Blackview Alife S1, dunne Chinaphone

7. Software en ondersteuning

 

De telefoon komt wel met wat apps die zitten ingebakken in de firmware. Zo is er een app die ‘privacy umbrella’ heet en ervoor moet zorgen dat je de telefoon (of bepaalde gedeeltes daarvan) kan vergrendelen als je een code intikt. Persoonlijk hoef ik zo'n applicatie niet omdat ze ook nogal wat toegang heeft tot gegevens en andere rechten. Verwijderen kan niet zomaar dus daarom heb ik uiteindelijk ROOT verkregen via Kingoroot. Met die ROOT-toegang heb ik de app wel kunnen verwijderen. 

blackview-ROOT (Foto: rene90)

Over het gebruik van de telefoon kan ik alleen maar positief zijn. Alles werkt zeer vloeiend, wat mede te danken is aan de 2 GB werkgeheugen. Andere prettige software die erop staat is de smart-wake optie. Hiermee kan je dubbelklikken op het scherm om hem te ontwaken en het heeft daarnaast ook een optie om te dubbelklikken op de home-button om het scherm weer te vergrendelen. Beide opties gebruik ik nu standaard en dit werkt goed en snel.

blackview-doubletap (Foto: rene90)

OTA is beschikbaar mochten er updates zijn, maar hier blijft Blackview wat vaag over. Als fabrikant kan je eigenlijk niet achterblijven en op Android 4.4 blijven hangen. Ze hebben mij geen duidelijke datum gegeven en ook geen informatie of ze er überhaupt mee bezig zijn. Kortom, op korte termijn hoef je geen Lollipop-update vanuit de fabrikant te verwachten.