After E3-special 2006

Microsoft was de laatste van de grote drie die zijn presentatie hield vlak voor de E3, maar deed zeker niet onder voor de andere twee (een sfeer-impressie kun je hier vinden). Ze begonnen gelijk goed met een trailer van Gears of War en deze game komt over een half jaartje uit. Er werden ook mooie trailers getoond van Forza 2 en Fable 2. Van Forza 2 weten we dat hij eind dit jaar in de winkels zal liggen, tegelijk met een draadloos stuurtje. Over Fable 2 is nog helaas erg weinig bekend, misschien dat Molyneux zijn lesje heeft geleerd met Fable 1.

<\/center>

Een aantal andere games waar meer over werd verteld waren bijvoorbeeld Viva Pinâta en Alan Wake. In Viva Pinâta speel je met een soort van knuffelberen en de opzet zal lijken op Animal Crossing; via Xbox Live zul je op bezoek kunnen bij je online-vrienden of spullen kunnen verkopen. Een andere grote mededeling die iedereen een klein beetje versteld deed staan was het feit dat GTA IV tegelijkertijd op de Xbox 360 en PS3 zal verschijnen in oktober 2007. Voor de Xbox 360 is in ieder geval bevestigd dat er extra content via Xbox Live beschikbaar zal komen.

Xbox Live Arcade wordt zeker niet overgeslagen en tijdens de conferentie wordt bekend gemaakt dat er meer dan 100 games in de planning staan om te verschijnen op Xbox Live Arcade, waaronder Pac-Man, Dig-Dug, Street Fighter II, enz. Verder werd ook nog verteld dat demo’s een positieve invloed hebben op de verkoop en dat Fight Night 3 ongeveer vijf keer meer pre-orders had dan normaal.

Naast alle games werden er ook nog een aantal accessoires aangekondigd: een draadloos stuurtje, draadloze ontvanger voor de PC, Xbox Live Vision (camera voor de 360), draadloze headset en natuurlijk de HD-DVD add-on. Van de HD-DVD add-on is bekend dat hij via de USB op je 360 is aan te sluiten, maar of er nog een HDMI-kabel uitkomt is nog niet officieel bevestigd. De HD-DVD zal eind dit jaar uitkomen en er zullen 150 film-titels voor beschikbaar zijn.

<\/center>


Microsoft bewaarde het grootste nieuws voor het laatste en dat is de trailer van Halo 3. Maar dat is helaas ook het enige wat er van viel te zien, de trailer gaf aan dat het spel ergens in 2007 moet verschijnen.

Andere informatie/screens/filmpjes van de volgende games:

Crackdown
Rainbow Six: Las Vegas
Mass Effect
Splinter Cell: Double Agent
Ninety Nights
Prey
MotoGP 06
Lost Planet
Elveon
F.E.A.R.
ChromeHounds
Dead Rising