Games voor Xbox One

Dead Rising 3

Helaas heb ik weinig goede ervaringen met Dead Rising 3. De game speelt zich af na een zombie-apocalyps, waarin een virus vele slachtoffers heeft gemaakt. Je speelt als een overlevende en komt er al vrij snel achter dat knokken door massa’s van zombies de enige kans is om te overleven. Dit kun je doen met de gekste wapens, zoals handtasjes, maar ook ‘echte’ wapens, als pistolen en knuppels.

Zoals viel te lezen in de Xbox One-review, werkt de functie om te spelen tijdens de installatie in dit spel verre van optimaal. Omgevingen waren nog amper geladen, waardoor het onmogelijk was om een specifieke deur te vinden of wapens op te rapen (je kon ze immers niet zien). Dit gaf geen positieve eerste indruk van de game.

Na de complete installatie bleek als snel dat Dead Rising 3 het niet voor mij was. De game is erg repetitief, ziet er grafisch veel minder mooi uit dan andere beschikbare games (enigszins begrijpelijk door het moeten tonen van erg veel zombies tegelijkertijd) en speelt ook niet fijn. De besturing is niet logisch en helemaal niet precies. Het stoorde me dat er vaak iets niet gebeurde waar ik wel de input van leverde.

Wat mij betreft heeft Capcom gefaald met de ontwikkeling van Dead Rising 3. Wat een mooie game had kunnen worden, is helaas een van de mindere lanceertitels van Xbox One geworden.