Blackview Alife P1 Pro

3. Design en bouwkwaliteit

Toen ik de telefoon een eerste keer vasthield, viel me op hoe breed de telefoon is. Uiteraard is dit één van de features van de telefoon, maar bijvoorbeeld het toetsenbord bedienen met één hand was in mijn geval niet mogelijk. Verder voelt de telefoon stevig aan, alles zit goed op zijn plek en er zijn nergens rare randjes te voelen. Nadat ik wat beter ging kijken naar de afwerking viel mij op dat de homeknop scheef zat. Hier heb ik in het dagelijks gebruik geen last van gehad verder, maar het is toch opvallend. Daarnaast zat de screenprotector niet netjes vastgeplakt waardoor er vuil onder komt. Bij de frontcamera had hij ietsje losgelaten, maar dat was gelukkig aan te drukken en heeft verder geen invloed gehad.

Alife P1 Pro frontcamera

Aan de bovenkant zitten de aansluitingen voor de koptelefoon en het microUSB oplaadpunt. De linkerkant van de telefoon bevat de volumeknoppen terwijl de aan/uit knop aan de rechterkant zit. Verder dient de homeknop ook als vingerafdrukverificatie. Net zoals de Alife S1 die we al eerder hebben gereviewed voelt deze telefoon licht aan. De backcover is stroef genoeg om de telefoon niet te laten vallen en vertoont geen vingerafdrukken.

De backcover zit goed vast en dat maakt loshalen toch wat eng. Ik was bang om de backcover stuk te maken, zoveel kracht moest ik zetten. Daarbinnen vind je de simcard slots en een slot voor een SD-card. Uiteraard is ook de verwisselbare batterij hier te vinden.

Alife P1 Pro homeknop

Alife P1 Pro binnenkant

Alife P1 Pro extra
Alife P1 Pro extra
Alife P1 Pro extra
Alife P1 Pro extra
Alife P1 Pro extra