Games voor Xbox One

Battlefield 4

Zoals bij vrijwel elke grote shooter het geval is, speel je Battlefield niet voor de singleplayer, maar voor de multiplayer. De singleplayer is in dit geval zelfs teleurstellend te noemen. Lineair en een domme AI zijn hierbij de grootste dooddoeners. Snel door naar de multiplayer dus.

De multiplayer legt door de introductie van ‘Field upgrades’ een sterkere nadruk op teamwork dan eerdere delen. Deze upgrades geven extra voordelen aan een squad indien zij objectives voltooien en er ten minste één lid in leven blijft (sterft iedereen, dan gaan alle voordelen weg). Dit maakt ook dat spelers daadwerkelijk beter gaan samenspelen, wat een verademing is ten opzichte van andere shooters.

Ook worden nieuwe spelmodi en maps geïntroduceerd om de Battlefield-serie weer nieuw leven in te blazen. Elke modus is leuk om te spelen en de nieuwe maps zijn uiteraard een kwestie van smaak, maar ik heb van het merendeel weten te genieten. De toevoeging van Levolution maakt het geheel nog dynamischer, door gebeurtenissen (groot en klein) die het speelveld kunnen aanpassen. Denk aan een schip dat strandt na een storm of een flatgebouw dat instort. Het brengt dynamiek mee in het spel, wat niet veel eerder op dusdanige manier is gebeurt in een multiplayer-game.

Met de kritische blik op Battlefield: Hardline is het nog afwachten geblazen hoe die game zich zal uitpakken. Battlefield 4 blijft in ieder geval een prima keuze voor fans van het genre en de serie.