Fight Night Round 3

Het boksen zelf gaat werkelijk met alle controltoetsen die de PSP rijk is. Met behulp van de analoge stick verplaats je de bokser rondom de ring. Met L kun je proberen de stoten van je tegenstander te ontwijken (lean) en met de R houdt je speler zijn handschoenen voor zijn gezicht om een stoot op te vangen (block). Dan zijn er nog combinaties mogelijk tussen L of R en de analoge stick. Hiermee ontwijk je de slagen terwijl je speler een bepaalde richting uit gaat.

Dan heb je nog de vier pijltjestoetsen waarmee je een paar rotgeintjes met de tegenspeler kunt uithalen. Zo kun je hem vastpakken, een (illegale) kopstoot uitdelen of een zogenaamde signature punch uitdelen. Deze signature punches zijn voor iedere bokser verschillend en kunnen gemeen veel schade aanrichten. Het nadeel is dat het veel tijd kost om zo\\\'n slag te maken dus heeft je tegenstander minder moeite deze te ontwijken.

<\/center>

Tot zover is het nog te begrijpen, maar ingewikkeld wordt het als je zelf klappen wilt uitdelen. Met behulp van de symbooltoetsen deel je klappen uit naar je tegenstander. Je kunt kiezen uit een directe stoot, een hoek, uppercut of een EA haymaker. Voor de laatste twee opties dien je twee symbooltoetsen tegelijk in te drukken en dan heb je nog geen richting aangegeven voor de slag! Dat doe je weer met de vier pijltjestoetsen. Kortom: je vingers hebben het razend druk met het kiezen van de goede toetsen. Fight Night Round 3 is een echte buttonbasher.

<\/center>

Terwijl je hersenen en vingers zenuwachtig bezig zijn op het juiste moment de juiste (soms drie tegelijk!) buttons in te duwen komt die tegenstander natuurlijk ook af en toe verhaal halen op jouw gezicht. De A.I. van die tegenstanders laat helaas zeer te wensen over, waardoor je eigenlijk al dat ingewikkelde gedoe meteen kunt vergeten. Een paar moves uit je hoofd leren is meestal voldoende om je opponent te kunnen verslaan, mits je een beetje goed uit kijkt. Naarmate je verder in de ranglijsten komt worden de tegenstanders wel sterker, maar de A.I. wordt er niet veel beter op.