[NHL][Fotoverslag] Ducks onderuit tegen Avalanche

De Olympiërs van de Anaheim Ducks hebben hun eerste wedstrijd na de Olympische onderbreking niet om weten te zetten in een overwinning. Van de Ducks waren zeven spelers actief op de Olympische Winterspelen in Vancouver.

Olympische medailles van de Ducks spelers
De shirtjes van de Olympiërs van de Ducks

Voor de wedstrijd werden alle Olympiërs geëerd voor hun verdiensten. Teemu Selanne en Saku Koivu speelden voor Finland. Ryan Getzlaf, Corey Perry en Scott Niedermayer verdedigden de kleuren van Canada terwijl Bobby Ryan en Ryan Whitney voor Team USA uitkwamen.

Olympiërs van de Ducks worden geëerd
De Olympiërs worden geëerd voorafgaand aan de wedstrijd

De Ducks begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op een 2-0 voorsprong tegen de dit seizoen verrassend sterk presterende Colorado Avalanche. De pas vorige maand aangetrokken Jason Blake scoorde de openingstreffer aan het einde van de eerste periode en Selanne zorgde voor de 2-0.

Face-off tijdens de wedstrijd Ducks-Avalanche
Openingsface-off van de tweede periode

In de tweede periode draaide de wedstrijd echter om. Niedermayer: "In de eerste periode waren we zuinig op de puck en bewogen we goed. In de tweede periode begonnen we ineens de puck weg te geven en ging de wedstrijd hun kant op." Met hulp van de powerplay maakten de Avalanche nog in de tweede periode gelijk via Chris Stewart en de gisteren tijdens de trade deadline aangetrokken Peter Mueller.

Hiller in het doel
Hiller geconcentreerd in het doel van de Ducks

In de derde periode gingen de Avalanche er alsnog met de winst vandoor. Rookie Matt Duchene scoorde wederom in de powerplay, die voorafgaand aan deze wedstrijd matig liep, de 3-2. Een minuut later volgde de goal van T.J. Galiardi die de winnende bleek, want drie minuten voor tijd maakte Anaheim nog de 4-3 via verdediger Niedermayer. De gelijkmaker zat er echter niet meer in.