Grand Theft Auto: Liberty City Stories

Op deze game zal je nooit snel uitgekeken zijn. Voordat je jezelf door alle missies hebt kunnen worstelen ben je al 20 uur verder, maar dan staat de progress meter nog maar op 45%. Zo moet je ook weer voor taxichauffeur spelen, ambulances rondscheuren, met politie- en brandweerauto\\\'s levens redden en pizza\\\'s bezorgen. Daarnaast kan je jezelf ook bezighouden met de straatraces door payphones te beantwoorden. En vervelen lukt nooit, het is tenslotte een GTA! Ik kan mezelf dus gewoon bezighouden met het rondrijden door de stad, of door te stunten met een motor. De game is ook uitermate geschikt voor korte speelsessies. Er zijn weinig tot geen laadtijden als je gewoon door de stad rijdt, en ik kan mezelf makkelijk vijf minuten vermaken met auto\\\'s jatten en politie van ne af houden.

Multiplayer
Het meest vernieuwende aan dit GTA deel is de wireless multiplayer mode. Neem het op tegen vrienden met een PSP en de game in zeven verschillende modi. De makers hebben de klassieke gamemodussen zoals deathmatch, king of the hill en capture the flag in een GTA-jasje gegoten. Je moet bij capture the flag bijvoorbeeld in limousines rondrijden en de flag veroveren. Zo hebben we onze PSP\\\'s letterlijk leeggespeeld met de multiplayer-optie, en waren we vervolgens naar de batterij aan het staren totdat hij weer opgeladen was. Opvallend is dat bij GTA 3 \\\"Liberty City Survivor\\\" op de radio werd aangekondigd. Dit is in mijn ogen een van de leukste spelonderdelen, waar je gewoon op alles wat los en vast zit moet schieten.

Radiofiel
Ook in dit deel zijn alle geniale radiozenders weer ruim vertegenwoordigd. Met een playlist die gegarandeerd binnen tien uur spelen volledig in je hoofd staat gegrifd. Ik was ook erg blij dat praatgenius Lazlow weer terug was met Chatterbox, een zender die de meest onnozele telefoontjes van luisteraars beantwoordt. Verder heeft Rockstar ook nog een programma uitgegeven waarmee spelers zelf hun muziek op de memory stick kunnen zetten en als radioprogramma af kunnen laten spelen.