Rock of Ages

Afgelopen zomer verscheen de verfilming van deze Broadway-musical in de bioscopen. Nu is deze ook verkrijgbaar op dvd, net op tijd voor de feestdagen. Een cadeau voor onder de kerstboom of niet?

Rock of Ages DVD

Rock of Ages is gebaseerd op de gelijknamige Broadway-musical die sinds 2009 zegeviert in New York. Met verschillende prijzen op zak (waaronder een Tony-award) besloot Adam Shankman dat het tijd was voor een verfilming. Met een sterrencast bundelde hij zijn krachten om een energieke verfilming te maken, vol seks, drugs en rock-'n-roll. De film speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 80, met name in de fictieve Bourbon Room op de Sunset Strip. Sherrie (Julianne Hough) besluit vanuit een plattelandsdorpje haar geluk te zoeken in Hollywood, maar komt terecht in de Bourbon Room waar ze met dank aan Drew (Diego Boneta) een baan krijgt. Hij heeft zo zijn eigen dromen. Als de band Arsenal besluit uit elkaar te gaan, wordt besloten dat het afscheidsconcert in de Bourbon Room zal plaatsvinden. Dit betekent dat Stacee Jaxx (Tom Cruise) naar de Bourbon Room zal komen en dit brengt de nodige moeilijkheden met zich mee.

Rock of Ages Tom

Afgelopen zomer schreef FOK! al het volgende over deze film:

Al met al is Rock of Ages toch een erg campy film, maar is gelukkig snel duidelijk dat je dit niet serieus moet nemen. Als je in de mood bent, is dit gewoon een erg leuke film zonder lastige plotwendingen of zware karakterontwikkeling. Het is gewoon een leuke collectie van klassiekere nummers uit de jaren 80 die iedereen wel mee kan zingen.

De dvd is een erg kale uitgave. De film was helaas geen groot succes en daarom komt deze stilletjes op dvd. Er is ook een blu-ray uitgave verschenen met hierop een Extended Edition van de film, waaronder een extra nummer. Deze is echter slechts bij één winkelketen te koop. Waarom deze niet breder wordt verspreid is ons een raadsel. Op de dvd vinden we dus alleen de versie zoals deze ook in de bioscoop draaide.

Rock of Ages Drew en Sherrie

Het belangrijkste bij een film als deze is natuurlijk de audiotrack. Gelukkig is deze prima in orde. Het is een Dolby Digital 5.1-track waarop de vele nummers uitstekend naar voren komen. Met de juiste apparatuur in huis zou dit dezelfde kwaliteit moeten bieden als een concertfilm. De menu's van op deze dvd bevatten enkel statische afbeeldingen en een nummer uit de film als achtergrondgeluid.

De extra's stellen helaas teleur. Zo vinden we een korte featurette If You Build It, They Will Rock It waarin wordt verteld over het ombouwen van een oud gebouw in Miami naar de Bourbon Room, de belangrijkste locatie uit de film. Verder vinden we een muziekclip en een optreden van Def Leppard op de première van de film, waarin ze onder andere het nummer Rock of Ages spelen. Ook is er een reclamespot over Florida, ongetwijfeld omdat de film daar is opgenomen.

Ongetwijfeld een leuke film om eens te bekijken. De dvd biedt echter geen reden om deze aan te schaffen in plaats van te huren. Dit in tegenstelling tot de blu-ray, waarop een Extended Edition is te zien, en zelfs ieder muzieknummer los te bekijken is. Maar een dvd onder de kerstboom is natuurlijk altijd welkom!