Vijf gametips voor de maand oktober

Game: Forza Horizon
Platform: Xbox 360
Ontwikkelaar: PlayGround Games/Turn 10 Studios
Uitgever: Microsoft Studios
Releasedatum: 23 oktober 2012
Genre: Racing

De Forza Motorsport-franchise is tegenwoordig een belangrijke franchise voor Microsoft. Dit keer krijgen we na vier volledige delen een spin-off die in ontwikkeling is bij de onbekende Playground Games. Terwijl we in de voorgaande games vooral op racebanen racen is Forza Horizon een open wereld racer. In de game krijgen we toegang over diverse prachtige auto’s waarin we rustig rond kunnen rijden door het prachtige Colorado. Indien je dat wil natuurlijk, want de game draait uiteindelijk om het winnen van diverse races tijdens evenementen. Doordat de game een open wereld biedt, bevat de game ook een dag-en nacht cyclus.

Gezien de game een open wereld heeft doet de game vooral denken aan Test Drive Unlimited, dat ook een open wereld-game is waarbij we in diverse auto’s kunnen rijden. Forza Horizon bevat de graphics en physics uit Forza Motorsport 4 en doet daar nog een schep boven op. De game bevat een mix qua realisme en arcade zodat de game toegankelijk is voor veel race fans.

Waarom gaat dit spel slagen?
Forza Horizon is een mix van diverse race-games waarin we daarnaast kunnen rijden in een open wereld. Hierdoor is de game wat toegankelijker voor meer gamers, vooral vergeleken met de voorgaande games. Prachtige beelden, brute auto's en sterke gameplay, zorgen ervoor dat dit een geweldige spin-off lijkt te gaan worden voor de Forza-franchise.

Waar kan het misgaan?
Het is nog maar de vraag of de open wereld in Forza Horizon wel boeiend genoeg is. Colorado lijkt een leuke plek, maar kan al snel tegenvallen als het veel te rustig is en er te weinig te doen is. De game moet toegankelijk zijn voor zowel fans van realisme evenals gamers die van arcade race-games houden, het is nog maar de vraag hoe dat uiteindelijk werkt.