Boek: Peter Stuivenberg - De Boogeyman

De Boogeyman, een naam die je laat denken aan het monster onder je bed. Je hebt het gevoel dat hij daar zit maar als je kijkt… is er niets. Dat idee geeft dit boek van Peter Stuivenberg je ook. Vragen als werd het WTC wel echt gebombardeerd door terroristen, waarom komen we niet meer in opstand zoals vroeger. De mens lijkt wel een mak lammetje geworden de afgelopen eeuw, hoe is dat gebeurd?



De Boogeyman, de geschiedenis als complot herschrijft de laatste 150 jaar van ons bestaan. Dit complot heeft als doel de nieuwe wereldorde. En hoe wordt die bereikt? Het belangrijkste zijn de laatste drie wereldoorlogen. Deze waren gepland, alles wat is gebeurd was met voorbedachte rade.

De eerste wereldoorlog had als voornaamste doel om de tsaar van Rusland van zijn troon te stoten, de tweede maakte een einde aan het nationaalsocialisme om het communisme te versterken. Tot slot is er de derde wereldoorlog, die nu nog gaande is. Deze zorgt nu voor een complete sociale, politieke en economische chaos. Hierna zal de mens niets liever willen dan rust en vrede, de perfect mogelijkheid om de nieuwe wereldorde te laten herrijzen.

Voor alles is wel een reden, zoals bijvoorbeeld het geven van een land aan de Joden, midden in Arabisch grondgebied, of het doden van Franklin Roosevelt, die te veel wist van De Boogeyman (Franklin was overigens een communist die het toestond dat Rusland Amerika infiltreerde). De Boogeyman heeft al het geld van Amerika in bezit en heeft zo ook Hitler gefinancierd. Deze wilde overigens geen wereldoorlog, zijn enige doel was Europa.

Zo kort samengevat lijken deze woorden schockerend en ongeloofwaardig, maar als je het boek leest kom je er stap voor stap achter hoe alles zit. Het is als een legpuzzel, ieder hoofdstuk maakt het totaalplaatje iets duidelijker. Sommige dingen worden echter niet verklaard. Lehman had bijvoorbeeld 150 jaar geleden een flinke vinger in de pot bij De Boogeyman, maar is toch recentelijk onderuit gegaan. Net als het plannen van de drie wereldoorlogen. Na het hoofdstuk over de eerste wereldoorlog is De Boogeyman niet blij omdat zijn doel niet is bereikt. Er moet dus nog een tweede wereldoorlog komen, maar die was toch al gepland?

Al met al leest het boek vrij makkelijk weg, mits complottheorieën iets is waar je van houdt. De bronnen zijn overal indrukwekkend, en ook nog recent. De dvd biedt veel inzicht in verschillende aspecten van het boek. Wel één tip: als je niet bekent bent met namen als Rothman, Churchill of Stalin en hun verleden, begin dan niet met het lezen van het boek voor je je verdiept hebt in de geschiedenis, anders snap je er niets van.


Uitgever: Uitgeverij Elmar BV ISBN: 978 90389 1887 7 Pagina's: 311
Waardering: