Nintendogs

Nintendogs komt in drie verschillende versies: Labrador & Friends, Chihuahua & Friends en Dachshund & Friends. Elke versie heeft alle 15 rassen, maar begint met 6 start rassen. Deze verschillen per versie:

Chihuahua versie: Chihuahua, Duitse Herder, Yorkshire Terrier, Sheltie, King Charles Spaniel, Boxer
Dachshund versie: Dwergteckel, Beagle, Shih Tzu, Golden Retriever, Mopshond, Siberische Husky
Labrador versie: Labrador Retriever, Dwergschnautzer, Dwergpoedel, Dwergpincher, Welsh Corgi Pinbroke, Shiba Inu

<\/center>

De opzet van elke versie is ook gewoon hetzelfde, en wat die opzet dan wel niet is gaan we je nu uitleggen. Je begint de game (ook al is het een non-game, we noemen het in de review maar gewoon game) met het uitkiezen van je hond bij het asiel. Je hebt een startbedrag te besteden waarvan je de hond kan kopen. Als je eenmaal thuis gekomen bent is de hond nog wat onwennig en zal je hem/haar op zijn gemak moeten stellen. Dit doe je door de hond te aaien en wat te spelen met hem.

Na een tijdje voelt de hond zich thuis en kan je hem een naam geven. In mijn geval heb ik gekozen voor de naam Zoë voor mijn bruine Labrador Retriever. Je moet een aantal keer de naam inspreken in de microfoon en de hond zal dan de naam gaan herkennen. Vanaf dat moment kun je de hond altijd bij je roepen als je iets wilt gaan doen.

Het eerste wat we moeten doen is eten, drinken en wat meer speelgoed kopen voor de hond. Dit doe je in de pet-store die in de loop van de game steeds meer producten in zijn assortiment heeft.

Na wat gegeten en gedronken te hebben is het tijd voor een klein ommetje door het park. Zoë is nog maar net bij me en kan nog niet zo ver lopen. Het wordt een klein uitje dus. Na verloop van tijd zal ze steeds verder kunnen lopen als ik haar meer en meer uitlaat. Tijdens het uitlaten zijn er een aantal events die plaats kunnen vinden. De meest logische zijn dat je hond moet plassen of poepen (ruim de poep meteen op), maar je kan ook goodies vinden onderweg en andere honden tegenkomen. De goodies variëren van speelgoed voor de hond tot zeldzame items die je voor geld kan verkopen. De andere honden die je tegen kan komen zijn honden die op dat moment ook uitgelaten worden. Hun baasje heeft altijd wel iets te melden zoals bijvoorbeeld goed advies.

Eenmaal thuisgekomen is Zoë best moe en geef ik haar wat rust. Spelen doen we straks wel weer. Ondertussen heb ik even de tijd om de menu-opties door te kijken. Er wordt onder andere bijgehouden hoeveel tijd je spendeert met je hond, wat je hondentrainer ranking is en welke prijzen je in de wacht hebt gesleept met de verschillende competities. Er zijn in totaal drie competities waar je hond aan mee kan doen. Dit zijn discusvangen, gehoorzaamheid en parcours. Over een tijdje zal ik Zoë eens mee laten doen met zo\\\'n wedstrijd, maar eerst moet ze oefenen en leren luisteren.

Ik roep Zoë bij me en druk met de stylus haar kont omlaag. Er verschijnt een geel lampje rechts bovenin waar ik op klik. Op dat moment zeg ik \\\'Ga Zitten\\\'... Waf waf Zoë begrijpt dat het een commando is en na een aantal keer heeft ze het commando geleerd. Zoë heeft zojuist leren zitten op commando. Op deze manier kun je drie commando\\\'s per dag aan je hond leren. Naast het leren gehoorzamen kan Zoë ook oefenen op het discusvangen en op het lopen van parcoursen. Oefenen hiervoor kan respectievelijk in het park en op de hondencursus. Je vindt deze twee locaties tijdens het uitlaten. Zo kun je dus twee vliegen in één klap slaan: uitlaten en oefenen in één sessie. Hoe meer je oefent met je hond des te beter hij/zij presteert in de competities uiteindelijk.

Er is in de game geen doel, het enige dat je moet doen is je hond verzorgen en zo goed mogelijk trainen. Met het verdiende prijzengeld kun je eten, drinken, speelgoed en nieuwe honden kopen. Ook kun je jouw huis upgraden naar een mooie Japanse kamer of een modern kantoor-achtig huis. Na verloop van tijd stijgt ook je status als hondentrainer en om de 2000 punten unlock je iets; een nieuw ras of een nieuw interieur.