Blackview Alife S1, dunne Chinaphone

5. Prestaties


Benchmarks

  • Antutu: 32018
  • Geekbench: 728 single-core, 2157 multi-core
  • Vellamo: browser 2656, multi-core 1520, metal 1050
  • Quadrant: 10433
  • Ice storm extreme: 4977

Gps

Deze werkt (erg) goed. Ik heb op meerdere locaties getest hoe snel je een gps-fix hebt en dit is altijd binnen 30 seconden gelukt. Dan is dit zelfs nog zonder het gebruik van WiFi of 3G/4G; dan heb je namelijk nog sneller een fix. 

blackview-gps (Foto: rene90)

 

Wifi

Op meerdere plekken in mijn huis getest en hier vind ik geen rare resultaten. Hij maakt gebruik van de volledige internetverbinding en ook een paar kamers verderop is er nog goed bereik.

Bellen

Meerdere gesprekken gehad en wat me wel opviel was dat, wanneer je een nummer hebt ingetoetst, er een trilsignaal volgt als er daadwerkelijk is opgenomen. Het lijkt een nogal nutteloze toevoeging maar in de praktijk is het toch wel makkelijk om te weten dat er is opgenomen.

De speaker werkt ook goed, kan redelijk luid en vervormd niet.

Infraroodsensor

Ja die werkt, maar daar is alles mee gezegd. Je maakt gebruik van een app die al is meegeleverd, namelijk ‘Zaza remote’. Je kiest het merk van je tv en krijgt een paar vragen waarbij je iets moet indrukken en aangeven of er iets gebeurt op de tv. Alle signalen werken op de tv, alleen het bereik is om te huilen. Je moet binnen 1,5 meter van de tv zitten anders komt het signaal niet over. Wat dat betreft echt een gemiste kans want het had best een handige feature kunnen zijn. Misschien is de led gewoon te zwak of is het met een firmware-update op te lossen, het is in ieder geval doorgegeven aan Blackview.

blackview-infrarood (Foto: rene90)