Microsoft onderzoekt fraude

Microsoft is op onderzoek gegaan naar aanleiding van een aantal klachten die ze binnenkregen op het Xbox Live Customer Center. Er kwamen voornamelijk veel klachten binnen van mensen met betrekking tot phishing. Vandaag kwam de krant The Sun met een headline naar buiten genaamd XBOX CYBER FRAUD. Met daarin een aantal boze gamers dat zich niet eerlijk behandeld voelden door Microsoft.

Deze gamers gaven ook aan dat ze nergens hun gegevens hadden ingevuld en ook niet op rare links hadden geklikt. Zij denken dat Microsoft gehackt is door China of Rusland.

Microsoft heeft excuses aangeboden tegen iedereen die vindt dat hij of zij geen goede service heeft gehad. Ook willen ze benadrukken dat Xbox Live niet gehackt is. Wel zegt Microsoft dat ze bezig zijn uit te zoeken hoe het komt dat er diverse accounts misbruikt worden. Eerder deze maand hadden namelijk een hoop mensen het FIFA Ultimate Team Pack gekocht terwijl ze van niks wisten. Deze DLC is waarschijnlijk gekocht door mensen die misbruik hebben gemaakt van diverse accounts.