Pc op de E3

Er zijn ook minder leuke berichten. Grootste teleurstelling van dit jaar is Valve, die vrij laat heeft aangekondigd dat ze niet aanwezig zullen zijn. Verwacht geen Source Engine 2 (daar waren ze sowieso niet mee bezig) en kijk niet uit naar Half-Life (episode) 3, want blijkbaar hebben ze vijf jaar na de release van Half-Life: Episode 2 nog steeds niks om te laten zien. Waar ze dan wel mee bezig zijn? DLC maken voor Portal 2 en Team Fortress 2. En natuurlijk Defence of the Ancients 2, hoewel dat volgens hen eveneens niet E3-waardig is.

Blizzard heeft al eerder aangegeven er niet bij te zullen zijn, dus geen StarCraft 2 of Diablo 3 op de E3. Jammer, maar komende oktober zien we meer op het BlizzCon-evenement van de ontwikkelaar zelf en voor die tijd moeten we aan de slag kunnen met de Diablo 3 -beta. Hekkensluiter Microsoft brengt dit jaar alleen maar Xbox 360-games naar de E3, waardoor het ondertussen akelig stil blijft rond de Games For Windows-franchise van de softwaregigant. Dat ze liever voor Xbox 360 ontwikkelen is dus duidelijk.

blizzcon
Diablo 3 en StarCraft niet op E3, wel op BlizzCon in oktober

GTA V

Wat hoopt de wereld verder nog te zien, als alle gamers naar de West Coast turen voor hun dagelijkse shot E3? Borderlands 2 is een leuke optie, hoewel ontwikkelaar Gearbox hun lippen stijf op elkaar houdt en verschillende geruchten heeft ontkend. We horen ook berichten over een op handen zijnde onthulling van GTA V. Hij zal ongetwijfeld al in ontwikkeling zijn, maar is het al tijd voor een aankondiging? Tenslotte horen we hardnekkige geruchten over Far Cry 3 en zien we héél misschien wel HomeWorld 3.

Wat betreft hardware voor de pc zijn we benieuwd naar vernieuwende technieken. De pc en zijn fans moeten vrij weinig hebben van de bewegingsgeneratie sinds de Nintendo Wii ermee kwam. We denken dat we meer 3D en multi-screen pc’s tegen te zullen komen. Videokaarten zijn een stuk goedkoper geworden, dus The Witcher 2 met alle toeters en bellen is geen punt. Maar wat heb je nodig voor Battlefield 3? Dat is iets waar we zeker op zullen letten.

l3p desk
Of je bouwt een bazenpc Ín je bureau zoals Tweaker l3p.

Wie zegt trouwens dat high-end videokaarten überhaupt nodig zijn? OnLive is namelijk goed vertegenwoordigd op de beurs, die met hun innovatieve streaming-service games via internet naar je beeldscherm sturen. De eerste tests verliepen wonderbaarlijk soepel, dus wellicht hebben de ontwikkelaars goud in handen. Pc-gaming hoeft in dit geval niet meer duurder te zijn dan de game zelf, vooral nu OnLive zijn maandelijkse abonnementstarief heeft laten vallen.

borderlands op de mac
Borderlands spelen op een Apple Macbook Pro via OnLive

Wat denkt de rest van de crew eigenlijk?

aankondigingen

koei
Ik ben geen PC-gamer dus ik vind het lastig om hier wat over te zeggen. Ik hoop op een nieuwe simpele simulatie-game die ook voor casualgamers leuk is. Geen De Sims, maar meer iets in de trant van Theme Park en Sim Tower. Iets wat ook voor casualgamers prima te spelen is en ook vloeiend loopt op een oudere computer!

Pheno
Als EA gaat melden dat ze een C&C Renegade zijn gaan bouwen op de CryEngine van Crytek ga ik rondjes om hun stand rennen. Daarnaast hoop ik nog altijd op een nieuw deel van Syndicate. Vorig jaar waren er weer geruchten, maar er is nog niets concreets. De rechten liggen bij EA, ik blijf hopen.

WesleyB
Fable II. Ook al heb ik die game grijs gespeeld op de 360, en is onlangs bekendgemaakt dat het spel er definitief niet aankomt, heb ik er toch een hard hoofd in. Serieus: Fable en Fable III zijn de superieure versies ten opzichte van hun consolebroeders. Waar blijft deel 2?! En natuurlijk Battlefield 3. Het wordt tijd dat we eens precies weten wat die game voor de PC-broeders brengt.

Nebo
Een nieuwe Unreal Tournament. De eerste Unreal Tournament is nog steeds geweldig om te spelen. Jammer dat Blizzard er niet bij is, want ik hoopte op een onthulling van de nieuwe MMO waar ze aan werken! Een nieuw Rollercoaster Tycoon kan ook geen kwaad. Battlefield 3 is een must uiteraard. Dat is ongetwijfeld de grootste shooter die dit jaar uit zal komen. Ja, groter dan Modern Warfare 3.

pc_aandacht

WesleyB
Een soort LEGO-PC, inclusief stap-voor-staphandleiding die precies uitlegt hoe het ding in elkaar steekt en welk onderdeel waar verantwoordelijk voor is. Ik heb echt de ballen verstand van PC's.

Pheno
Als Nvidia of ATI met een monsterlijk goede DirectX 11-videokaart komen die ook nog eens betaalbaar is dan wordt het voor mij pas weer interessant om games voor de pc te kopen omdat ik ze dan op full detail, dus vaak mooier dan op een console, kan draaien.

Zelfs bij de crew is pc-gaming nog lang niet dood. We zullen over een paar weken zien wat er gaat gebeuren met het platform, maar reken er maar op dat het alleen maar goede dingen zijn. Houd FOK!games in de gaten voor het laatste nieuws!