Tenchu Z

Een typisch rustiek Japans dorpje bij nacht. Hier en daar een mompelende mannenstem en een kibbelende vogel. Plots een suizend geluid en een zwarte schaduw in de lucht. De mannenstem zwijgt en de schaduw heeft zich in een oogwenk in een laag bosje genesteld. Er volgt een kort gekraak en de schaduw verplaatst zich naar het rieten dak van het dichtstbij staande huisje. Met een zwierige beweging daalt de schaduw naar de grond waar hij nog een slachtoffer maakt. De schaduw wordt opgemerkt, er volgt een geklik van samuraizwaarden en na een laatste kreet is het gevecht voorbij. Het zweet staat op mijn voorhoofd en ik lach tevreden. Mijn plan werkte en ik voel mij een echte assassin. Ik besef hoe mooi het leven van een ninja kan zijn.

Met nog meer van deze actiemomenten speel ik de missie uit en is het tijd om terug te keren naar mijn basis om mijn verdiende geld te besteden. Deze keer is het een leuk bedrag door de vele stealth-kills en dit geeft mij een tevreden gevoel. Ik koop in de enige winkel die mijn basis rijk is een aantal attributen voor de volgende missie en ook meet ik mijzelf een paar kledingstukken aan. Vervolgens meld ik mij voor de volgende missie. Hierin gebruik ik een paar van de door mij geselecteerde attributen, welke ik al steeds beter onder de knie krijg. Dit zorgt voor een aantal leuke verassingmomenten en creatieve oplossingen voor de vele opstandige vijanden die je in dit spel tegen komt.

En met deze tegenstanders zul je in elke missie af moeten rekenen. Hoewel er verschillende missiedoelen zijn, is het middel namelijk elke keer hetzelfde: moorden! Of je nu een eindbaas moet uitschakelen, bommen moet verzamelen of speciale informatie moet vinden, het komt elke keer op hetzelfde neer. Het uitmoorden van je tegenstanders kan je echter wel weer op verschillende manieren doen, vaak aansluitend aan je eigen stijl. Zo kun je van dak naar dak gaan en af en toe een duikvlucht naar beneden maken om toe te slaan. Ook kun je vooral gebruik maken van de gewassen op de grond als cover. Natuurlijk kun je ook als een gek door het dorpje rennen om iedereen aan gort te slaan, maar dan houd je erg weinig geld en een lage rating over. Bovendien wordt de gameplay dan snel saai.