De slechtste landen ooit op de Olympische Spelen

8. Na Rio 2016 uit de lijst?

De lijst medailleloze landen kent op het momet 73 actieve landen en over minder dan een jaar zullen er daar in Rio de Janeiro twee bij gaan komen: Zuid-Soedan en Kosovo maken dan hun olympisch debuut en tellen tot de eerste medaille uiteraard ook mee in de lijst. Nu we een winnaar uitgeroepen hebben kijken we tot slot nog even naar de landen die na de Spelen van Rio mogelijk uit de lijst verdwijnen.

Er lijken drie landen te zijn met een serieuze kans om zich in Rio uit de lijst te werken. Als eerste is dat Bosnië & Herzegovina, dat met Amel Tuka een serieuze kandidaat heeft op de 800 meter hardlopen. Tuka won op het WK in Beijing dit jaar brons en brak even daarvoor door met de snelste tijd wereldwijd van dit jaar. 

Voor het tweede land kijken we naar een sport die tot en met 1924 vier keer gehouden werd en nu eindelijk weer terug is: rugby, en wel in de sevens-vorm. Een van de absolute topfavorieten voor goud is Fiji, dat nog nooit eerder een olympische medaille won.

Tot slot is er al gelijk hoop voor debutant Kosovo.De 24-jarige judoka Majlinda Kelmendi is in de klasse tot 52 kilogram al jaren de beste ter wereld en leed op het EK in april 2013 haar laatste, zeldzame nederlaag. Nu ze eindelijk voor eigen land uit mag komen is de kans zeker aanwezig dat Kosovo direct bij haar debuut een medaille gaat pakken.