild Hunt stipt op nummer één bij de FOK!games crew. 

The Witcher 3: Wild Hunt is het laatste deel van The Witcher-trilogie. Je speelt Geralt, een ervaren Witcher. Een Witcher is iemand die, met behulp van mutaties en uitgebreide training, monsters doodt. De wereld waarin The Witcher zich begeeft is geen fijne wereld. Naast de monsters die dorpen terroriseren worden mensen onderdrukt, is er veel racisme tegen niet-mensen, oorlogen, ziektes en noem maar op. Als Witcher maak je de wereld iets beter door monsters te doden, vaak tegen betaling. Want dat is hoe een Witcher zijn geld verdient. Soms neem je een contract aan en kom je er ineens achter dat degene die jou heeft ingehuurd het eigenlijk niet kan betalen, want hij heeft het geld nodig voor zijn zieke moeder. Dwing je hem dan het geld te geven of zeg je dat het niet hoeft? Af en toe heeft een beetje altruïsme zo zijn voordelen. Nu zal het einde van die quest niet zo'n grote impact op het verhaal hebben maar er zijn quests bij waarbij je je kut voelt bij een bepaalde keuze. Speel je het spel later nog eens en maak je een andere keuze, dan kom je erachter dat die keuze niet veel beter is. Dat is het mooie van The Witcher, de wereld is niet zwart-wit. Er zitten een hoop moreel-grijze personages tussen waarbij je op een moment het een toffe peer vindt en een ander moment een botte lul. Er zitten geen slechterikken tussen puur omdat ze slecht zijn, bijna elk personage en quest is goed geschreven. 

Geralt

Nu dood je niet alleen monsters voor geld, je onderzoekt namelijk de mysterieuze wild hunt. The wild hunt zijn een groep spookachtige ruiters die van de ene plek naar de andere plek kunnen teleporteren en het enige wat ze achterlaten is dood en verderf. Zij zoeken Ciri, jouw stiefdochter min of meer. Toen ze nog een kind was was ze bij jou in training om een Witcher te worden. Maar ze bleek veel meer te kunnen dan dat, ze had bepaalde gaven. Daarom is the wild hunt haar aan het zoeken en daarom vlucht ze voor hen, proberend om ze constant een stap voor te zijn. Nu zijn jij en the wild hunt niet de enigen die op zoek zijn naar Ciri. De keizer van Nilfgaard Emhyr var Emreis, gespeeld door Charles Dance, zoekt haar namelijk ook. Hij wil namelijk zijn dochter terug zodat zij hem kan opvolgen. Naast zijn invasie van de noordelijke koninkrijken heeft hij er alles voor over om haar terug te krijgen. Dus huurt hij Geralt in.

Ciri

Maar genoeg gepraat over het verhaal. Laten we beginnen over de combat. Je hebt twee zwaarden. Twee? Ja twee, een zilveren voor monsters en een gewoon zwaard voor mensen en normale dieren. Hard beuken met een tweehandig zwaardslag of pareer een kerel zijn aanval en laat het hem berouwen door hem te onthoofden. Maar omdat er naast mensen ook grote monsters zijn die je niet gemakkelijk met je zwaard aan kan heb je ook een aantal signs. Signs zijn spreuken waarmee je bijvoorbeeld vijanden in een gebied kunt vertragen, ze achterover kunt laten vallen of simpelweg de fik erin steken. Daarnaast kun je ook speciale potions maken die voor gewone mensen dodelijk zijn. Er zijn zoveel verschillende monsters dat dezelfde taktiek gebruiken gewoon niet werkt. 

Geralt

De wereld van The Witcher 3: Wild Hunt is gigantisch, naast het feit dat je ongeveer tweehonderd uur over alle mainquests en sidequests doet (en dan zit de DLC er nog niet eens bij!) heb je ook een aantal minigames. Paardrijden, potje knokken en Gwent! Elke Gwent-speler trekt tien kaarten waarmee je de meeste punten krijgen om het potje te winnen. Je moet in totaal twee potjes van de drie winnen. Alleen mag je over het algemeen geen extra kaarten trekken met uitzondering van bepaalde krachten en spionkaarten. Dus speel je de eerste ronde al je kaarten zul je waarschijnlijk die ronde winnen, alleen is de kans van winnen bij de daaropvolgende rondes vrijwel nihil. Het is bijna beschamend hoeveel uur ik aan Gwent heb verspild. Waar blijft de Android App CD Projekt!?

Gwent

Zijn jullie het met onze Game of the Year eens? Of missen jullie misschien nog iets in het lijstje? Reageer hieronder.