Tiger Woods PGA Tour 07

Tour 07 kent twaalf golfterreinen waarvan de meeste echt bestaan. Met behulp van training of de handleiding raak je snel bekend met de besturing, alhoewel deze praktisch niet verschilt met de vorige versie. Je club zwaai je heen en weer terug met behulp van de analoge joystick en als je wilt kun je door de joystick naar links en rechts te bewegen er meteen wat effect tegenaan gooien. De \\\"swing\\\" zelf verteld door middel van een blauwe en gele kleur of de bal dadelijk naar rechts of links afwijkt. Het is niet altijd even makkelijk om de bal exact rechtdoor te laten gaan, maar met wat oefening kom je een heel eind.

<\/center>

Ook behoort het tot de mogelijkheden de bal nog wat extra kracht mee te geven door middel van veelvuldig drukken op de R toets, maar voordat je slaat is het handig om even met de L toets door de verschillende clubs te bladeren. De ene club slaat natuurlijk wat verder dan de andere, maar kunnen bijvoorbeeld wel extra hoog slaan voor als je eens in een bunker (de zandbak) op je golfbal staat in te meppen.

Grafisch ziet Tour 07 er prima uit, al zullen eigenaren van Tour 06 niet veel verbeteringen kunnen opmerken. Het is natuurlijk niet zo gedetailleerd als op de consoles, maar de banen en de omgevingen zijn goed vormgegeven. Je personage komt ook prima en beeld en is in staat diverse emoties te tonen. De camera doet zijn werk prima al gebeuren er soms rare dingen als je de bal meer hoog dan ver slaat en soms staat een boom een beetje in de weg. Tijdens het spel zelf hoor je geen muziek, maar wel achtergrondgeluiden zoals vogeltjes en water.

<\/center>

Voordat je op een golfbaan start vliegt de camera even de hele baan over, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarna neemt je character plaats en houdt het publiek zich lekker rustig. Opperste concentratie, de goede richting bepalen, de kracht van de slag bepalen, misschien nog even op de R meppen en WHAM! Bij maximale kracht krijg je nog even een paar actie-shots te zien en daarna richt de camera zich op de bal zelf die (hopelijk) richting de hole vliegt.

Terwijl de bal zo door de lucht aan het gaan is kun je deze met behulp van de analoge stick en R ook nog een bepaalde richting proberen te geven. Als de bal dan neerkomt zal deze neigen die richting uit te gaan, maar in het zand of in het water heb je daar natuurlijk erg weinig aan. Ondertussen is het commentaar van David Feherty en Gary McCord niet van de lucht. Je wordt getrakteerd op vernietigend of redelijk positief commentaar van beiden, maar ook het publiek zelf doet mee met \\\"ooh!\\\", \\\"aah!\\\" en \\\"ooeeh!\\\" of het toejuichen van geweldige putts.

<\/center>

Is de bal dicht genoeg bij de hole dan kom je automatisch in de putt-mode terecht. Op het veld wordt een ruitjesveld getekend die met behulp van kleuren aangeeeft hoeveel kracht je moet zetten om de bal in de hole te krijgen. Ook kun je hier gebruik maken van de speciale putt-camera om een gevoel van richting te krijgen waar de bal precies heenmoet. Ondanks deze hulpmiddelen valt het niet mee om de bal ook zover te krijgen, maar oefening baart kunst.