UMI eMAX met 3780mAh

3. Design en bouwkwaliteit

 

Een redelijk standaard design is wat je krijgt met een ‘vaste’ achterkant. De accu kan je dan ook niet verwisselen en je hebt dus te maken met sleufjes aan de linker- en rechterzijde van het toestel om de simkaarten en microSD-kaart te plaatsen. Deze hele omlijsting en achterkant is van een plastic wat een soort kraspatroon heeft om een metalen uitstraling te geven. Dat werkt een beetje, maar als je het aanvoelt is het dus gewoon plastic en dat is jammer. Vaak ziet het er net wat strakker uit als de rand wel van metaal is.

emax-intro (Foto: rene90)

Ook zit op de klepjes een opdruk met wat je erin moet stoppen en dat oogt niet mooi. Dat hadden ze ook gewoon in de handleiding kunnen vermelden. Een voordeel is wel dat je bij dit toestel dus twee simkaarten kan plaatsen én een microSD-kaart waar je bij andere toestellen soms moet kiezen tussen twee simkaarten, of een simkaart en microSD.

emax-klepje (Foto: rene90)

emax-rechs (Foto: rene90)

Verder vind je op de achterzijde de 13MP sensor met flitser en onderaan de telefoon de speaker. Hier is wel over nagedacht omdat er een klein puntje zit links en rechts van de speaker. Op die manier komt de telefoon niet plat op zijn rug te liggen en behoud je dus wat ruimte zodat het geluid uit de speaker kan komen en het ook nog redelijk klinkt. 

emax-lens (Foto: rene90)

emax-speaker (Foto: rene90)

Aan de onderkant de aansluiting voor micro-USB en hier merk je dat er een klein beetje speling zit tussen de behuizing en de voorkant van het toestel waardoor, als je het indrukt, het een klein beetje kraakt. Op de rest van het toestel kom je dit niet tegen en het voelt stevig aan. Ik heb nog even geprobeerd het toestel te buigen wat niet echt te doen is dus dat zit wel goed.

Op de voorkant van het toestel eindelijk weer eens een notificatieled. Wel is deze een tikkeltje te zwak in de kleur geel, de rode kleur is wel goed afgesteld. Hopelijk is dit gewoon zelf aan te passen als Android 5 beschikbaar komt zodat je per applicatie een voorkeur kan instellen. De selfie-cam van 5MP vinden we ook nog aan de voorkant en onderaan het scherm heb je de fysieke (niet verlichte) knoppen. 

emax-voorkant (Foto: rene90)