Dvd: Enter The Void

Stel je voor dat je in een enorme trip zit van, laten we zeggen, paddo's en je drinkt daarna nog een halve fles whiskey leeg waarna je nog een snuif cocaïne neemt tot besluit. Dat is ongeveer hoe Oscar (Nathaniel Brown) zich voelt in Enter The Void. Wees dus voorbereid op een heftige film!

Enter The Void dvd cover

Oscar en zijn zusje Linda wonen in het bruisende Tokio waar zij niet bepaald omkomen van de rijkdom. Oscar is drugsverslaafd en brengt zijn hele leven door in een grote trip. Door kleine drugsdeals spaart hij toch wat geld zodat hij zijn zus heeft kunnen laten overkomen naar de stad van de neonlichten. Linda probeert ook haar duit in het zakje te doen door als stripteasedanseres. Zo proberen de twee verknipte jong volwassenen toch een leventje te onderhouden in de drukke stad. 

Enter The Void screenshot

Dankzij een van zijn drugsdealtjes wordt Oscar doodgeschoten op een vies toilet in een louche kroeg. Omdat hij trouw gezworen heeft aan het beschermen van zijn zusje besluit hij als geest de wereld van de levenden niet te verlaten, maar haar te beschermen. Oscar ziet hoe de wereld onder hem -hij zweeft als geest boven de Japanse stad- gewoon zonder hem doorgaat en ziet ook zijn eigen leven aan hem voorbij schieten. Je ziet beelden uit zijn jeugd die je tonen waarom de jongeman zo verknipt geworden is. Daarnaast beleef je de film als een grote trip die ook enigszins hallucinerend kan werken. 

Enter The Void screenshot

Zoals de afbeelding hierboven beleef je de hele film; de stad Tokio is in Enter The Void een gigantische draaikolk van neonverlichting. Het kijken kan voor mensen met epilepsie wellicht wat problemen opleveren, en voor mensen die snel onder invloed raken een prettige trip veroorzaken. Bedenk wel dat wanneer je aan deze film begint, je jezelf ruim tweeënhalf uur in het hoofd van een doordraaiende drugsverslaafde geest waant. Regisseur Gaspar Noé heeft na Irréversible weer een bizarre film weten te maken die menig wenkbrauw zal doen fronsen. Het enige nadeel aan de versie die wij gezien hebben, is dat er geen extra's op te vinden zijn. Die kunnen je juist wat meer inzicht verschaffen in de ideeën die de regisseur had met deze film. Desalniettemin een erg interessante film.