CD: Lior - 3-2-1

In Australië heeft hij al aardig wat bekendheid en met zijn nieuwe album 3-2-1 probeert de in Melbourne-woonachtige Lior ook de rest van de wereld te veroveren. 'This Old Love' werd in Nederland een kleine radiohit, maar de grote doorbraak bleef uit. Is het album het waard om de oversteek naar Amerika en Europa te maken of kan Lior beter in Australië blijven.

lior 3

 

Het album opent met 'This Old Love. Het is eigenlijk meteen een minpunt van de cd. Hoewel op de radio regelmatig de liveversie werd uitgezonden, bevat de plaat enkel de studioversie. Dat is jammer. Want waar de liveversie juist een extra dimensie aan het nummer geeft, blijft de studioversie wat vlak. De liveversie als extraatje had zeker niet misstaan. 'Daniel' is een rustige popsong en neuriet lekker mee. Geen poespas en enkel de basisinstrumenten (zang, gitaar, drums en bass) maken de song tot een leuk nummertje voor op de achtergrond, want erg dwingend is het niet. Veel beter lijkt het helaas niet te worden. 'If I Lost Your Love' is enorm saai en de song doemt geen moment uit de achtergrond op. Het refrein is wel aardig, maar de hoge noten klinken erg zeikerig. De plaat bevat elementen van tal van singer-songwriters, maar nergens kun je Lior betrappen op een overduidelijke inspiratiebron. Vreemd genoeg wordt het ook nergens authentiek.

Gelukkig is 'I'll Forget You' wat fijner en draaglijker. Vooral de vrouwelijke stem en het catchy refrein maken het nummer tot een lekkere popsong. Het is een van de weinige piekmomenten. De kleine liedjes blijven klein en raken nauwelijks of helemaal niet. Af en toe brengt Lior enkele mooie lyrics ten gehore, maar de Australiër verzaakt het merendeel van het album om de luisteraar te dwingen naar de teksten te luisteren.

lior2

Singer-songwriters kunnen prachtige platen maken. Mooie liedjes, goede teksten en een goede stem zijn hiervoor belangrijke ingrediënten. Een goede stem heeft Lior zeker. Toch doet hij er te weinig mee. Nergens maakt hij de cd spannend. Hierdoor kabbelt de plaat maar wat door. De eerste twee liedjes zijn goed en hier en daar springt er nog een liedje uit, maar over het algemeen is het niet goed genoeg. Wanneer je de cd in de cd-speler stopt is de kans groot dat je een uur later niet eens hebt opgemerkt dat de cd al is afgelopen. Nee, het album weet de eerste luisterbeurt al niet te boeien en groeit ook absoluut niet. Helaas, met 3-2-1 kan Lior beter in Australië blijven, want hier zullen weinig mensen er warm van worden.