Blackview Alife S1, dunne Chinaphone

3. Design en bouwkwaliteit

 

Op het eerste oog is het een strakke telefoon: alles zit netjes weggewerkt en het ziet er goed uit. Ik houd wel van dit design van een dunne telefoon zonder te veel gedoe. Boven op de telefoon is de 3.5 mm ingang voor een koptelefoon te vinden met daarnaast de infrarood-led. Hiermee kan je apparaten bedienen die normaliter met een afstandsbediening werken. Meer hierover is te vinden in het gedeelte over de prestaties.

Aan de linkerkant vind je vervolgens de twee slotjes voor de simkaart, het is mij alleen niet geheel duidelijk hoe het nu werkt. Sowieso kan je 1 simkaart erin stoppen en het 2e slot kan je gebruiken voor een nano simkaart of een microSD kaartje, beide lijkt niet mogelijk te zijn. Hierdoor kan je niet dual-sim in combinatie met een microSD gebruiken.

blackview-simslots (Foto: rene90)

Verder aan de rechterkant nog een aan- en uitknop en de volumeknoppen. Als ik dan kijk naar de bouwkwaliteit en het design, heb ik toch een paar opmerkingen. Zo zitten de knoppen aan de rechterkant wat los in de behuizing, terwijl ik die liever wat strakker in de behuizing zie. Ook heb je onder aan het scherm een balkje met het Blackview-logo dat door de screenprotector een fractie lager dan het scherm ligt, hier zit ook een lichtje achter dat oplicht als je een bericht mist. Er zit echter bij de drie fysieke knoppen daarboven geen verlichting, wat wat mij betreft zonde is.

Wel moet ik opmerken dat de telefoon erg licht is en alles ook strak aanvoelt. Zo vind je nergens scherpe randen en sluit alles goed op elkaar aan. Ook aan de achterzijde bij de cameralens en led-flitser voel je geen verschil met de backcover. Dit is wel erg goed gedaan en afgewerkt dus. Ook werkt de notificatie-led boven aan het scherm prima en dat vind ikzelf een belangrijk pluspunt van een toestel.

De backcover is netjes, een wat matte achterkant die niet te glad is. Vingerafdrukken zijn er vrijwel niet op te zien; ze adverteren ook met de speciale coating die erop zit.

blackview-zijkant (Foto: rene90)