MSI Trident 3

MSI Trident 3 VR7RC-027EU (hierna Trident) heeft bijna dezelfde specs als de MSI Camo Squad laptop die ik eerder testte. We hebben het hier alleen over de kleinste gaming pc op de markt die virtual reality ondersteunt. Door zijn stijlvolle uiterlijk is de Trident uitermate geschikt om in de woonkamer mee te pronken en samen met anderen te genieten van virtual reality.

Trident 3 - Staand

De Trident is iets groter dan een PlayStation 4 of de Xbox One, maar het scheelt niet veel. Wat meteen opvalt is het asymmetrische design vol driehoeken. Trident is echt bedoeld om mee te showen en niet om weg te zetten in een hoekje. Daarom is er een voet bijgeleverd, zodat je kunt kiezen tussen een horizontale en een verticale opstelling. 

Trident 3 - met PS4 en Xbox One S

Specs
De Trident is een mini-pc, dus heeft MSI sommige onderdelen speciaal hiervoor ontwikkeld. Het moederbord en de grafische kaart zijn bijvoorbeeld verkleind. Daarnaast heeft Trident een grote poweradapter die los bijgeleverd wordt. Het snoer hieraan is behoorlijk lang, dus deze is goed weg te werken. De kast heeft slechts 4,72 liter aan inhoud. MSI heeft daarom een M.2 SSD van 256GB erin gezet met een harde schijf met 1 TB aan vrije ruimte ernaast. De processor is een i7-7700 geklokt op 3,6 GHz vergezeld van 8 GB DDR4 RAM geheugen met een snelheid van 2400 MHz. Je kan het geheugen verder uitbreiden tot 32 GB als je daar behoefte aan mocht hebben. De grafische kaart is een Nvidia MSI GeForce GTX 1060 Gaming met 3 GB aan videogeheugen. Consumenten houden van keuzes en daarom zijn er een paar varianten op de markt. Je kunt ook kiezen voor een Trident met een i5-7400 processor of juist een andere grafische kaart. MSI heeft ook een GTX 1050Ti met 4GB, een GTX 1060 met 6GB en een GTX 1070 met 8GB voor de fijnproever. Deze is ook verkrijgbaar in het wit, als dat toevallig beter in je inrichting past. Mocht je de Trident willen uitbreiden, dan zie je in het onderstaande filmpje precies waar wat zit.

Aansluitingen
Aan de voorkant zijn er twee USB 3.1 aansluitingen, een USB type C, een HDMI (voor je virtual reality-speelgoed), een microfoon- en een koptelefooningang. De achterkant is veel ruimer bedeeld uiteraard met vier keer USB 2.0, een USB 3.1, een netwerkaansluiting, line in-, line out- en een microfooningang. De grafische kaart heeft een HDMI, DVI en DisplayPort om gebruik van te maken. Er is ook een HDMI-ingang voor de aansluiting aan de voorkant. Om deze te verbinden met je grafische kaart heeft MSI een extra kabeltje erbij gezet. Verder is er de mogelijkheid gebruik te maken van WiFi en een BlueTooth 4.2 in de Trident geïntegreerd, wat je nodig hebt voor de bijgeleverde game controller.

Trident 3 - Aansluitingen

Klein is fijn
Het motto is “Think small, play big”. De Trident is zeker handzaam. Ik heb deze kleine baas veelvuldig meegenomen en dat is geen probleem. Omdat het een klein kastje is, lijkt het aansluiten ook heel snel te gaan. Dit is natuurlijk omdat je nergens ver voor hoeft te reiken of te zoeken. Het is een plezierig ding om naar te kijken, maar kun je er ook lekker op gamen?

Videokaart
Je kan de meeste games straffeloos opstarten en gewoon spelen. Wil je echt 60 fps halen, dan is het voor nieuwe zware games zoals Mass Effect: Andromeda en Rise of the Tomb Raider wel nodig om een beetje te spelen met je instellingen. Games als DOOM, Quake Champions en The Witcher 3 pompen zonder problemen ten minste 60 fps. In mijn optiek is een GTX 1060 met 3 GB voor de Trident een prima keuze als je gewoon games speelt voor de gameplay en het verhaal. Wil je de komende jaren verzekerd zijn van 60 fps bij de nieuwste games, dan is een versie met een zwaardere videokaart aan te bevelen. Mocht je Trident vooral willen gebruiken voor virtual reality, dan is er geen vuiltje aan de lucht.