FOK! op het spoor van De Mol 2013 - Aflevering 2

Dit jaar doen naast René en Martijn ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een FOK!sporter en een FOK!filmer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Kees Tol
Want:
Ja, wegens gebrek aan een alternatief blijf ik deze week maar bij Kees. Ik moet echt de aflevering even terugkijken (zonder kinderen!!) om onderliggende dingen te kunnen vinden. Alhoewel Tim ook wel steeg op de ladder van verdachten.
Kees lijkt heel goed mee te doen, rennen, vliegen, draven, maar doet uiteindelijk bar weinig. Ik denk dat de Mol niet met iemand anders geld zou gaan halen, dat sluit Tim en Carolien een beetje uit voor mij. En wie weet haalde hij wel een envelop maar wie zegt dat hij het geld ook inleverde? Vooral zijn biechten (die van Kees dus) vind ik zéér multi-interpretabel. Maar goed, dik in de tunnelvisie inmiddels en dat al bij aflevering 2! Probeer dat maar eens van je af te schudden....

Username: Borizzz
Functie: Eindredactie Film
Verdenkt nu: Daniël Boissevain
Want: Er zijn veel mensen dit op Tim zitten maar dat is mij te obvious; zoals bij de ontknoping van de dictee-opdracht. Nee, als ze het zo duidelijk in beeld brengen dan kan Tim het gewoon niet zijn. Carolien hield daarnaast twee jokers in beeld met het logo van De Mol in goed in beeld. Dus het was gewoon te zien: Carolien de Mol. Tja.. wie weet is dit in aflevering 10 wel één van de hints. Maar toch ook hier heb ik het gevoel dat ik niet moet afgaan op dingen die in dit stadium te duidelijk in beeld gebracht worden. Ik blijf daarom lekker bij mijn Mol van vorige keer: Daniël. Vanavond niet veel van hem gezien behalve dat hij fanatiek meedeed en geld binnen bracht. Maar er kan natuurlijk meer geld in hebben gezeten.

Voornaam: Annelies (liesje1979)
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Tim Haars
Want: Allereerst, wat weer een mooie aflevering, ik wist niet dat Zuid-Afrika zo mooi was en ik geniet echt van de beelden alleen al alsof het een reisprogramma is. Ik verheug me nu al op volgende week. Ik heb de halve aflevering nog even snel teruggekeken voordat ik dit stukje schrijf. De twijfel is weer enorm en de vraag of Tim het wel kan zijn spookt door mijn hoofd. Ik heb geprobeerd om me te richten op andere kandidaten, maar hallo tunnelvisie. Hij deed weer behoorlijk verdacht met als toppunt klooien met de portofoon. Toch knaagt er iets, zo makkelijk kan het toch gewoon niet zijn? Voor nu blijf ik bij Tim, maar ik heb besloten me volgende aflevering eens alleen op Tania en Daniël te richten.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Als eerste: gebaseerd op deze aflevering ben ik erg bang dat dit seizoen (weer) niet aan mijn volwachtingen gaat voldoen. De laseropdracht die elk seizoen opduikt, het eeuwige kat-en-muisspel en als absoluut dieptepunt van deze aflevering de gedichtenopdracht. Wat verschrikkelijk saai en oninteressant was dat zeg. Goed, mijn verdenking dan maar. Ik zit nog altijd op Paulien en ben daar ook nog steeds heel zeker van. Ze was vrijwel onmiddellijk af bij de laseropdracht, wilde dat er "van" gebruikt werd in het gedicht in plaats van "fan" (wat ze veel fouten gekost heeft), lag eruit bij het schietspel, etcetera. Ook werd er gezegd over het verbond waarin zij zit dat de uiteindelijke verdenking niet gedeeld werd; iets wat de Mol sowieso liever niet doet. Laatste wat mij opviel was de complete afwezigheid van emotie bij haar tijdens de executie. Waar Caroliens ogen nat werden van de spanning, zat Paulien doodleuk te wachten op haar gegarandeerde groene scherm.

Naam: Martin (DaMart)
Functie: Moderator en PR
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Mijn hoofdverdachte is eigenlijk nog steeds Tim. Bij de opdracht met de lasers heeft hij weliswaar een luik geopend, maar hij werd ook geraakt, waardoor er nog maar één kans was voor iemand om het laatste luik te openen. En de portofoon stond ineens op een ander kanaal nadat hij af was. Bij het dictee drukte Tim door om voor het laagste bedrag te gaan, waardoor er 500 euro uit de pot bleef. Alleen de laatste opdracht lijkt hij geld te hebben verdiend. Maar toch zet ik deze week niet in op Tim als Mol. Hij wordt te verdacht in beeld gebracht, wat tegen hem als Mol spreekt. Dan houd ik nog drie andere molkandidaten over: Paulien, Zarayda en Tanya. De rest heeft namelijk bijgedragen aan het verdienen van geld en zij niet. Paulien vind ik bij veel opdrachten vrij passief overkomen, dus mijn stem gaat deze week naar Paulien als Mol!

Poll: Wie is de Mol? 2013 - Aflevering 2

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Jullie verdenken na de eerste aflevering voornamelijk Daniël Boissevain. Bijna een kwart van de stemmers verdenkt de acteur. Op de tweede plaats staat Tim Haars met 14,6 procent van de stemmen. 13,5 procent van de stemmers stemden voor Zarayda of Joep, maar we weten al dat de laatste het inmiddels niet is.

WINNEN?


Dit jaar geven we een hele speciale prijs weg, deze unieke must-have kom je niet vaak tegen. Namelijk een op foamboard afgedrukte groepsfoto van dit jaar. Maar dat is nog niet alles, want de handtekeningen van presentator Art Rooijakkers en een aantal andere kandidaten zitten er gewoon bij! De eerste geven we weg aan degene die de Mol het meeste goed had. Stem dus in de poll op jouw Mol en wie weet wint één van de FOK!kers de prijs in plaats van een crewlid. De tweede geven we bij de laatste special weg onder de reageerders. Moge de beste speurder winnen!

Lees op pagina drie de hints en theoriëen van René.