Tiger Woods PGA Tour 2007

Wat allereerst opvalt zijn de prachtige graphics, het is tenslotte Tiger Woods op een next-gen console. De verschillende banen zien er prachtig en realistisch uit. Speciale vermelding verdient het gras, het asfalt van een golfgame. Niet langer bestaan de golfbanen uit een groen tapijtje maar elke baan is opgebouwd uit een groot scala aan groentinten. En als je het ongeluk heb om in de rough naast de baan te belanden zul je merken dat je balletje wordt tegengehouden door individuele grassprieten. Het zijn echter niet alleen de banen, ook alles eromheen. De bomen, struiken, gebouwen en de kustlijn zien er oogstrelend mooi uit. Door seizoensgebonden weerseffecten en begroeiing, en de lichtinval aan het moment van de dag aan te passen wordt een geslaagd gevoel van plaats bereikt. Zo wordt genoeg afwisseling gecreëerd, een golfbaan in Hawaï ademt duidelijk een hele andere sfeer uit dan St. Andrews in Schotland.



<\/center>

Dit zat echter ook allemaal in de vorige delen, alleen ziet het er nu mooier uit. Wat wel nieuw is, is dat er voortaan publiek naast de baan staat. Dit zijn gelukkig geen platte tweedimensionale figuren maar echte Sims-achtige poppetjes die reageren op je spel. Ze klappen met hun handen bij een goede slag of schudden met hun hoofd als je in het water belandt. Ook kermen ze van pijn als je ze per ongeluk raakt met een afgedwaald schot. Het gaat zelfs zo ver dat ze anders reageren afhankelijk van waar je ze raakt. Als je hun voet raakt huppelen ze rond terwijl ze langzaam in elkaar zakken van de pijn als je ze tussen de benen raakt. En ze staan niet alleen maar dom te staan. Sommigen hebben eigen animaties. Zo laat een mannetje een bordje met “silence” omhooggaan voordat je afslaat. Jammer is dat het een beetje kuddegedrag blijft. Hetzelfde karaktermodel komt vaak terug en ze reageren veelal tegelijk. Verwacht dus geen Dead Rising-achtige menigte. Toch was ik erg blij verrast door de toevoeging die het publiek aan het spel geeft, het maakt de banen levendiger en je hebt echt het gevoel dat je aan een wedstrijd deelneemt.



<\/center>

Wat ook vernieuwd is, is de Game Face mode waarmee je een speler kunt samenstellen of jezelf kun namaken. Niet langer wordt er gewerkt met tientallen schuifbalkjes maar EA heeft een soort grids geïntroduceerd waarmee een aantal eigenschappen tegelijk kunnen worden veranderd. Zo kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd de lengte en breedte van een neus veranderen. Dit is veel eenvoudiger in het gebruik al heb ik het gevoel dat het me minder goed lukt om mezelf na te maken dan in vorige delen, maar dat kan ook komen doordat de graphics nu een stuk scherper zijn. Tenslotte is de Pro Shop weer rijkelijk gevuld met een breed scala aan kleding, accessoires en golfbenodigdheden die je kunt kopen om je speler mee uit te rusten en helemaal aan je eigen smaak aan te passen of te pimpen.

Klein minpunt op het gebied van de graphics is dat de menuschermen en de golfbanen iets te lang duren om te laden (zeker als autosave aanstaat en de game bij elke scheet die je laat opslaat).



<\/center>