Mobiele Reviews: Week 2

Iedereen heeft het vroeger wel eens gespeeld: Wie is het? Het spel waarbij je een bord met 36 gezichten met opvallende features voor je had en moest raden welk gezicht je overbuurman (of vrouw) als kaart vast had. Hele gevechten zijn er uitgevochten omdat je tegenstander één keer een vraag niet correct beantwoordde of omdat je rood en donkerrood niet uit elkaar kon houden. Er is nu ook een app uitgekomen die hetzelfde principe hanteert genaamd Mystery Friend. Werkt dit spel ook op de iPhone?

Het spel werkt ongeveer hetzelfde als het bordspel van vroeger, met het verschil dat de gezichten op het scherm nu echte gezichten zijn. Je kiest een vriend van je Facebook-account en het spel zoekt alle gezamelijke vrienden die jullie hebben. Iedere speler krijgt een vriend als 'kaart' en het is dan raden welke persoon je tegenstander heeft. Dit keer ga je echter niet uit van uiterlijke kenmerken, maar van informatie over de persoon. 'Kennen we deze persoon van FOK!?', 'Is deze persoon fan van Ajax?' of 'Is deze persoon pas verhuisd naar Helmond?'. Als je denkt dat een specifieke persoon niet meer tot de doelgroep behoort, klik je op het gezicht en verdwijnt deze uit de lijst van keuzes. Uiteindelijk houdt je één of meerdere personen over en hoop je dat dit de correcte persoon is.

MysteryFriend2

Het grote probleem met dit spel is alleen het feit dat er gebruik wordt gemaakt van Facebook. Je kunt niet tegen willekeurige spelers spelen, want dan heb je geen gezamenlijke vrienden. Heb je weinig vrienden die Mystery Friend spelen, dan is het wachten tot de ander zijn beurt heeft gedaan en kun je misschien maar één keer per dag raden. Heb je daarnaast weinig gezamelijke vrienden, dan wordt het helemaal lastig. Gelukkig heeft de ontwikkelaar voor dit laatste probleem een oplossing. Je kunt namelijk extra opties kopen waarbij ook celebrities in de lijst voorkomen. De gezichten van de celebs worden tussen de foto's van je gezamenlijke vrienden gegooid en zo heb je meer mogelijkheden tot raden.

Al met al heeft de game absoluut potentie: iedereen hield vroeger (en nu) van Wie is het? en zodoende moet de game wel succesvol worden. Helaas ben je nog steeds afhankelijk van je vrienden. Spelen zij het spel niet, dan kun je dus helemaal niks doen. Wellicht is het handiger voor de developer om het celeb-pack direct beschikbaar te maken zodat je ook tegen willekeurige spelers kunt spelen.

Prijs: Gratis
Excusief voor iOS. Gespeeld op iPad Mini.

Geschreven door: Kn0x

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.